Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 2 ян. 2020, 15:59 ч.

Има ли нарушение в казуса?

  • 1 098
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 478
Здравейте!

Има ли нарушение при следния случай:
Няколко деца са записани и по документи се води, че посещават детска градина. На практика, обаче, нямат нито един присъствен ден, като децата са в различни групи. Има от 2 група, предучилищна и др..
Родителите на децата взимат бележки от личните лекари на децата, които са за цял месец и по този начин им се извиняват отсъствията, а те си ги гледат вкъщи.
Така, обаче, се заемат много места, които могат да се ползват от работещи родители.
 
Ако има учители, които са наясно, моля да споделят има ли нормативно нарушение или това е допустимо да се случва?

Благодаря!
Това е масова практика на много родители.А сега особено с новия закон който влезна от дек.месец  да се заплащат само присъствените дни хептем ще настане анархия.От 26 деца по списък посещават 17 останалите не им виждат очите вие сама си направете извода дали е правилно или не !!!😊и дали е правилно да заплащат само присъствени или трябва да им се удържа 1/2 от таксата.

# 16
  • Мнения: 4 011
Защо да е нарушение?
Моето дете е записано в първа група в градина. Ходи два месеца, но е с хронични заболявания. От края на Ноември не е добре и е на медикаменти 4 пъти дневно, преди храна за 3 месеца. Естествено това налага да си остане вкъщи. Дават се под час и в следващите 30 мин трябвада му бъде дадена храна. Той ще приключи терапията Февруари и ако е добре ще продължи градина. Не е остро болен, живее си ОК, но на медикаменти. Сега нарушител ли съм? Място ли си пазя? Дори не взимам бележка от личната за отсъствията. Казвам, че ще го няма и толкова. Не е редно да разчитам на преподавателите му да го следят и да му дават медикаментите, нито да следят състоянието му. Една грешка и този курс отива по дяволите.Не съм длъжна и да давам обяснения на други родители и сигурно много от тях си мислят подобни неща. Изключително неприятно е.

Общи условия

Активация на акаунт