Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
  • Мнения: 662
Това си е нормален бебешки период. Ще мине и друг ще дойде.
Вече понатрупах опит и с третото не се впечатлявам.
Моя съвет е да си и предлагаш все пак храната, а тя колкото и се яде да хапва.

# 16
  • Мнения: 711
Прави са момичетата- само храна няма да вдигне хемоглобина. Чисто желязо изслвдвано ли е? То е изключително важно за правилното развитие на мозъка и дефицита при бебета си е опасен. Давайте си стриктно лекарствата, защото и от тях ефекта не е моментален.

# 17
  • Мнения: 662
При малки деца, нивото на желязо е нормално да е по нисък. Така обясни моята педиатърка.

# 18
  • Мнения: 711
При малки деца, нивото на желязо е нормално да е по нисък. Така обясни моята педиатърка.

В лабораториите дават и референтни стойности за бебета.

# 19
  • Мнения: 40 245
При малки деца, нивото на желязо е нормално да е по нисък. Така обясни моята педиатърка.
Така е, но тези стойности са ниски спрямо нормите за съответната възраст.

# 20
  • Мнения: 17
Не ме разбрахте ... когато беше на 11 месеца и се полагаше изследване  и тогава видяхме че е нисък с няколко единици под нормата. Тогава започнахме да взимаме и от кухнята,защото нали по принцип там си ги правят специално за деца.. и мислих че с кухнята нещата ще се оправят, но следващите изследвания ги направихме на 1г. И 1м. И показаха 86 хемоглобина и личната назначи лечение и до сега пием желязо.. в понеделник сме на изследвания за да видим какво става ..

# 21
  • Мнения: 447
Не яденето най-вероятно е от зъбите . При моето дете го отдадох на това.
Успех с изследванията.

# 22
  • Мнения: 5 761
kali-18, запази спокойствие и си начертай план, който да следваш!

Малката ми дъщеря беше по абсолютно същия начин - пристрастено кърмаче. Захраних я на 5 месеца и до 2-годишна приемаше малко друга храна. Важното е все пак да не спираш да й предлагаш друга храна на всяко хранене - няколко лъжички да хапне е от полза.

Приготвяй храната вкъщи! Така ще знаеш, че дори и да хапне малко, поне е качествено.
Купените пюрета са ужасни на вкус и един Господ знае какво има в тях.
Храната от детската кухня някои деца не я харесват.
Аз на моята дъщеря й готвех вкъщи сама. Тя също не хареса детската кухня.

Да се опиташ да минеш на АМ ми се струва обречена кауза на тази възраст.

Сядайте заедно на масата, докато и вие се храните. Слагайте детето на бебешко столче и да присъства на вашия обяд/вечеря. Така ще проявява интерес и към вашата храна.

Давай на детето да се опитва самичко да се храни с лъжичка. С друга лъжичка го храни и ти.

Кърмене предлагай винаги след хранене, не преди. Изобщо опитвай се вече да правиш колкото се може по-големи паузи с кърменето. Примерно на разсъмване не кърми, опитай да стигнете до събуждането и да предложиш каша.

Докато сте вкъщи избягвай да посядаш пред детето - за пристрастените кърмачета всяко посядане на майката е покана за кърмене и веднага започват да си искат.

Не на последно място - посъветвай се с педиатър какъв препарат за повишаване на желязото може да даваш. Това наистина е един затворен кръг. Аз съм давала нещо, но дъщеря ми вече беше на 3-4 годинки. И наистина й се повиши апетита и започна да се храни по-нормално.

# 23
  • Мнения: 1 357
Вместо месо пробвай с варено яйце, в жълтъците на яйцата също има желязо. Имай предвид, че отначало бебетата се учудват на новите вкусове. Трябва да бъдеш по-настоятелна и да и предлагаш различни видове храна. Все нещо ще приеме. Вие захранвахте ли я преди 11тия месец? Ако до 11 месеца е била само на кърма, сте закъснели със захранването. Освен това железните препарати дразнят стомаха и предизвикват запек, възможно е да няма апетит заради желязото, което приема(а не заради анемията).

# 24
  • Мнения: 2 790
По всяка вероятност не е започнала да захранва на 11 месеца. Пише, че е започнала КУХНЯ на 11 месеца.

Кали, моето дете се роди недоносено и хемоглобинът по начало си му беше нисък. Изписаха го от неонатологията с капки Малтофер, които на 3 месеца спряхме. На 6 месеца хемоглобинът беше 89, на година - 85. Започнах да давам отново Малтофер по 2 капки на килограм тегло и след 3 месеца вече си беше в норма, а детето, което само месец преди това не изяждаше повече от 2 хапки от каквото и да е , започна да яде по 200 гр манджа на обяд и вечеря, плодове за СЗ и кърма за десерт след всяко хранене. Търпение и след като сте започнали лечение нещата ще се оправят

Общи условия

Активация на акаунт