Кога и какво Ви накара да се почувствате жена, за първи път?

• 8 532
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
Аз намирам разлика м/у "се почувства жена" и се "почувства момиче". Мома съм се осъзнала сигурно още в детската градина. Красива съм се почувствала с навлизането в пубертета; с роклите, грима и т н. "Жена" да се почувствам вероятно ще успея ако родя дете/деца.

# 46
  • Пловдив
 Когато родят, жените не се ли чувстват всъщност като майки?

# 47
майка/баща не се чувстваш поради факта, че си се  "възпроизвел", а след годините грижи/внимание/плач/притеснение и тн, когато видиш, че си създал едно малко човече, готово да покори света. Та, каква е разликата м/у мома/момък и мъж/ жена(едва ли е просто във финансовата независимост от наличието на работа- мечта).

# 48

В тоя момент по-скоро се чувстваме като бити.

# 49
  • Пловдив
Аз пък - като започнах работа. Тогава си дадох сметка, че съм съвсем възрастна сред възрастни. Това по линията дете / възрастен. Отговорът по принцип би трябвало да е "с навършване на пълнолетие", ама айде.
А в контекста на женствеността не мога да отговоря, понеже за другите не знам, но аз никога не съм се колебала относно пола си, а философската разлика между индивид, чувстващ се жена, и индивид от женски пол, чувстващ се нещо друго на 25 (30, 40...) някак си не я виждам.

# 50
  • Страната на чудесата
За първи път-не помня, но всеки път, когато общувам с един конкретен мъж, се чувствам истинска жена. Заради кавалерското отношение, отварянето на вратата и задържането и винаги, заради възхищението в погледа, заради цялостното поведение, което позволява да се чувстваш обгрижена и заради дискретното анонсиране, че е на разположение при всякакви обстоятелства и аз и моят комфорт са приоритет.

# 51
На мен ми е много странно като ми кажат  - жената . Не се чувствам още съвсем жена .
Макар че съм към 30 с две деца .

# 52
Не помня, може би чак след като станах майка.
Партньорът създава най-вече това усещане, както може да те "вмъжи" някой лигльо, така и мъжкарят да те накара само с поглед да се почувстваш жена.

# 53
  • Пловдив
Мисля, че всеки човек сам трябва да направи така, че да се чувства мъж или жена, без да разчита на друг човек от другия пол да върши тази задача вместо него.
 Галенето на егото или липсата на съпричастност от страна на половинката са съвсем различни неща.

# 54
Не е точно така, я си представете, че сте на остров, без други човешки същества... много ще ми дреме жена ли съм, не съм ли. Няма сам, след като си заобиколен от други Wink

# 55
Аз се сещам за различни аспекти на това да си жена. По принцип не ми е много приятно да съм "слаба". Това значи, че съм в някаква ситуация или място, където съм лишена от автономност и ресурси. Сетих се за женските офис клубове - място за отдих, доработване, контакти, с дизайн, който е насочен към жените, за да им е комфортно.

В тоя смисъл, сещам се за легендата за жените от Котел, които искали да носят дълги поли и да не се калят. Та вместо да си подкъсят полите, накарали мъжете да им напрвят калдъръм.

Сега, ясно е, че кавалерство е да те пренасят през локви, или да те носят на носилка. Но си е яко да имаш автономия и средата да не ти е дискомфортна.

# 56
  • София
Почувствах се жена, след като навърших 40+. Тогава за пръв път чух разговор между продавачка и нейна приятелка: "Х, мини малко настрана да обслужа жената." Дотогава бях все: "момичето", "мамчето", "шефката" и някои галени имена в зависимост от конкретиката на ситуацията Laughing Laughing Laughing

Последна редакция: чт, 12 дек 2019, 10:23 от lilivid

# 57
  • Пловдив

В тоя момент по-скоро се чувстваме като бити.
Като бити майки, бити момичета или бити жени се чувствате тогава? Simple Smile

# 58
Малко бой си ял.

# 59
  • Пловдив
Много съм слушал и съм постъпвал разумно.

Общи условия

Активация на акаунт