Първокласници през 2020/2021 г

• 42 961
  • 798
  •   1
Отговори
# 300
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
И аз не смятам да взимам на моето телефон.Той дори не знае как да го ползва (смартфоните).Не му давам да го пипа.Нито него , нито таблет или компютър.Има варианти безкрай за игри.Наясно съм , че рано или късно и той ще се зомбира както всички деца и ще е непрестанно с него в ръка , но колкото по късно толкова по добре.

Последна редакция: пн, 07 сеп 2020, 12:50 от Захарчето

# 301
Ние много се чудехме дали да вземем телефон или Смарт часовник. Учителката е против Смарт часовниците. А телефоните трябва да стоят в раницата. Това обезмисли взимането му .. и на този етап ще е без

# 302
  • София
А как ще ги взимате тези деца ако нямат телефони Fearful

# 303
Tемата се разводни много с тези телефони.
Всеки сам преценява за себе си !
Ние имаме Майки от година и нещо и смятам с него да ходи!

По темата ,в четвъртък е нашата родителска среща ,да видим какво ще кажат и какви ще са предприетите мерки.
Родителите засега няма да ги пускат в класните стаи на 15.09.

# 304
Против телефоните съм. В нашето училище са забранени до 4 клас, за което се радвам.

# 305
  • София
В нашето училище телефони на първокласниците не се разрешават за щастие.

# 306
  • София
При нас на 15ти тържество ще имат само първи и осми клас, а родители няма да с е допускат в класните стаи. Искрено се надявам да направят празнична атмосферата на децата и денят им специален.

# 307
При нас ще има празнична атмосфера.
Но родителите трябва да се организираме за много кратък срок за украса и почерпка,която трябва да е опакована и индивидуална за всяко дете. В четвъртък на родителската среща ще ни разяснят какво може и какво не .

# 308
  • София
Здравейте и от мен!
И аз съм с първокласничка, ще  бъде в училището на  брат и', който ще бъде трети клас. Утре е  родителската среща и ще се запознаем с класната.
Досега занималнята в училището беше до 18.00ч., надявам се така да остане и тази година.
Аз много се чудя каква марка моливи, фулмастери  и бои да купя, всеки път купувам различни модели и все не съм доволна.
Моля, да ми препоръчате марки и магазини-физически или онлайн от които пазарувате!:smile:

# 309
Моливите на Мапед са хубави. Поне на мен ми допадат, сравнително твърди и пишат мазничко.
За флумастри - всичко перящо се. На Бик или Кариока.

# 310
  • София
Това не мога да го разбера. Че не е ДГ, не е, но пък да ти кажат, че не може по рано. Никой не говори да започват по рано, но какъв е проблема да си отиват в стаята и да чакат? Не говорим за час по рано, но 30 минути, какво толкова.
Тея държавни презумпции хич не ми се нравят. Ама да видим и при нас какво ще кажат.

В големите училища - до 12 клас - има разделяне на времето за влизане в сградата сутрин именно за да не се "месят" малките и големите ученици.
При нас искаха децата поне 10 минути преди началото на часа, сега в условия на пандемия не зная какво ще се реши.

За телефоните опитът ми сочи, че зависи от класната и от родителите.
В класа на баткото се бяхме разбрали без телефони и без пари - познайте, на втория учебен ден имаше деца с телефони и с пари за лавката.
В класа на каката като се реши, се спазва.

За вземането на децата, в нашето училище така или иначе не пускат родители, сега, в условията на пандемия, едва ли ще започнат.
Ако са навън, бързо се научава кое е местенцето на класа в двора.
Ако са вътре и някой дойде да си вземе детето, се "съобщава" име и клас на охраната и тя звтни в класната стая.
Преди - по телефон, от миналата година инсталираха домофонна система.

# 311
Голямата ми дъщеря има телефон от момента, в който започна да се прибира и да остава сама вкъщи. Смятам, че докато е на училище по цял ден не ѝ трябва телефон. Взимахме я през зимата като съобщавахме клас и име и охраната съобщаваше в класната стая на учителката, през топлите дни направо от двора на училището ме виждаха и я пращаха. Родители никога не са влизали в двора на училището, стоят на оградата. Така ще процедирам и сега с малката. Докато е на занималня и я водим/прибираме, телефонът не ѝ трябва. Естествено това е наше решение. При каката уж бяхме решили без телефон, но пак имаше деца с телефони в първи клас, но пък класната ги събираше още преди първия час и ги връщаше чак след като свършат часовете, та не знам каква полза са имали от тях.

# 312
Моля, да ми препоръчате марки и магазини-физически или онлайн от които пазарувате!:smile:

Аз поръчвам всичко директно от тук. Дори и да не го намеря в сайта звъня на дадените телефони и направо си правя заявка. От години взимам от тях - няма случай да не са ми намерили това, което ми трябва

http://www.mcoffice.bg/

# 313
Качествени марки за моливи и др. са мапед, Милан, бик, Фабер Касел.

# 314
А как ще ги взимате тези деца ако нямат телефони Fearful
В нашето училище на входа има стационарен телефон, както и в стаите на първи клас (те са в отделен корпус). Звъниш в стаята на детето и учителката го изпраща до входа. Втори клас вече са в друга стая, звъниш на госпожата от занималнята и детето слиза. За двете години не е имало случай да се наложи да се свържа със сина ми и да не успея. Сега за първи клас отново решихме с класната и родителите, че няма да се носят телефони и майкита. За мен детето има нужда от телефон тогава, когато вече само отива и се прибира от училище.
Относно лавката - в първи клас обикновено не ги пускат да ходят. От втори клас ходят само следобед, когато са на занималня, тогава вече няма големи ученици в училището и са само малките, които са останали на занималня, така че е спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт