Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Режим на виждане на деца при раздяла без развод

 • 3 634
 • 50
 •   1
Отговори
 • Мнения: 125
Здравейте,
Случая е следния. Мъж и жена се разделят, тоест живеят в различни жилища без развод. Раздялата е по желание на жената. Първоначално е направила опити да го накара той да напусне жилището, но той е отказал. След около месец-два, тя напуска жилището с децата.
Причината за раздялата не е изневяра, не е домашно насилие или нещо такова. Свързано е с бизнес и пари и вид здравословен проблем.
Жената не подава молба за развод, защото при един официален такъв не би получила това което иска. И в момента се опитва да си уреди нещата преди развода, като върти търговия с децата си. "Ако не ми прехвърлите еди си какво няма да си видите децата" .
Бащатата не подава молба за развод, защото цялата тази история не е по негово желание и защото да не кажат един ден децата че той ги е изоставил.

Скоро официален развод няма да има. Отказа да се виждат и чуват децата е категоричен!
Знаете ли дали при раздяла без развод има някакъв правен/законов начин за виждане на децата?
Все пак когато няма развод родителите имат еднакви права да ги виждат.

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 22:19 от Aya_

# 1
 • Мнения: 802
Мисля, че отговорът би трябвало да е в последното изречение.
Без да съм юрист, си мисля, че трябва да подаде жалба, че жена му е възпрепятствала достъпа му до децата, един вид ги е отвлякла.

# 2
 • Мнения: X
Жената е отвлякла децата.

Мъжът да подаде една жалба, после от сливенския ще видим какво ще получи тази мърла.

# 3
 • Мнения: 32 025
Ако двамата не се разберат помежду си няма как. Все някой ще търчи в районното да подава жалби. Другият вариант е развод. Чиста работа. Съдът си определя режим на виждане и издръжка.

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 21:44 от sigma

# 4
 • Мнения: 4 150
С брачно споразумение могат да си уредят нещата. Ако обаче тази жена иска и си мисли, че й се полага да й се преписва, жалба за отвличане. Тя не може да спира достъпа на бащата до децата ИМ. С няколко такива жалби накрая ще се окаже и без бизнесче на нейно име и без родителски права.

# 5
 • Варна
 • Мнения: 3 567
Язък за децата, поредните с читав баща и кофти майка.

# 6
 • Мнения: 722
И айде сега чуйте и отговора на юриста: нито има отвличане, нито някой ще ходи в сливенския затвор. Докато не се произнесе съдът относно родителските права и  режима на лични контакти, никой няма основание за никакви жалби. И да не ви харесва отговора - положението е такова.

# 7
 • Мнения: 32 025
Слава богу, че се включи някой адекватен. Добри бащи, дет са случили на деца, ама от кофти майка Joy

# 8
 • Мнения: 802
Лично аз не вземам страна, но ако жената не иска да се развежда, а и мъжът също по финансови причини, няма ли как да се ограничи обсебването на децата от единия родител?

# 9
 • Мнения: 125
Аз лично никъде не съм казала че майката е кофти, а бащата добър и идеален. Идеални хора няма, нито бащата е идеален.
Но никой не заслужава да боравят с децата му като стока. Може да ги вижда само ако прехвърли имот, който майката не е произвела и няма принос за придобиването и не само имот. Та нали ако бащата притежава нещо може сам да го даде на децата си, а не да отива при тях чрез майката.
А две гледни точки на това че децата не са били при баща си от 4 месеца не може да има.
Само веднъж му предложила да ги види за около час , и на следващия ден го изнудва подготвила документи за прехвърляне.
Явно единственото решение е официален развод.

# 10
 • Мнения: 32 025
Това предполагам е версията на бащата. Щом е добър и в бяло нека подаде молба за развод по вина на майката. Съдът ще реши кой крив, кой прав.

# 11
 • Мнения: 169
Няма никакъв законов начин да принудите майката да даде децата на бащата или обратното, освен чрез дело за развод. Това не е никакво отвличане, защото тя им е майка, а той им е баща и няма съдебно решение, което да ги ограничава в режима им на лични контакти. Подайде молба за развод, не виждам къде е драмата, семейството вече се е разпаднало, а има спор за децата, който не може да се уреди по друг начин. След  излизане на съдебното решение, вече ще се води отвличане, ако някой от двамата не спаза режима, опреден от съда.

Възможно е майката да не дава децата, защото я е страх, че бащата няма да ги върне. При това положение и аз бих се притеснявяла да ги дам. Точно за това трябва развод. А относно имота - той вероятно ще получи някаква част от него след развода или ще може да го ползва, след като децата станат на 18. Говорете с адвокат. Вие да не сте бабата по бащина линия? Grinning

Последна редакция: чт, 02 яну 2020, 23:09 от rainbow90

# 12
 • Варна
 • Мнения: 3 567
Майка, която ИЗПОЛЗВА децата си за да иска нещо от бащата, задава като залог за нещо си, неговите контакти с тях, при условие, че той е читав и тези деца са се случили, всички знаем как, си е късата клечка за майка, колкото и да се вживява в битовизмите по отглеждането.

# 13
 • Мнения: 32 025
Кой казва, че е читав. Това са си твои интерпретации.

# 14
 • Мнения: 802
Значи понякога така се радвам, че съм бедна кат' църковна мишка, ни бизнес имам да ми вземат, ни нищо.
А тоя мъж и той с какъв акъл не подава молба? Колко струват децата му? Колко би му взел съда при един евентуален развод, че се дърпа така ожесточено? Защо позволява тя да си позволява да го изнудва? Пусни си молбата, нека съда реши кое на кого и пито платено. Това е брака. Нямаш нищо свое.

# 15
 • Мнения: 125
Вече казах защо бащата не подава молба за развод. Защото не иска на децата да им бъде втълпено, че ги е изоставил.
Ако майката подаде молба, ще се разведе.

Задава се въпрос кое му било по важно на бащата децата или имоти!?
Майката напуска семейството по собствено желание с идеята, че е самостоятелна и много атрактивна жена.
Тя напуска жилището, никой не я е гонил. Самостоятелна, а иска разни неща които не са нейни.....в това е проблема.
Но без официален развод нищо няма да се разреши.

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 00:43 от Aya_

# 16
 • Мнения: 32 025
Авторке, знаеш ли, точно одеве четох Фейсбука на Андрей Едрев. Всеки ден той публикува кой ден му е без децата. Не ме кефи начина му показност, но пък това е неговия начин. Майката е изкарала ограничителна заповед. Не знам кой крив, кой прав. Ама човека си има дело след месец. Прави нещо. И си иска децата. Представям си какво е да ти вземат най милото.

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 00:02 от sigma

# 17
 • Варна
 • Мнения: 3 567
С най-милото си ММ има прекрасен контакт, който никой не може да прекрати, вкл. майка им, но това са ОТНОШЕНИЯ между баща и децата му. Мм не е загубил децата си определено.

# 18
 • Мнения: 169
Вече казах защо бащата не подава молба за развод. Защото не иска на децата да им бъде втълпено, че ги е изоставил.
Ако майката подаде молба, ще се разведе.
Говори се за записи, има......

Задава се въпрос кое му било по важно на бащата децата или имоти!?
Майката напуска семейството по собствено желание с идеята, че е самостоятелна и много атрактивна жена.
Тя напуска жилището, никой не я е гонил. Самостоятелна, а иска разни неща.....в това е проблема.
Но без официален развод нищо няма да се разреши.

Майката, ако е такава, каквато я описвате, може да сте сигурна, че и сега им втълпява разни работи и ще продължава и за в бъдеще със или без развод. Такива хора, не се спират никога. Начина е да се говори с децата и да им се обяснява всяко нещо по подходящия начин, говорете с детски психолог, ако имате съмнения. Но това няма как да се случи в сегашното положение. Това оправдание просто не е основателно.

# 19
 • Мнения: 10 946
Все пак  е редно  да получи нещо жената,  явно за фирмата се дърлят,  и  дори да не е работила ден  за тази фирма има права като съпруга.Дори да е  в психиатрия, пак е  майка на децата на този мъж.Не вярвам на  тезата ,че не иска развод да не го сметнат за изоставящ родител, повече е  за вярване да не иска да дели.Зависи  как ще се раз-берат или отсъди  съдът при развода, да дава  и да се отърва от простотии.Тя  е използвачка, неморална, изнудвачка и още неща може да е ,но има права на съпруга и   това  е.Явно си го познава и действа радикално.И децата  изглежда са под 10-12  да ги питат при кого искат та сложно става.Да те е страх да правиш деца ако си мъж, даваш всичко и накрая  може да се окажат чужди.И си стоят соло хората, то семействата се разпадат както си поискат.

# 20
 • Мнения: 125
Първоначалният ми въпрос беше има ли законен начин за виждане на децата при раздяла без развод. Явно няма. Такива са обстоятелствата, че се изчаква. Може да мине и година и повече до като развода стане факт.
По нагоре някой беше писал дори и да е в психиатрия, все пак е майка на тези деца, има право да получи нещо. Тя не е ощетена. Децата са при нея, има си нотариално половината на нещо което е повече от личните и заслуги за придобиването му, въпроса е че иска цялото от това нещо.
Казуса е друг. Дори и да е в психиатрия, този мъж все пак е баща на тези деца. Вече писах че при един официален развод, при отиване в съда тя няма да получи това което иска, никой съд няма да удвлетвори исканията. И екшъна с децата продължава. Преди малко попаднах на случай, при който при наличие на развод баща не може да си вземе децата седем месеца.
Въпроса е, че не е само баща, децата се отделят и от други роднини.
Луда работа, но времето ще покаже.

# 21
 • Мнения: 32 025
Няма законен начин. Ако няма воля от двамата, няма да се случат нещата.

# 22
 • Мнения: 10 946
Да се развежда като няма проблем с имоти.Да , баща е  и  тя е длъжна да даде достъп до децата, това ще и се отрази при делото .Как има Акт без развод не знам, явно мъжът  не си знае интересите.А тя изнудва  както може.Все пак мисля си , нямам знания, но при начало на развод, дадено начало , би трябвало преди него да уточнят вземане на децата, да дадат достъп.
Много напрегнато става и много раздели ,разводи , деца да страдат за  грешките на родители, беше едно време да са послушни жените,  беше да се притскат мъжете  по  разни линии.Нито едното ,нито другото са решение, но колкото по умни и успешни, толкова по-зле    на други линии стават харата.Не издържат психически , не се отказват от лесното, жалко за децата.Добре са дето се разбират и при раздяла родителите и са до децата си всякак.Да се чуди човек кое  е доброто, да не се жениш май.

# 23
 • Мнения: 722
Хора, никой не знае тук истината точно каква е. Никой не бяга от хубаво. А авторката така и не каза тя на кого каква се явява. Свекървата? "Една приятелка" на бащата?

# 24
 • Мнения: 125
Хора, никой не знае тук истината точно каква е. Никой не бяга от хубаво. А авторката така и не каза тя на кого каква се явява. Свекървата? "Една приятелка" на бащата?
По-горе казахте, че сте юрист. Опитвате се да сте безпристрастна, но не Ви се получава. А и логиката Ви куца.
Не може да има две истини  по зададения въпрос в заглавието. Истината е една. Да, другият родител има права да си вижда децата при раздяла/развод.

Ако съм приятелка на бащата от какъв зор ще ме интересуват толкова децата му. Та хипотетичната приятелка няма си свой живот и деца, ще се интересува толкова от чуждите, да ги вижда. А приятелка тип-любовница, по скоро не биха я интересували децата му.
Роднина съм на децата и бащата, не съм длъжна да обяснявам каква.

По какви правни норми преценихте, че никой не бяга от хубаво, за конкретния случай. Защото съществува и друг въпрос, какво прави тази жена 13 години, в нещо което не е хубаво, защо не се е отървала по-рано. А това какво общо има с виждането на децата след раздяла не знам.
Ако някой се представя за юрист наистина трябва да е малко по безпринтрастен и тактичен.

Последна редакция: пт, 03 яну 2020, 15:29 от Aya_

# 25
 • Мнения: 722
Истината е една. Но не се знае вие доколко се придържате към нея. Аз че съм юрист, е факт, в който нямам зор да ви убеждавам. Консултации във форуми не давам, просто споделям мнения 😁. Бащата, като един бизнесмен, адвокат няма ли? Ай беж при него...

# 26
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 7 362
Да, другият родител има права да си вижда децата при раздяла/развод.

при развод са ясни нещата. въпросът е "...без развод".
тогава няма режим.

# 27
 • Мнения: 125
Истината е една. Но не се знае вие доколко се придържате към нея. Аз че съм юрист, е факт, в който нямам зор да ви убеждавам. Консултации във форуми не давам, просто споделям мнения 😁. Бащата, като един бизнесмен, адвокат няма ли? Ай беж при него...
Тогава споделяйте си мненията във форума, без да споменавате че сте юрист, с нищо не се различавате от останалите потребители. Първо че сте доста пристрастна а и речника ви не е на юрист, второ в регистъра на юристите такъв с име "Мама Звярка" не съществува.
Трето не съм карала никой на сила да се в ключва и да ми дава консултации, че да ми говори "айде беж".
Включването в темата е по-желание.

# 28
 • Мнения: 722
Различавам се от останалите потребители с това, че няма да започна да ви обяснявам колко сте права... защото не сте.
Речникът ми не е задължително да ви харесва.

# 29
 • Мнения: 32 025
Мама Звярка, варианта сливенският по ми харесва.

# 30
 • Мнения: 4 150
Вече казах защо бащата не подава молба за развод. Защото не иска на децата да им бъде втълпено, че ги е изоставил.
Ако майката подаде молба, ще се разведе.

Задава се въпрос кое му било по важно на бащата децата или имоти!?
Майката напуска семейството по собствено желание с идеята, че е самостоятелна и много атрактивна жена.
Тя напуска жилището, никой не я е гонил. Самостоятелна, а иска разни неща които не са нейни.....в това е проблема.
Но без официален развод нищо няма да се разреши.


Ая, да си наеме един адвокат и да започне да документира какво го изнудват, какво му искат. Ако искаш, за София мога да ти препоръчам. Родителско отчуждение прави тази жена. Ако няма заплаха за нея и децата, няма право. Просто няма.

# 31
 • Мнения: 2 148
При подаване на молба за развод може да се иска съдът да определи привременни мерки по отношение на децата. Така ще има по-бързо решение, пък бракоразводното дело може да се точи години, особено ако са включени и делби. Иначе - няма право да лишава бащата от срещи, но и той няма как на сила да ги прави.

# 32
 • Мнения: 125
Различавам се от останалите потребители с това, че няма да започна да ви обяснявам колко сте права... защото не сте.
Речникът ми не е задължително да ви харесва.
Категорично заключение, че не съм права.......и то от юрист, след няколко виртуални мнения. Ужас!
Като юрист толкова ли не може да разсъдите, че това някой да ми обяснява тук че съм права, и обратно да ми обяснява че не съм..... са със знак на равенство.
Речникът  ви изобщо не ме интересува под името "Мама Звярка"

# 33
 • Мнения: 722
Не сте права въобще да вземате страна 😁
Това са отношения между съпрузи. Всеки трети е излишен. Решават двамата. Или решава съдът, по молба на някой от двамата.
И нека разумът победи.

# 34
 • Мнения: 125
Благодаря на всички останали които се включиха!
След като децата буквално до последно в 98% от случаите бяха водени и прибирани от училище от бащата, и родителите му бяха използвани като детегледачи даже и само няколко дни преди раздялата, значи няма заплаха за децата. За препоръките за адвокат, не не съм от София.
Това за привременните мерки за виждане на децата ме заинтригува,  защото наистина всичко може да се проточи дълго.

# 35
 • Мнения: 722
За да се определят привременни мерки, трябва да се заведе дело за развод 😁

# 36
 • Мнения: 125
За да се определят привременни мерки, трябва да се заведе дело за развод 😁
Много ясно че трябва да се заведе дело. Казах че се изчаква за  момента, поради разни обстоятелства.

# 37
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 7 362
Иначе - няма право да лишава бащата от срещи, но и той няма как на сила да ги прави.
правилно е да се пише:  няма право да лишава другия родител от срещи ...
тук няма развод или някакво съд.решение. родителите би трябвало да са с равни права. нищо не пречи бащата да си вземе децата и майката да подсмърча. не е задължително децата да са при майката. това не го ли запомнихте ?

# 38
 • Мнения: 2 148
Съгласих се, че изказването ми не е политически коректно и говори за дискриминация по полов признак. Grinning В своя защита ще кажа, че обсъждаме конкретен казус, в който потърпевш е именно бащата.

# 39
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 7 362
на практика сам се е довел до това да бъде потърпевш.
има пълното право да си вземе децата, а пък другият родител да е в размисъл какво да прави.

# 40
 • Мнения: 2 110
Оставам с впечатление, че тя е бизнес дама и иска да принуди съпруга си да се откаже от дял от бизнеса, пари и имоти или поне част от всичко това. Той от своя страна изчаква, защото няма намерение да се отказва от всичко това. И тук тя започва да го цака с децата. На война, като на война.

# 41
 • Мнения: 802
Подозирам, че бизнесът е на мъжа и той не иска да се раздели с половината от него, защото го е яд, че най-вероятно жена му няма никакви заслуги. Но....
Всеки, който стъпва в брак трябва да знае, че ще е така. Няма мое, няма твое. Вижте Джеф Безос за Бога...примери могат да се дадат още много. Да не би жена му да е изградила с него империята му? Тръгна си с милиони след развода им.
Да я прави съдружник или да й изплати някакви пари, съдът да раздели имотите и това е. Това са пари, изкарват се. Четирите месеца без децата му, а те може да станат и години, никой не може да му ги върне. На децата му без баща им - също.

# 42
 • Мнения: 10 946
И на майката без акъл, дали се замисля за децата си  и каква майка е  щом не намира друг начин да  ги осигури, а ги използва като  палета.
Може на тяхно име да  запишат акции или както е там .И да се научат на предбрачни договори , и каквито  има въобще договори и мъже и жени.

# 43
 • Мнения: 4 150
Тая майка ми звучи като да иска да осигури себе си и да използва децата за постигане на целта.

Безос не е пример, т.к. той не се раздели с половината от всичко, само с 1/3 и ти след като аферата му го направи за посмешище пред целия свят.

# 44
 • Мнения: 1 807
Без официален развод нищо не може да се направи.

# 45
 • Мнения: 11 922
Темата е безумна. Особено частта с нещастния съпруг, който не искал да дели бизнеса  с майката Simple Smile Комедия.

# 46
 • Мнения: 10 946
Ами  и аз си мисля  да защитавам жената, но напоследък  срещнах едни ситуации, дето  не са за защитаване.Попаднала на имане, на отдадени свекъри , които са дали всичко за тях , мадам иска освен жилище и  всичко останало ,за което няма грам   дейност и   намеса.

Последна редакция: нд, 12 яну 2020, 22:11 от Бор_яна

# 47
 • Мнения: 11 922
"Причината за раздялата не е изневяра, не е домашно насилие или нещо такова. Свързано е с бизнес и пари и вид здравословен проблем.
Жената не подава молба за развод, защото при един официален такъв не би получила това което иска. И в момента се опитва да си уреди нещата преди развода, като върти търговия с децата си. "Ако не ми прехвърлите еди си какво няма да си видите децата" .
Бащатата не подава молба за развод, защото цялата тази история не е по негово желание и защото да не кажат един ден децата че той ги е изоставил."

Раздяла заради бизнес - ??? Обаче нито майката, нито бащата подават молба за развод Simple Smile

# 48
 • Мнения: 125
Темата е безумна. Особено частта с нещастния съпруг, който не искал да дели бизнеса  с майката Simple Smile Комедия.
Темата отдавна се изчерпа за това за което е основният въпрос - виждането на децата!
Това което си написала е аналогично да кажа, че твоят живот е безумен и комедия.
Нещастен съпруг никъде не е описван, а реален факт за мъж който не може да си вижда децата пети месец.
История, в която мъж не иска да дели бизнес с майката, също никъде не е описвана. Ясно е написано, че тя си има половината, но иска всичко.
На някои все безумия и пързалки им се привиждат. Мислят си, че такива неща се случват само по филмите.
В момента се води съдебна битка не на бракоразводно, а на друго ниво....

# 49
 • Буркина Фасо
 • Мнения: 7 362
да и слагат катанеца на темата ?

# 50
 • София
 • Мнения: 10 349

Нещастен съпруг никъде не е описван, а реален факт за мъж който не може да си вижда децата пети месец.

Мъжът подава молба за развод и иска привременни мерки като описва, че не си вижда децата и съдът сигнализира Закрила на детето, те посещават майката и дават мнение за това какъв ще бъде режима до приключване на развода, както и каква издръжка трябва да се плаща. Не се налага  да се чака приключването на дело, което може да продължи безкрайно, за да защити интереса на децата.

Общи условия

Активация на акаунт