Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 ян. 2020, 10:55 ч.

Рецепти за православни пости 2020 година

  • 10 897
  • 133
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 9 986
А не. Ние сме слагали водата с маята и захар да шупне. После брашното, със  солта. Солта знам не се слага с маята, защото не шупва. Единствения проблем е, че трябва да отмериш точно брашното и водата. Азмслагам винаги и малко олио. Обикновено машините са малки за 500 гр. брашно. Винаги може и да се наблюдава тестото и да се добавибрашно при нужда. Ама по-лесно е с мерки. Не виждам защо маята накрая да се слага.

# 121
  • Мнения: 81
И на мен ще ми е интересно да науча някоя постна рецепта за хлебопекарната. Аз винаги моя хляб го правя с яйце, прясно мляко, орехи и семена. Предполагам прясното мляко може да се замени с вода. А какво би станало, ако се сложи соево мляко? Някой пробвал ли е?

# 122
  • Мнения: 9 986
Соевото мляко е все едно вода. Никава причина няма да не се получи.

# 123
  • Варна
  • Мнения: 745
Рецептата за обикновен хляб е брашно, вода и Мая. По-постно от това няма... освен ако маята е проблем.
В книжката На моята хлебопекарна рецептата е 340мл вода, 490г брашно, 1,5-2,0 г Мая, 2с.л.захар и 1-1,5 ч.л.сол, мазнина(по желание)  2-3 с.л. Това е за 800г хляб.

# 124
  • Мнения: 292
Благодаря много!
Не, маята не е проблем. 🙂

# 125
  • Мнения: 81
Решила съм за вечеря да направя пълнени тиквички с ориз. В търсене съм на бърза и лесна рецепта. Предложения ☺️

# 126
  • София
  • Мнения: 4 524
Решила съм за вечеря да направя пълнени тиквички с ориз. В търсене съм на бърза и лесна рецепта. Предложения ☺️

Пълнени тиквички с ориз

# 127
  • Мнения: 81
Благодаря за линка, но такива рецепти бол в интернет. Надявах се някой да сподели как си ги прави лично. Тези онлайн рецепти не могат да се сравнят с домашната направа.
Да споделя моя опит. Обелих тиквичките, разрязах ги на две и ги издълбах. Запържих в тиган кромид, после добавих ориз, магданоз, черен и червен пипер. Напълних тиквичките със сместа и за капаче сложих парченце домат. Наредих ги прави в тенджера и залях с подсолена топла вода. Незнаех колко време да ги варя, та малко на око карах нещата. Интересно се получи и определено изненадах семейството си 😀

Последна редакция: нд, 21 юни 2020, 11:17 от Mia Rulana

# 128
  • София
  • Мнения: 4 524
Благодаря за линка, но такива рецепти бол в интернет. Надявах се някой да сподели как си ги прави лично. Тези онлайн рецепти не могат да се сравнят с домашната направа.
Да споделя моя опит. Обелих тиквичките, разрязах ги на две и ги издълбах. Запържих в тиган кромид, после добавих ориз, магданоз, черен и червен пипер. Напълних тиквичките със сместа и за капаче сложих парченце домат. Наредих ги прави в тенджера и залях с подсолена топла вода. Незнаех колко време да ги варя, та малко на око карах нещата. Интересно се получи и определено изненадах семейството си 😀

Ама ти си знаела как да ги направиш!?! Е, аз със сигурност няма да ги направя по твоя експериментален вариант.

# 129
  • Мнения: 81

Ама ти си знаела как да ги направиш!?! Е, аз със сигурност няма да ги направя по твоя експериментален вариант.
Сподели как ги правиш 😋

# 130
  • Мнения: 9 986
Гърците пълнят една тава патладжан, домат, чушка, тиквичка. Вътрешноста запържена с лук, морков, ориз, риган и каквото ви е по вкуса. Аз пълнени домати с оирз най-обичам.

# 131
  • София
  • Мнения: 4 524
Гърците пълнят една тава патладжан, домат, чушка, тиквичка. Вътрешноста запържена с лук, морков, ориз, риган и каквото ви е по вкуса. Аз пълнени домати с оирз най-обичам.

Този ми е любим! Мислех и него да предложа, но молбата беше за тиквички конкретно, а в тази се събира вътрешността от всички зеленчуци и се добавя към плънката.

# 132
  • Мнения: 292
Не съм пълнила патладжан досега, как е консистенцията след изпичане? Иначе казано, вкусно ли е? 😅
Аз често пълня тиквички и чушки заедно. Сарми също се наместват между тях понякога в тавата.  Пъленият домат нещо не е по мит вкус или аз не го пеиготвям добре. Но и на гости, и навън (стол в работа), съм яла и нещо не се ме очарова.

# 133
  • Мнения: 9 986
Аз патладжан обичам всякак. Не съм мерна единица, за как ставал хубав. Една ми споделя как правела чушки с кайма и стъргала 2 падладжана, предполагам, защото са голямо семейство и ако и е малко каймата. Та нали съм си веге, та стъргах, запържих го като кайма, после с ориз на чушки. Та един комшия беше на гости и го черпим и казват- Това е с кайма. Аз казвам- Не, не е. Той пак спори... Та, за който пости и се чуди как да готви, мобе да го ползва като идея. Аз и малко домат и магданоз слагам, риган..

Общи условия

Активация на акаунт