Кога и какво Ви накара да се почувствате жена, за първи път?

• 8 568
  • 286
  •   1
Отговори
# 150
Аз от Тиндър баш съм ги водила на по бира. Никакви ресторанти и изхвърляния.
Но който иска по-така мацки трябва да се бръкне...

# 151
Free Agent, не наказвай кучетата с жребчо. И те душа носят.

Ivan, нали се сещаш, че има разлика от земята до небето между мъж плява и квалитетен мъж, т.е. качествен мъж.

Един квалитетен мъж ще те покани на среща, ще избере мястото, ще плати сметката. Ако има 5ст в джоба ще те заведе на разходка в парка и ще седнете на по бира, ако иска да те впечатли, ще те заведе в гурме ресторант с винен лист от 30лв чашката. Той ще си прецени, той ще те покани и той ще плати.

Такива жребчовски мисли са на съвсем друг тип мъж; мъж който няма да покани жената на среща, няма да се опита поне да не е мега скучняр, няма да се опита да се представи в добра светлина пред нея. Такива като жребчо ще отидат на среща да интервюират, която се е излъгала да отиде на среща с тях и не ги познава въобще, за да се излъже да излезе с тях. И те вместо да се опитат поне малко да са привлекателни за жената, ще се опитат да я оценят до колко им покрива повърхностните им критерии (а пък ако плати сметката и следващия път ги покани на 7 степенно меню у тях цена няма да има).

Такива мъже после влизат в бг-мама да недоумяват защо готините мацки ги избягват и ги слагат в графата негодни ни за вечеря, ни да купи памперси на детето си един ден.

# 152
  • Пловдив
Скрит текст:
Всъщност повечето жени си ходим като йетита и някои процедури се запазват за случай на необходимост, за правене на добро впечатление. Така че ако е направена, доста вероятно е да е специално за излизането.

Иначе колко пък да е ресторант, особено в Пловдив да откажеш ресторант е щуротия. Барем едно Рафи, да седнете сред хора. А има и малки симпатични места, с които да блеснеш, в Капана. Не знам защо толкова риташ срещу тоя разход. Може би защото мацките са от Тиндър. Но ако не е, ако трябва да впечатлиш - що да не седнете и хапнете нещо? Така жената разкрива доста за мъжа.

Впрочем дори само маникюр е 15 лева, прическа с издухване - 20, ако си е барнала цвета - 50 кинта.
Нищо не си беше барала "мацката". Беше съвсем обикновено изглеждаща жена, като дори не минаваше за красавица. Никакви нагласени прически и тоалети нямаше. Съвсем обикновени дънки и тениска, плюс дънков елек. Даже и лак нямаше. Между другото, нали си наясно, че не всички жени ходят да им правят лакиране в козметични салоно? Не е, като да не съм имал приятелки и да не съм ги виждал как си лакират сами ноктите на ръцете и краката. Смешно е как се опитваш да изкараш разходите на жената още преди самата среща за безбожно скъпи. Тази жена със скъпите процедури, която описваш, чак толкова обезличена ли е, че се налага да плаща подобни суми за специални прически, боадисване на косата, лакиране в салони, тоалети? И защо трябва да се напъва да прави някакво изкуствено бляскаво първоначално впечатление, показвайки себе си в неистинската си форма, ако няма да е такава в ежедневието? То е ясно, че ябълките биват изъсквани и мазани с восък, за да се продадат по външен вид, но все пак да не забравяме, че ако вкусът нагарча, външната опаковка бързо губи своята стойност и ефективност.

Не съм отказвал ресторант, а сам предложих да я заведа на пицария на мои разноски, защото ми се стори по-уютно място от това да идем на кафене, както ти предлагаш горе (тя и на това после се "обиди", ясно очаквайки, че е голямата специална особа, заслужаваща само ресторанти и нищо друго). Не ми беше до парите, а ме озадачи отношението ѝ. Затова и с усмивка я попитах дали може да си позволи да плати нещата, които явно още преди да ме види е запланувала да поръчва. По острата ѝ реакция установих, че предварително е била с такава нагласа. Съжалявам, но ако е въртяла някой наивен мъж преди това, който да ѝ играе по гайдата, то аз не съм от този тип. Опита се да ме работи по наивен начин с обичайната женска тактика за засрамването с приказки тип "За мен истинският мъж прави всичко за своята дама...". Ако стане моята дама, т.е. да има качествата да се нарече "дама", и да сме в сериозна връзка, ресторантите не са ми никаква пречка. Правил съм го с мои приятелки в миналото и ако си мислиш, че си броя стотинките или съм стиснат, дълбоко се лъжеш. Напротив, един от проблемите ми е, че когато обичам и чувствата са споделени и показвани нагледно, а не само на думи, лесно харча за жената до мен и не мисля достатъчно за себе си. Имало е периоди, в които по 2 и повече години не съм си купувал нито една дреха или обувки, защото съм се грижил за моята жена като писано яйце, като в това число включам и домакинстването изцяло от моя страна, за да си съхранява кожата, ноктите и гръбнака. Ако си ме представяш като лентяй, кротнал се мързеливо на дивана в очакване да му сервират салатката, докато започва поредната среща от Шампионската лига, много се лъжеш. Sweat Smile

Скрит текст:
Free Agent, не наказвай кучетата с жребчо. И те душа носят.

Ivan, нали се сещаш, че има разлика от земята до небето между мъж плява и квалитетен мъж, т.е. качествен мъж.

Един квалитетен мъж ще те покани на среща, ще избере мястото, ще плати сметката. Ако има 5ст в джоба ще те заведе на разходка в парка и ще седнете на по бира, ако иска да те впечатли, ще те заведе в гурме ресторант с винен лист от 30лв чашката. Той ще си прецени, той ще те покани и той ще плати.

Такива жребчовски мисли са на съвсем друг тип мъж; мъж който няма да покани жената на среща, няма да се опита поне да не е мега скучняр, няма да се опита да се представи в добра светлина пред нея. Такива като жребчо ще отидат на среща да интервюират, която се е излъгала да отиде на среща с тях и не ги познава въобще, за да се излъже да излезе с тях. И те вместо да се опитат поне малко да са привлекателни за жената, ще се опитат да я оценят до колко им покрива повърхностните им критерии (а пък ако плати сметката и следващия път ги покани на 7 степенно меню у тях цена няма да има).

Такива мъже после влизат в бг-мама да недоумяват защо готините мацки ги избягват и ги слагат в графата негодни ни за вечеря, ни да купи памперси на детето си един ден.
Ти хубаво разтягаш локуми и теории за жребчивски мисли, но не зная защо така упорито ти убягва факта, че на два пъти в горни мнения посочих изрично, че когато аз поканих въпросната жена на пицария, тя реагира остро и каза, че това не било подходящо за среща и веднага сама предложи и настояваше да отидем на ресторант. Сладко-сладко жонглираш и с тези разходки в парка, само че тя и това отказа, защото явно още от вкъщи си е била набелязала, че ще вечеря в ресторант ястия, салати и питиет и друг ще плаща за това. Едва накрая, когато я питах на шега ще има ли пари да си плати каквото си поръча, троснато реши да седнем в парка, макар че вероятно много ѝ се искаше да сме поне на пицарията. От пуст инат да се покаже, че "не е такава", реши да сме в парка, а накрая изля един чувал оплаквания и грозни думи, като натъртваше няколко пъти, че било унижение за нея да се среща в централния градски парк. Обвиняваше ме как трябвало по-настоятелно да я увещавам да отидем поне на пицарията, че да не стояла на пейка. Е, аз поне два пъти ѝ предлагах, но тя като отказваше, как да приема това, че е съгласна!?

Ако променя едно от изреченията ти, ще си права едва тогава. Вместо това:
"И те вместо да се опитат поне малко да са привлекателни за жената, ще се опитат да я оценят до колко им покрива повърхностните им критерии"
... трябва да е това:
"И вместо тези жени да се опитат поне малко да са привлекателни за мъжа, все се опитват да го оценят доколко покрива повърхностните им изисквания"

Последна редакция: сб, 14 дек 2019, 23:39 от Игриви крачета

# 153
Оф бе, ама мъж не се води на ресторант, за да ти купи манджа за 20-30 лева! Има много причини.

1. Да видиш какъв ресторант и как ще го избере; 2. Да видиш знае ли етикета за поведение с дама в ресторант; 3. Да видиш дали не командори прекалено персонала и не ги има за лични роби; 4. Да го видиш как се храни и пие - ако там те гнуси, за секса може да си представиш; 5. Да пийнете и да се развеселите.

А иначе има доста голяма разлика междо домашен и салонски маникюр. В боядисването пък няма нищо специално и пак е мин. 30-50 лева в провинцията и 50-100 в София. Защо е скъпо? Ами за да не изглежда като боядисване.

# 154
  • BG
Леле, откога срещите станали толкоз счетоводителска работа? Все пак нали се кани мацка на среща, не се правят фючърси с петрол за следващата година.

# 155
мале Жребчооо, съвсем ме отчая. Просто се чувствам адски глупава, че се опитвам да ти помогна; да ти обясня, ама ти не щеш да вдяваш и търся грешката в себе си. Четох мненията ти по диагонал, за това ме извини, ако не съм акуратна, НО, аз Тиндер така и не си направих, понеже моите приятелки ми казаха, че мъжете там не стават за нищо сериозно; 2: мъж да му кажа къде ще ме заведеш/пици/мици просто....не е в стила на никого от моето обкръжение. За не знам кой път ти казвам, звучиш много стиснато, сериозно, не знам 2-3 срещи, какви изводи вадиш, какви 100лв. Аз, по дяволите, с мъжете си приятели, които имат жени и отношенията не са на сваляческо ниво, като излезем да изпием по едно кафе да се оплачем, не дават да си платя сметката, ти ми говориш мъж да ме покани на среща и да ми каже:"Ама изяде по-голямата част от моцарелата". Тъжно е!

# 156
  • Пловдив
Скрит текст:
мале Жребчооо, съвсем ме отчая. Просто се чувствам адски глупава, че се опитвам да ти помогна; да ти обясня, ама ти не щеш да вдяваш и търся грешката в себе си. Четох мненията ти по диагонал, за това ме извини, ако не съм акуратна, НО, аз Тиндер така и не си направих, понеже моите приятелки ми казаха, че мъжете там не стават за нищо сериозно; 2: мъж да му кажа къде ще ме заведеш/пици/мици просто....не е в стила на никого от моето обкръжение. За не знам кой път ти казвам, звучиш много стиснато, сериозно, не знам 2-3 срещи, какви изводи вадиш, какви 100лв. Аз, по дяволите, с мъжете си приятели, които имат жени и отношенията не са на сваляческо ниво, като излезем да изпием по едно кафе да се оплачем, не дават да си платя сметката, ти ми говориш мъж да ме покани на среща и да ми каже:"Ама изяде по-голямата част от моцарелата". Тъжно е!
Ако четеш правилно, а не "по диагонал", ще придобиеш по-ясна представа за нещата, които съм писал. В противен случай, може наистина да разбереш нещо по различен начин от този, които съм изложил черно на бяло в мненията си. Например, за пицарията въобще не си разбрала нищо, макар че го бях описал подробно и ясно за разбиране в две мнения по-напред в темата. Simple Smile
 Пиша го за трети път, подробно: Аз самият предложих да се поразходим, но тя уж била уморена и гладна (макар да си беше вкъщи допреди това и си писахме в "Tinder" известно време) и каза, че по-добре да "седнем някъде да се почерпим". Предложих да отидем на една близка пицария на Главната, макар да е прието на първа среща да се ходи на кафене или разходка. Тя категорично отказа да идем на пицария (уж гладна, ама...) и веднага реши да дава предложения в кои ресторанти да идем. Много обичала морска храна (а пък тя никак не е евтина из нашите ресторанти, макар качеството рядко да отговаря на цените) и само като ми спомена "Миконос" до Гребната база в Пловдив (ресторант, редовно посещаван от мутри и баровци с Кайени, G-класи, Ферарита и т.н.) и "Дуняс", ми хрумна да я питам има ли пари да си плати нещата, които е намислила да си поръчва там. Simple Smile Моментално ме погледна с много мрачен и сърдит поглед и се опита да ми приложи женския похват с отправянето на вина към мен, за да клекна и да ѝ угодя на плана да отидем да ядем морски дарове, защото уж тя била моята дама (точно с тези думи се изрази "Нали съм твоята дама?"). Simple Smile Аз ѝ казах, че за пръв път се виждаме, но когато наистина стане моята дама, ще има време да ходим и по ресторанти, а сега е просто среща с цел да се запознаем първоначално на живо и да преценим дали имаме сходни неща, които да ни свързват и да са предпоставка за бъдещи срещи. Помрънка малко, но все пак отидохме в парка. Някак за два часа забрави, че уж беше много гладна и си говорехме през цялото време. Rolling Eyes

Този номер с ходене на първа среща в "Дуняс" преди 6-7 години ми го беше приложила една друга "гладна" почитателка на скъпите морски дарове, само че след запознанство във Facebook. Това ми беше първият и последен път, в който плащам такива надути сметки на непознат човек. За нея риба 40 лева и някаква салата (казвам си наум - "Добре, мога да си позволя да я черпя това"), обаче после се почна със скариди и още една салата + няколко питиета - общо сметка около 150-160 лева, макар че аз почти нищо не поръчах. Заслужаваше да си платя моята част и да я оставя да се оправя с нейните харчове, ама... пусто разбиране за кавалество уж. Разбирам да ми беше вече сериозна приятелка или съпруга - никакви грижи. Обаче все пак това е непознат човек, който ми е никакъв и с когото се срещнахме буквално минути преди това. Simple Smile После имаше уверения от нея с желание да се видим и на другия ден, но се сещате, че още на сутринта тихомълком бях изтрит от Facebook, а като исках да я питам какво е довело до това нейно решение, изобщо не отговаряше на телефона ми. Smiley Оттогава ми е закон при първа среща да не поемам чужда сметка за нещо над 10-ина лева, защото все пак е редно един непознат човек най-малкото поне да се съобразява с това, че не може да поръчва безразборно и да чака другият непознат да плаща. Та... , така, мили ми прегладнели жени или "дами". Simple Smile Всяко нещо - с времето си.

За "Tinder". Приятелките ти, които са ти казвали как мъжете от там "не стават за нищо сериозно", явно говорят от личен опит, но май са позабравили да ти кажат и това, че те сами са си избирали точно тези мъже с отмятане надясно, докато са пренебрегвали много други мъже с отмятане наляво. Simple Smile Може да е попадала на някакви сладури играчи, лъжци или откачалки - не изключвам и тази възможност. Аз съм попадал на изключително двулични жени в "Tinder", половината от които се оказваха с деца, за които криеха до последно. Нямам нищо против децата (те са дар за родителите си), но имам много против умишлените лъжи и заблуди. Някои пък имаха все още "сложни отношения", без да са скъсали с настоящите си (уж бивши), с психически травми, но пък лъжещи като дърти циганки. И истините също ги разбирах впоследствие. Само една беше привидно свястна, но пък беше направила грешката да ми прати свои снимки от младостта си, когато е била 10 години по-млада и десетки килограми по-лека от настоящето. Simple Smile Общото между всички е, че с изключение на една друга жена (красива и стройна), всички останали оттам бяха видимо по-стари и напълнели от това, което се представяха на снимките си. А хубавелката рязко загуби интерес, когато в края на срещата ни при въпроса каква кола карам, аз отвърнах, че нямам шофьорска книжка. Smiley Но иначе през часовете разговори преди това ми изреждаше какви качества търси в мъжа и уж се вписвах добре в тази категория, обаче явно са се търсели и други неща, които тя избягваше да споменава до последния момент.

# 157
Пирончо, разбирам те, но ти как ги избра тези жени, за да ги поканиш, а? Smiley

# 158
И аз си признавам, че чета по диагонал ферманите, но и така пак ми се набиват на очи скъперничеството и повърхностните критерии.

Отвъд гледането на цените нищо друго не си видял от това момиче. Най-вероятно и тя от теб. Така, че лика прилилка сте си били. Ти защо не я хареса? И ти искаш тя да дава, и тя иска ти да даваш, ама и двамата сметкаджии.

# 159
Е извинявай, да те гоустнат след 150 сметка за скариди е по-приемливо. А представяш ли си да бяхте правили секс и ти да я гоустнеш? Емоционално е по-неприятно от това да си минат с морски дарове.

# 160
  • София
Прочетох ти последния пост, Крачета Grinning Ма то наистина било забавно Grinning Grinning Grinning

Грешно подхождаш: на първа среща се кани директно в заведение/ място, което можеш да си позволиш. Импровизациите тип "както кажеш" и "какво предпочиташ" са зона за обиграни и наясно с реалността личности. А ти имаш доста да учиш. Hug

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 09:34 от lilivid

# 161
  • София
Летящата, аз затова се отказах да обяснявам. Сложил си е една касетка и си я върти. Даже не е касетка, а чип - никога няма да си промени мисленето.

# 162
Скрит текст:
Ако четеш правилно, а не "по диагонал", ще придобиеш по-ясна представа за нещата, които съм писал. В противен случай, може наистина да разбереш нещо по различен начин от този, които съм изложил черно на бяло в мненията си. Например, за пицарията въобще не си разбрала нищо, макар че го бях описал подробно и ясно за разбиране в две мнения по-напред в темата. Simple Smile
 Пиша го за трети път, подробно: Аз самият предложих да се поразходим, но тя уж била уморена и гладна (макар да си беше вкъщи допреди това и си писахме в "Tinder" известно време) и каза, че по-добре да "седнем някъде да се почерпим". Предложих да отидем на една близка пицария на Главната, макар да е прието на първа среща да се ходи на кафене или разходка. Тя категорично отказа да идем на пицария (уж гладна, ама...) и веднага реши да дава предложения в кои ресторанти да идем. Много обичала морска храна (а пък тя никак не е евтина из нашите ресторанти, макар качеството рядко да отговаря на цените) и само като ми спомена "Миконос" до Гребната база в Пловдив (ресторант, редовно посещаван от мутри и баровци с Кайени, G-класи, Ферарита и т.н.) и "Дуняс", ми хрумна да я питам има ли пари да си плати нещата, които е намислила да си поръчва там. Simple Smile Моментално ме погледна с много мрачен и сърдит поглед и се опита да ми приложи женския похват с отправянето на вина към мен, за да клекна и да ѝ угодя на плана да отидем да ядем морски дарове, защото уж тя била моята дама (точно с тези думи се изрази "Нали съм твоята дама?"). Simple Smile Аз ѝ казах, че за пръв път се виждаме, но когато наистина стане моята дама, ще има време да ходим и по ресторанти, а сега е просто среща с цел да се запознаем първоначално на живо и да преценим дали имаме сходни неща, които да ни свързват и да са предпоставка за бъдещи срещи. Помрънка малко, но все пак отидохме в парка. Някак за два часа забрави, че уж беше много гладна и си говорехме през цялото време. Rolling Eyes

Този номер с ходене на първа среща в "Дуняс" преди 6-7 години ми го беше приложила една друга "гладна" почитателка на скъпите морски дарове, само че след запознанство във Facebook. Това ми беше първият и последен път, в който плащам такива надути сметки на непознат човек. За нея риба 40 лева и някаква салата (казвам си наум - "Добре, мога да си позволя да я черпя това"), обаче после се почна със скариди и още една салата + няколко питиета - общо сметка около 150-160 лева, макар че аз почти нищо не поръчах. Заслужаваше да си платя моята част и да я оставя да се оправя с нейните харчове, ама... пусто разбиране за кавалество уж. Разбирам да ми беше вече сериозна приятелка или съпруга - никакви грижи. Обаче все пак това е непознат човек, който ми е никакъв и с когото се срещнахме буквално минути преди това. Simple Smile После имаше уверения от нея с желание да се видим и на другия ден, но се сещате, че още на сутринта тихомълком бях изтрит от Facebook, а като исках да я питам какво е довело до това нейно решение, изобщо не отговаряше на телефона ми. Smiley Оттогава ми е закон при първа среща да не поемам чужда сметка за нещо над 10-ина лева, защото все пак е редно един непознат човек най-малкото поне да се съобразява с това, че не може да поръчва безразборно и да чака другият непознат да плаща. Та... , така, мили ми прегладнели жени или "дами". Simple Smile Всяко нещо - с времето си.

За "Tinder". Приятелките ти, които са ти казвали как мъжете от там "не стават за нищо сериозно", явно говорят от личен опит, но май са позабравили да ти кажат и това, че те сами са си избирали точно тези мъже с отмятане надясно, докато са пренебрегвали много други мъже с отмятане наляво. Simple Smile Може да е попадала на някакви сладури играчи, лъжци или откачалки - не изключвам и тази възможност. Аз съм попадал на изключително двулични жени в "Tinder", половината от които се оказваха с деца, за които криеха до последно. Нямам нищо против децата (те са дар за родителите си), но имам много против умишлените лъжи и заблуди. Някои пък имаха все още "сложни отношения", без да са скъсали с настоящите си (уж бивши), с психически травми, но пък лъжещи като дърти циганки. И истините също ги разбирах впоследствие. Само една беше привидно свястна, но пък беше направила грешката да ми прати свои снимки от младостта си, когато е била 10 години по-млада и десетки килограми по-лека от настоящето. Simple Smile Общото между всички е, че с изключение на една друга жена (красива и стройна), всички останали оттам бяха видимо по-стари и напълнели от това, което се представяха на снимките си. А хубавелката рязко загуби интерес, когато в края на срещата ни при въпроса каква кола карам, аз отвърнах, че нямам шофьорска книжка. Smiley Но иначе през часовете разговори преди това ми изреждаше какви качества търси в мъжа и уж се вписвах добре в тази категория, обаче явно са се търсели и други неща, които тя избягваше да споменава до последния момент.

Тази с таверните за нищо не става, пирончо. Само като и видиш номерата и ти става ясно каква е. Супер повърхностна , после щеше цял живот да те чака да я носиш на гръб ,щото ти била жена.

# 163
  • София
Да, все пак, трябва да има някаква мярка. Особено при среща с непозната. На по кафе/бира и това е.

# 164
Краченце, много важно качество е да можеш да се изказваш кратко.
2. Аз пък съм чувала добри отзиви за ресторанта до Гребната и са ми казвали, ако ходя в Пловдив- там да ида, че и аз обичам морски дарове Simple Smile
3.на първа среща ще да е най-вероятно след работа, гладна съм; няма как на кафе/ в парк. Но и други ти казаха - отивате някъде на непринудено, = не скъпо място, та пицарията ми звучи адекватно ( що не и каза, че и там има ризото/спагети с морски дарове Simple Smile )
4. Ако искам да впечатля този мъж, на първата си среща ще се изтупам  с висок ток, та не виждам как ще се разхождам, при това - вечер. Ето обратния случай: моя приятелка излиза на среща. Той я води на суши. Тя яде много малко, та поръчала си "име" 10лв било. Той напоръчвал, ял. Сметката била около 100лв и той и казал да си я поделят Simple Smile
5. преди години имах рег в нещо като Тиндер, не помня името за ок. 5 дни. Ми само некви кретени ми пишеха директно за секс(батка стайл) или женени чички. Изтрих го.
Тез мацки според мен са те пробвали с ресторанта, за да преценят какъв стандарт можеш да поддържаш. И да, пълно е с "кухи лейки". Аз не бих предложила място, а ще оставя той да избере и по това ще преценя какъв човек е.
6. добре, ако с мацката си допаднете, бихте ли стигнали до момент "хайде да идем в Копривщица за уикенда" - как ще се осъществи като нямаш книжка; тя с нейната кола ли ще те вози?

Общи условия

Активация на акаунт