Здравейте.
До скоро кърмех с удоволствие.
И сега контактът с детето ми по този начин ми е много мил и интимен. Само че ми се е натруала страшно много умора. Към това добавям и необходимостта да лекувам здравословен проблем, който отлагам откакто забременях...
От няколко месеца синът ми започна да спи по-неспокойно от преди и да иска да стои на гърда по 1-2 часа. Кърмя го вечер за приспиване, нощем на поискване и сутрин след ставане.
Преди месец и половина тръгна на ясла. Не исках да започвам отбиване преди това, за да не се стресира детето двойно. Имаше един период, в който спеше много лошо и плачеше нощем, но той отмина. Сега явно ходи с желание, така че не свързвам проблемите с кърменето с яслата.
Вечер не мога да го приспя какво преди. Когато усетя, че е заспал се опитвам да го сложа в леглото, но той усеща и започва да плаче пак за цицата. Понякога това продължава повече от час. Нощем е същото- преди сучеше по няколко пъти на нощ в просъница и заспиваше след това, а сега не мога да го върна в леглото- реве, иска пак цицата... Тази нощ беше "само" 45 минути, предната- повече от час.
Имам голямо дете, което отбих на 2г.1м. без никакви драми- просто така... Но с този всичко е много сложно. Говоря му, че е голям, че "нуни" е изморено, че на мама й се спи и той трябва да спи- не ми обръща никакво внимание. Реве си и това е. Вариант да го оставя на някого няма. То ако имаше нямаше и да съм толкова смазана и недоспала.  Simple Smile
Дайте идеи какво да пробвам. Иска ми се да стане естествено, без стрес и за двамата, но май искам твърде много...