Първокласници през 2020/2021 г

• 42 959
  • 798
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Ситуациите с лавките и със стола би следвало да са доста по-различни тази година...

# 316
Дано поне да работят. Аз не виждам как ще се хранят в стаята, тя ще се омърлячи за нула време и тогава корона вируса ще е най- безобидното обитаващо я. В градините след децата чистят лели, ама на госпожата това не й е работа. Пък и децата дори да имат желание, едва ли резултата ще е бляскъв.

# 317
Старая се да проявявам максимално разбиране, предвид темата и факта, че някои тук се сблъскват за пръв път с училище, но в ситуация на пандемия да се сравнява детска градина ПРЕЗ КЪСНАТА ПРОЛЕТ И ЛЯТОТО и училище е най-малкото безотговорно.
Яслите и детските градини имат множество входове, изключително много по-малко деца в една сграда, отделна тоалетна и достатъчно мивки ЗА ВСЯКА ГРУПА, отделни площадки за всяка група, възможност за извеждане на открито без смесване на "балоните" (групите), минимално количество посещаващи, минимално стоене на закрито, изключително засилена дезинфекция и без пандемия, децат, чиито социални контакти на практика зависят от родителите и които не излизат без придружител, да продължавам ли или да не си правя труда...?

При нас от класа на каката (трети) обявиха, че няма да има стол и че учебниците ще се носят всеки ден (преди стояха в стаята).
Тоест, Вие очаквате децата да са напълно изолирани подобно в ДГ?!
Постът звучи леко истерично. За мен училищата правят макс според ситуацията  и възможностите.
Приемете, че всички ще се сблъскаме с вируса, неизбежно е.

Последна редакция: вт, 08 сеп 2020, 14:12 от помбер

# 318
  • Бургас
Здравейте мили дами!

Открих най-изгодните предпазни маски в София!  Sani-Evo, еднократни на цена от 0,45 лв. (Кутия от 50 бройки - 22.50 лв.) Намират се в Аптека Студентска Поликлиника, на партера вътре в ДКЦ-то.

# 319
  • София
В интерес на истината, Вълчев е един от най-адекватните министри на образованието, които сме имали.
Също съм на мнение, че училищата правят каквото е необходимо.
Абсолютно "За" присъствено обучение. Имам по-голямо дете (база за сравнение), не мисля, че до би било полезно, хеле пък за първокласници...
Спазвайте дисциплина, дистанция, дезинфекция, лична хигиена, бъдете отговорни и вярвам, че всичко ще бъде наред. Не съм Мангъров, но съм убедена, че този вирус няма как да бъде елиминиран чрез самоизолация.
Показателно е как родители ходят семейно на рс (добре, че на сайта на нашето училище изрично е написано по един родител), как на първият учебен ден учениците се изпращат не от цели семейства, а направо кланове...Нека сега бъде различно,

# 320
И моето дете ще бъде първи клас и малко се притеснявам за него,защото не е много социално здраво.Също съм разочарована от образованието в България,защото детето ми в детската градина всеки ден беше бито от едно момче.Напишете зашето мнение мами.
целувки

# 321
  • Бургас
На времето имаше предучилищна подготовка и това беше много полезно, особено за малките, които не са ходили на детска градина

# 322
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
На времето имаше предучилищна подготовка и това беше много полезно, особено за малките, които не са ходили на детска градина

То и сега си има.Моето го преместих предучилищна в училище.Сега там ще е в първи клас.

# 323
  • София
Дано поне да работят. Аз не виждам как ще се хранят в стаята, тя ще се омърлячи за нула време и тогава корона вируса ще е най- безобидното обитаващо я. В градините след децата чистят лели, ама на госпожата това не й е работа. Пък и децата дори да имат желание, едва ли резултата ще е бляскъв.
Ами сложете им мокри и сухи кърпи и ги научете, че трябва да почистват след себе си. Няма цял живот лелята/мама/учителката да чисти след тях. Не са вече толкова малки.

# 324
Ами сложете им мокри и сухи кърпи и ги научете, че трябва да почистват след себе си. Няма цял живот лелята/мама/учителката да чисти след тях. Не са вече толкова малки.
Вкъщи падналото по пода се събира с парцал или метла. Ще ме извинявате, ама едва ли в стаята ще има таква пособия. Дори и при възрастните падат трохи по земята. За това си има места за хранене.

# 325
  • София
Чистачките метат след часовете.  Сте децата, дори да има стол, пак ядат в стаята - сутрешна закуска, която им се раздава и обикновено е нещо тестено.
При нас ще има стол пак след 01.10. Дотогава ще си носим, а може би и след това, но не знам дали ще ядат в стаята.

# 326
Вкъщи падналото по пода се събира с парцал или метла. Ще ме извинявате, ама едва ли в стаята ще има таква пособия. Дори и при възрастните падат трохи по земята. За това си има места за хранене.
Ако са научени да се хранят на маса, не падат чак толкова много трохи, а ако си сложат и постелката за рисуване на чина например, падналите трохи ще се хвърлят в кошчето директно от нея.  При каката храненето в стола започваше винаги от 01.10. и до тогава се хранеха в стаята, ами не са имали такива проблеми. ММ е учител в начален етап и винаги е държал стаята му да бъде в изряден вид и чистачките след края на часовете само да минат с една метла и да кажат "твоята стая винаги най-чиста", а децата са горди и се радват на похвалите на чистачките.  Така че винаги има начин като му покажеш на едно дете какво се очаква от него, нещата да се получат. Въпрос на желание от страна на учители, родители и деца. В крайна сметка вече не са в ДГ и за децата е даже въпрос на чест да ги похвалят за толкова прости неща като да си поддържат стаята чиста.

# 327
Аз имам две деца. Голямото се храни изключително мръсно. Правят се забележки, дава се пример - полза никаква. Малкото се храни пък изключително чисто. Не е въпрос да му се каже или покаже. Децата са си различни.
То едно като моето стига да цапа и стаята ще завъди гадинки. Все пак ако трябва да се носи обяд, вероятно ще е готвено или супа, а от там не са само трохи има и пръски и капки.

# 328
Punk_GirL след края на учебните занятия ще минат чистачките да изчистят трохите, и без протокола миеха след часовете, но виж проблемът за пръски/петна от супи/манджи само с постелка на чина евентуално може да се реши. Нямам опит със супи, само манджи от сорта на чушки с ориз, картофи/ориз с месо, дюнер/тортиля с нещо ... по-нетечни храни съм пращала, та не съм много убедена дали пък със супите няма да е по-страшно положението. То и до сега има  на много места, на които се хранят в стаите и нямат специални места за хранене ама не знам дали им носят и супа. Ние точно стол нямаме, но има специално определено място, което е било някакъв коридор и е заградено за столова, лелите минаваха след всички класове да изчистят.
На мен по-голям дерт са ми маските. Едното ми дете прави и без маски страхотни екземи от страшно суха кожа, та това триене на маската в кожата направо ме побърква, отделно, че и аз едва дишам с маска, та направо ми се плаче като си помисля за тези маски. Да, няма да ги носят уж в стаята, но в общите помещения трябва да ги носят и усещам как изведнъж ще се окаже, че няма и да ги извеждат много много, за да нямат контакт с другите класове. Дворът на училището не е толкова голям колкото ми се иска, за да може да се разпредели за всеки клас, а салонът пък съвсем (там и за един клас е малък), отиде физическото. Дано страховете ми са напразни. Моя близка в Германия са вече около месец на училище присъствено (4ти клас, общо 24 деца в една стая, което ми се видя много, но явно и там има големи класове) и за сега устискват, но те имат и доста часове навън (природа учат в собствено опитно поле, рисуват на открито, физическо на открито и за други  уроци на открито споделяше, но пък и сега времето позволява.)

# 329
  • София
Мина нашата родителска среща за първи клас.
Мерките са толкова формални, че очаквам скорошно затваряне на учлищата.
Маска само в общите закрити части, напр. коридор, без стол, хранене в стаята на чина, училището щяло да осигури дезинфектант, ама и децата да си носят...
Влизането е много сериозен проблем в едно училище до 12 клас, ще ми е интересно как ще се реши ситуацията.
Изключително много се надявам да съм лош пророк.
Класната е супер, родителите сякаш ще се сработим, макар че веднага се показаха рогата, когато се оказа, че в стаята на 15-ти ще взеле само 1 родител, който да снима всички деца, а другите ще чакат навън. Това се оказа голямата драма на вечерта, аз май не биваше да се изненадвам, но всъщност се изненадах.

Успех на всички родители и първолаци!

Общи условия

Активация на акаунт