Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 28 дек. 2019, 16:26 ч.

Емоционален манипулатор

 • 14 026
 • 385
 •   1
Отговори
# 285
 • Мнения: 134
Аз работя,  той не.  Изгониха го оъ работа и от тях. Човек когато е под въздействието на някой психически и физически е възможно да звучи другояче.  вероятно звучат така както се чувствам.  За вас може да е шега или лъжа,  за мен е самата действителност.  И знам че кошмарите не спира и няма да спре само с едно ти тука ти там. Защото е и по начин по който никой не трябва да разбира за това което се е случвало с мен.  Пред хората трябва хвалебствено за него или тях,  ами не мога прощавайте но не мога да сваля разни жени пред мен а мен да ме удря и обижда, като предварително съм насоката да мълча и гък да не казвам защото иначе тежко ми.....

Виж julijuli, имаш психологическа зависимост към него. Имаш нужда от консултации с психотерапевт, за да се справиш с тази съзависимост. Прекалено много си му повярвала. Казваш, че ходи на психиатър и няма работа - значи май не е никаква важна клечка,а е по-скоро господин "никой". Антидепресантите като золофт и прозак могат да доведат до агресивност, психоза, биполярно разстройство или шизофрения при някой хора с предразположености. Той какви точно хапчета взимаше, имаш ли идея? Да не би от това да е агресивен? На кой психиатър е ходил, знаеш ли име? Говорила ли си с него? Трябва да изискаш документацията от него при дело, както знаеш. Този е най-вероятно психично болен или психопат и ти му се връзваш на глупостите. Нищо не може да направи. Ще получиш ограничителна заповед и без кой знае какви доказателства, ако нямаш. Моят съвет е да отидеш при родителите си, щом са от различен град, това е още по-добре. Този е някаква мишка. Ще се ядосва малко и после ще се пренесе на следващата жертва.

# 286
 • Мнения: 33
Така и не разбрах с какво те държи този човек?
с всичко това.  И след поредица физически психически неща върху мен като съм искала да изляза на вън съм била или силноноскубвана или заключвана. Извинете ме ако съм ви хванала на седянка, просто ви отговорям

# 287
 • Мнения: 12 980
ОК, ти искаш ли това да спре?

Как работиш, като не ти дава да излизаш?

# 288
 • Мнения: 1 204
Да разбираме ли, че те заключва вкъщи и не общуваш с никой, не излизаш ?
Ако е така, защо не ти е забранил да ползваш Интернет.
За юрист пишеш доста зле. Може и да си под влияние на стрес, ама...
Нещо съмнителна ми се вижда историята ти, съжалявам.

# 289
 • Мнения: 2 462
Аз предлагам да спрем да я питаме за подробности, т.к. тя има желанието да ни засипва с колко е лош той и каква жертва е тя и как нищо не може да направи. Да вземе и накрая да отговори: тя какво иска да направи с тази ситуация.

Подробностите - да звънне на майка си и да ги разкаже на нея. Тя какво иска да се случи. Стига увъртания. Не харесвам да ме разиграват.

# 290
 • Мнения: 571
От такъв насилник отскубването е трудно, винаги ще я преследва. Щом я заключва, щом я бие....
Има жени, които се срамуват да споделят пред близките си такива неща. Има семейства, които си живеят така и за пред хората са щастлива двойка и никой не разбира какво се случва.
Този случай може да е такъв.
Джули ти на колко си години, той на колко е? Какво е работил? С какво финансово състояние е? Има ли много връзки в обществото ?

# 291
 • София
 • Мнения: 620
Здравейте, живях с нарцисист цели 17 години. Бяхме женени, имаме 2 деца. От почти 4 години сме разведени.
Аз просто един ден попаднах на тази статия и тя буквално ми отвори очите.
https://maikomila.bg/адът-брак-и-развод-с-нарцисист/
До този момент не бях си и помисляла,че съществува такова нещо като нарцисист. Толкова добре съвпадаха нещата, направо все едно беше писано за мен. Започнах да търся в интернет още за нарцисизма, да чета всичко. Всичко беше толкова съвпадащо, изскочиха ми в главата толкова случаи. Толкова време се чувствах несигурна и объркана, подтисната и незначителна, това откритие ме върна към живота.
Интересното е, че първите години като че ли не е имало прояви на нарцисизъм или са били минимални или пък не съм ги забелязвала. Но от един момент нататък положението стана невъзможно. Човекът до мен:
не ме уважаваше, не уважаваше близките ми приятелите ми, колегите ми за него всички бяха нисши същества, само той е велик и хората, които той прецени. Не поздравяваше за празници и добро утро, лека нощ, елементарни неща...лъжеше, криеше компютри,телефони, не говореше, не общуваше, нямаше емпатия, нямаше загриженост към децата ни, кажеш ли му нещо в очите,че е виновен изпадаше в истерия, викаше един път хвърли нож...обвиняваше всички други и мен за всичко, хвалеше се кой познава и тн, още много има....толкова ми беше промил мозъка и разсъдъка,че се наложи да си направя списък и да запиша там всичко, което правеше той.Принтирах си много статии и постоянно ги препрочитах за да се убедя колко съм права и колко е добре, че сме се разделили. Сега той е с нова жена, с която е бил още преди да се разделим. Почти не търси децата. С новата жена изглежда всичко наред, но съм убедена че това е грешната външна представа, кой знае какво е в къщата. Толкова съм щастлива, че се оттървах от тази лудост и унижение. Толкова безсънни нощи имах, нерви, сълзи докато бях с него....толкова хора след като се разделихме ми казаха как не са го харесвали, не са успявали да общуват с него и с толкова приятели разбрах си е развалил отношенията...още много мога да пиша, тази травма ще ми остане за цял живот, но вие преживелите го знаете какво е точно. Сега съм с нов мъж до себе си и направо не мога да повярвам колко добре може да се държи човек с друг човек. Още имам травми и съм неспокойна дали няма да ме наранят  и излъжат, но слава богу ме карат да се чувствам добре.
Усетите ли такъв нарцисист до себе си, бягайте!!! Няма оправия!!! Няма лечение!!! Те проблем не виждат в себе си.

Последна редакция: пт, 24 яну 2020, 16:50 от iana28

# 292
 • Мнения: 2 462
Радвай се, че не се интересува от децата. Иначе щеше да те побърка - и теб и децата. Относно знаците - и отначало ги е имело: не поздравява за добро утро, добър ден, довиждане, другите са под нивото му.. Посто не си обънала внимание на факта, че както се държи с "по-нисшите" - сервитьори, чистачи, подчинени, така ще се държи и с теб един ден.

Има един бърз тест да видиш дали на някой му липсва емпатия. Почваш да си говориш с него/нея и започваш прозявка след прозявка. Ако не се прозее и той, значи е от троицата: нарцис, психопад, социопад. Друг тест, ако мъж си прави много селфита, значи е много вероятно да е психопад. (Има хора, които ми казват, че постоянно съм недоспала, пък аз си сверявам часовника и си правя изводите..)

# 293
 • BG
 • Мнения: 561
Елфичка, какво е психопад? Някой паднал психически или природен феномен?

# 294
 • Мнения: 2 462
Кефиш ме как сърфираш из темите без много интерес към темата. За протокола: https://bit.ly/2RUszzM

# 295
 • BG
 • Мнения: 561
Да, права си. Нямам интерес към тази тема, но думата ми хареса, макар да съм сигурен, че грешката е неволна. Малка усмивка...

# 296
 • София
 • Мнения: 10 888
Ако се прозяваш насреща на нарцис, ще започне видимо да се изнервя. Предполагам се сещате защо.

# 297
 • Мнения: 155
Във връзка с прозяването съм чела, че то се предава само при създаден емоционален контакт. Ако някой непознат или неблизък ми се прозява насреща, по-скоро няма да го направя и аз, освен ако не ми се спи и на мен.
Обаче, само мисълта, че майка ми, детето ми, някой много близък се прозява може да ме накара да го направя и аз.

# 298
 • Шотландия
 • Мнения: 2 122
Във връзка с прозяването съм чела, че то се предава само при създаден емоционален контакт. Ако някой непознат или неблизък ми се прозява насреща, по-скоро няма да го направя и аз, освен ако не ми се спи и на мен.
Обаче, само мисълта, че майка ми, детето ми, някой много близък се прозява може да ме накара да го направя и аз.

Не знам. В курса ми по йога, един като се прозее, всички се прозяваме накрая. То и ни се спи де, след релаксацията Simple Smile

# 299
 • Мнения: 473
Искам да споделя едно наблюдение.
Когато другите не намират грешки у себе си, то те са нарцистични натури, насилници, психопаДи Wink
Когато ние (използвам първо лице, множествено число от учтивост) виждаме всички грешки у тях, а у себе си само добрите качества, то ние сме жертви, манипулирани и тормозени от злия Нарцис (който е мъж в 99.99% от случаите).
Аз имам усещането, че здраво се преиграва с обвиненията и със самовнушението колко сме си идеални. С цел, естествено.
Че статии, че книги от „специалистки“...
Тъжната история на опитите да се оправдаем в собствените си очи, но ако може и другите да разберат колко сме идеални и вечно многострадални.
Между впрочем античния герой Нарцис не е бил някакъв изверг, и е умрял от глупостта си, за разлика от богинята-майка Хера, която била доста отмъстителна и зла, причинила немалко смърт на невинни.
Личното ми мнение - хора, които вечно се оплакват колко са онеправдани, манипулирани и тормозени, се оказват най-големите манипулатори. Това ми е наблюдението.

Общи условия

Активация на акаунт