Кога и какво Ви накара да се почувствате жена, за първи път?

• 8 629
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
Краченце, много важно качество е да можеш да се изказваш кратко.
2. Аз пък съм чувала добри отзиви за ресторанта до Гребната и са ми казвали, ако ходя в Пловдив- там да ида, че и аз обичам морски дарове Simple Smile
3.на първа среща ще да е най-вероятно след работа, гладна съм; няма как на кафе/ в парк. Но и други ти казаха - отивате някъде на непринудено, = не скъпо място, та пицарията ми звучи адекватно ( що не и каза, че и там има ризото/спагети с морски дарове Simple Smile )
4. Ако искам да впечатля този мъж, на първата си среща ще се изтупам  с висок ток, та не виждам как ще се разхождам, при това - вечер. Ето обратния случай: моя приятелка излиза на среща. Той я води на суши. Тя яде много малко, та поръчала си "име" 10лв било. Той напоръчвал, ял. Сметката била около 100лв и той и казал да си я поделят Simple Smile
5. преди години имах рег в нещо като Тиндер, не помня името за ок. 5 дни. Ми само некви кретени ми пишеха директно за секс(батка стайл) или женени чички. Изтрих го.
Тез мацки според мен са те пробвали с ресторанта, за да преценят какъв стандарт можеш да поддържаш. И да, пълно е с "кухи лейки". Аз не бих предложила място, а ще оставя той да избере и по това ще преценя какъв човек е.
6. добре, ако с мацката си допаднете, бихте ли стигнали до момент "хайде да идем в Копривщица за уикенда" - как ще се осъществи като нямаш книжка; тя с нейната кола ли ще те вози?

Аз съм ходил с жена в Копривщица точно. Пътувахме с влак и си изкарахме чудесно.

# 166
Със сегашния мъж, като стигнахме фаза да ме черпи екскурзия, аз карах колата, щото той тогава нямаше.

Обаче почвам да си мисля за тоя ресторант на Гребната. Толкоз ли е специален?

# 167
Сирена, от теб поне очаквам разбиране. На всеки в даден момент може да се случи да няма кола/дом/пари, но в дългосрочен план казвам, че колата е удобство да си независим, защото аз например не обичам да ходя "на Велинград" за уикенда, а места, които са непопулярни, т е няма рейс/влак на всеки час.

# 168
Разбира се, и аз смятам колата за консуматив, не за атестат за качествата на мъжа. Но да, удобство е и от сегашна гледна точка бих се замислила дали да взема мъж, дето не шофира.

# 169
Летяща, точно примера с Велинград хич не удачен за лесен транспорт без кола. Joy
Веднъж се наложи да ходя до там зимата и реших, че не съм достатъчно уверена да шофирам сама с колата  и се озовах в приключение, да пътувам цял ден с влак и накрая с теснолинейката. Голям цирк и мъка беше това пътуване.

# 170
  • Пловдив
Пирончо, разбирам те, но ти как ги избра тези жени, за да ги поканиш, а? Smiley
Много лесно - отмятал съм надясно десетки пъти повече жени, отколкото са отмятали мен. Ще издам една тайна: там (а и не само) важи неписаното правило нас живота "Жената избира мъжа, който да я избере". 😀🤣 От друга стана, жените там са засипани от стотици пъти повече профили, измежду които просто подбират най-вече по външен вид и рядко четат текста в мъжките профили.
 Друга голяма разлика между мъжете и жените там е, че рядко някоя жена въобще пише нещо в профила си. Залагат стръвта основно под формата на умело подбрани снимки (често отпреди години) и разчитат на външен вид.
 И, не, не съм наблягал на силиконови и тежко гримирани кифли - тези ги пропускам винаги, както и други, с които не си подхождаме външно: твърде пълните, високите, непривлекателните и с безразборно количество татуировки навсякъде. Отмятал съм привидно нормално изглеждащи и що годе симпатични жени. Просто така се случва, че повечето пъти това се оказват снимки, сложени умишлено да заблуждават мъжа за истинския външен вид на жената.

# 171
  • BG
От нас до Триград също няма пряк автобус или влак. Wink
За мен шофирането е важно, не от гъзария (нямам претенции за марка, мощност и години на колата) защото когато се наложи да бягаме с детето до спешното посред нощ-ами много по лесно е да се метнеш на колата, отколкото да чакаш линейка или такси. Понякога минутите са решаващи.

# 172
  • София
Много лесно - отмятал съм надясно десетки пъти повече жени, отколкото са отмятали мен. Ще издам една тайна: там (а и не само) важи неписаното правило нас живота "Жената избира мъжа, който да я избере". 😀🤣 От друга стана, жените там са засипани от стотици пъти повече профили, измежду които просто подбират най-вече по външен вид и рядко четат текста в мъжките профили.

Браво! Напредваш! По второто болднато - също си прав! На първо място идва външния вид, излъчването. Ако и пише добре - срещата е в кърпа вързана. А ти как реши, че жените рядко четат текста в мъжките профили?

# 173
ами по какво, ако не по външен вид да избереш човек. Нали първо го виждаш, привлича те/не те и тогава гледаш другото. И точно коментара на Стронгър имах предвид, когато написах за необходимостта мъжа да е шофьор.

# 174
  • Пловдив
И аз си признавам, че чета по диагонал ферманите, но и така пак ми се набиват на очи скъперничеството и повърхностните критерии.

Отвъд гледането на цените нищо друго не си видял от това момиче. Най-вероятно и тя от теб. Така, че лика прилилка сте си били. Ти защо не я хареса? И ти искаш тя да дава, и тя иска ти да даваш, ама и двамата сметкаджии.
Женска логика в действие:

- Мъж, канещ непозната до този момент жена на кафене или пицария за своя сметка = скъперник, повърхностен, негодник, чудовище Smiley

- Жена, изискваща от непознат мъж да ѝ плаща скъпите поръчки в ресторант = дама!!! Scream

Къде в описаните от мен случаи си видяла аз да искам тя да дава (плаща) за моите поръчки?
 Услужливо "забравяш", че се касае за първа среща, която сме си уредили на улицата с цел да се запознаем и видим на живо. И веднага ми се стоварва "Гладна съм! Не ща в пицария. Искам в скъп рибен ресторант". Е, този номер веднъж мина при мен, но вече никога няма да се повтори. Simple Smile

Прочетох ти последния пост, Крачета Grinning Ма то наистина било забавно Grinning Grinning Grinning

Грешно подхождаш: на първа среща се кани директно в заведение/ място, което можеш да си позволиш. Импровизациите тип "както кажеш" и "какво предпочиташ" са зона за обиграни и наясно с реалността личности. А ти имаш доста да учиш. Hug
Аз предложих да идем на пицария. Отказа категорично. Затова стоя на пейка в парка, което всъщност е страхотно място през топлата пролет. Когато някой настоява да се посети строго определено място, редно е или да е готов да плати цялата сметка, или най-малкото да си плати своята част от употребеното, съобразявайки се и с желанието/възможностите на другия човек.

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 13:19 от Игриви крачета

# 175
Крачльо, не ми отговори на въпроса. И нов добавям, какво значи непозната жена, дето я кани. Нали я кани, защото я е харесал, а харесването нали не е само "на картинка"?

# 176
И аз не го разбирам тоя подход към среща все едно е първо интервю за работа. От страна на мъжа ми стои много психарско това тестване и преценяване. Да, имам двоен стандарт в този аспект. Предполага се, че мъжът ще иска жена за приятно прекарване, не за въпроси и кръстосан разпит. Би следвало като каниш на среща, да си готов за рибния ресторант. Не е до скъперничество, а до отношението.

# 177
  • Пловдив
Скрит текст:
Краченце, много важно качество е да можеш да се изказваш кратко.
2. Аз пък съм чувала добри отзиви за ресторанта до Гребната и са ми казвали, ако ходя в Пловдив- там да ида, че и аз обичам морски дарове Simple Smile
3.на първа среща ще да е най-вероятно след работа, гладна съм; няма как на кафе/ в парк. Но и други ти казаха - отивате някъде на непринудено, = не скъпо място, та пицарията ми звучи адекватно ( що не и каза, че и там има ризото/спагети с морски дарове Simple Smile )
4. Ако искам да впечатля този мъж, на първата си среща ще се изтупам  с висок ток, та не виждам как ще се разхождам, при това - вечер. Ето обратния случай: моя приятелка излиза на среща. Той я води на суши. Тя яде много малко, та поръчала си "име" 10лв било. Той напоръчвал, ял. Сметката била около 100лв и той и казал да си я поделят Simple Smile
5. преди години имах рег в нещо като Тиндер, не помня името за ок. 5 дни. Ми само некви кретени ми пишеха директно за секс(батка стайл) или женени чички. Изтрих го.
Тез мацки според мен са те пробвали с ресторанта, за да преценят какъв стандарт можеш да поддържаш. И да, пълно е с "кухи лейки". Аз не бих предложила място, а ще оставя той да избере и по това ще преценя какъв човек е.
6. добре, ако с мацката си допаднете, бихте ли стигнали до момент "хайде да идем в Копривщица за уикенда" - как ще се осъществи като нямаш книжка; тя с нейната кола ли ще те вози?
Карам по ред на номерата (явно 1-цата си я пропуснала, но ще я добавя).

1. Когато отсреща някой е твърдоглаво неразбиращ (независимо дали умишлено или по природа) и не може да вдене от ясно написани от мен изречения, мога да си позволя понякога да го напиша за трети път, а вече ако и тогава онзи/онази продължава да (се прави, че) не разбира, спирам въобще да се занимавам с подобно същество. Сега ще изчета и останалите мнения тук и на някои хора повече никога няма даим обръщам внимание, а те нека си сеят плявата, колкото си желаят. Simple Smile

2. Добър е, определено!

3. Тя е безработна и си стоеше вкъщи, като си писахме известно време през "Tinder" преди срещата. Ако е била уморена и гладна, не е било вследствие на ходене на работа.

4. Дойде с нормални ежедневни дрехи - дънки, дънков елек, тениска, маратинки. Никакви специални прически и гримове. Съвсем обикновена на вид жена - нито красива, нито грозна. Нямало е дълги приготовления с цел "впечатляване" и т.н. Аз не се впечатлявам от повърхностни и изкуствени неща като гримове и прически (ако една жена е хубава, тя е такава и без помощта на маскировки), а от същественото - поведението и отношението. Писахме си, по едно време предложих да се видим и след малко излязохме. Срещата не е била вечер, а следобед, на много приятно слънце.

5. Аз веднага предложих място (добра близка пицария), но тя настояваше да е рибен ресторант. Съгласен съм с  теб, че е "куха лейка".

6. Автобуси, влакове и таксита - бол. Пътувал съм с мои бивши и с трите вида превоз до различни краища на страната. Доста забавно сме си прекарвали всеки път. Simple Smile
 А по-натам, няма проблеми да идем с моята спортна кола, независимо дали ще шофирам аз или тя. Simple Smile

Скрит текст:
Крачльо, не ми отговори на въпроса. И нов добавям, какво значи непозната жена, дето я кани. Нали я кани, защото я е харесал, а харесването нали не е само "на картинка"?
Взаимното харесване по снимка е само предпоставка двама души да желаят да се срещнат и опознаят и на живо. И ако си допаднат и при пряко общуване, може пък и да решат да се виждат отново и отново.
 На хора с грозни обноски няма да отговарям повече. Всичките ти бъдещи мнения ще остават без отговор от моя страна, независимо какви ги дрънкаш.

Скрит текст:

Браво! Напредваш! По второто болднато - също си прав! На първо място идва външния вид, излъчването. Ако и пише добре - срещата е в кърпа вързана. А ти как реши, че жените рядко четат текста в мъжките профили?
Казвали са ми го самите жени, с които съм се срещал. Само една си беше направила труда да прочете тескта в профила ми. Другите ме питаха неща от сорта на колко висок съм, на колко години съм, какво работя - все неща, които съм отбелязал в профила си и са пределно видими, но явно е нямало кой да чете... Smiley

Скрит текст:
От нас до Триград също няма пряк автобус или влак. Wink
За мен шофирането е важно, не от гъзария (нямам претенции за марка, мощност и години на колата) защото когато се наложи да бягаме с детето до спешното посред нощ-ами много по лесно е да се метнеш на колата, отколкото да чакаш линейка или такси. Понякога минутите са решаващи.
Докато стигнем до това да имаме деца, вече отдавна ще имам поне една кола за всякакви случаи, включително и да ги водим спешно до болница.
 Зная от личен опит колко ключово е да се стигне бързо до болница, заради тежко болен роднина, и затова съм викал по 2-3 таксита от различни фирми. Най-бързо пристигналото печели.
 Когато такси може да дойде до 2 минути на адрес (на 400 метра от мен има стоянка за таксита денонощно), линейка в България е грешка да се чака, защото идва след не по-малко от 40 минути, а се е случвало да чакаме и 2 часа.

Скрит текст:
И аз не го разбирам тоя подход към среща все едно е първо интервю за работа. От страна на мъжа ми стои много психарско това тестване и преценяване. Да, имам двоен стандарт в този аспект. Предполага се, че мъжът ще иска жена за приятно прекарване, не за въпроси и кръстосан разпит. Би следвало като каниш на среща, да си готов за рибния ресторант. Не е до скъперничество, а до отношението.
За женските "тестове" към мъжете писах преди часове, така че се върни назад и чети. Наистина са психарски! Simple Smile Много си права!

За 4-ти път:
 Предложил съм да се видим в централния парк на живо, на разходка. Тя ме беше излъгала, че е от Центъра, затова. А се оказа, че живеем на няколко преки разстояние. При самата среща там ми беше стоварено "Уморена съм. Гладна съм". Поканих я на пицария - отказа. Тя предложи рибен ресторант. Питах я може ли да си плати нещата, които предвижда да си поръча за ядене и пиене. Каза: не. Останахме си в парка. Говорихме над два часа. Тя забрави, че уж била гладна. През цялото време имаше нормален готин разговор, тук-там със смях. Накрая при разделянето внезапно сменя тона и се сепва: "Не знаеш каква жена изпусна! Друга няма като мен!". Наистина исках да повярвам на думите ѝ, че няма друга като нея. Simple Smile После ми разправя как искала да ме накара да хлътна, за да може накрая победоносно да ме накара да ме е яд, че изпускам много, само дето такива ученически номерца не ми минават.

Последна редакция: нд, 15 дек 2019, 15:06 от Игриви крачета

# 178
благодаря за напоителния коментар, но от 1 до 5 можеше да спестиш. Попитах за 6 и втората ти част. Не разбрах по какво стана ясно, че "съм с грозни обноски" и че "дрънкам".
Способността да не се обиждаш когато друг не е съгласен с теб, както и да извличаш "полезността" от инакомислещите е друг белег за съзряване.
По следващия ти пост се разбира, че това, което търсиш, не е там, където го търсиш.
Със здраве...

# 179
  • BG
Не е ли по добре, когато поканиш жена на среща, за първи път, просто да се забавлявате, да оставите нещата да се случват естествено, без предварителни подготовки, планове и стратегии. Когато мъжът е спокоен и уверен в себе си, не му трябва кой знае колко на първа среща. Непринудеността предизвиква непринуденост.
А първата среща няма как да разкрие всичко за човека отсреща, то и няма нужда, но винаги ще елиминира крайностите. Аз бих постъпил така, а оттам нататък ако сутринта се събудя с образа в съзнанието си добре, ако не - живота продължава. Интуицията е важно нещо. 

Общи условия

Активация на акаунт