Първокласници през 2020/2021 г

• 42 965
  • 798
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Дано, предвид ситуацията, родителите да са по-отговорни.

# 256
  • Пловдив
Здравейте! И аз съм с първокласник и шестокласничка. Родителската среща е на 08.09. във фоайето на училището. Почти всичко съм купила по спомени от каката. За раница бях се насочила към Габол или Пулс, но бъдещият ученик  си хареса от Буктрейдинг, неизвестна за мен марка. От опита с каката знам, че раницата е фактор за детето чак към 4-ти клас, като се налага да я носи само. Вълнение около първия учебен ден нямаме, нито при мен, нито при децата.

# 257
Моя го питали: "Вълнуваш ли се, че ще си първокласник?", а той, непукистът, отвърнал: "Не особено" Grinning

# 258
Днес беше родителската ни среща, бяха разделили трите паралелки във фоайетата на три различни етажа на училището, столовете на дистанция. Изключително съм доволна от това коя ще ни е класната и коя ще е учителката в занималнята!!! Раздадоха ни списъци какво трябва да се купи, прочетоха разни указания и насоки, говорихме за доста неща. Общо взето, мина чудесно срещата. В момента текат частични ремонти в училището, особено в стаите на 1 клас. Те са в отделен корпус, така че няма да имат контакт особено с другите класове. Имат топла вода в тоалетните. Една от ползите от целия екшън е, че най-накрая ще се вземат мерки да има топла вода в ЦЯЛОТО училище, което е супер! Стола на първо време няма да работи, за лафката не се знае. Ще имаме откриване на 15.09 за цялото училище, но само 1 клас ще влязат вътре да си видят стаите и да си вземат учебниците (и по 1 родител на дете). Поръчали са и нови единични чинчета.
Аз съм се нагласила почивните дни да излизам с децата за раници, гуменки, подвързии и всякакви подобни чудесии Simple Smile дано не бръмна съвсем!

# 259
  • София
Старая се да проявявам максимално разбиране, предвид темата и факта, че някои тук се сблъскват за пръв път с училище, но в ситуация на пандемия да се сравнява детска градина ПРЕЗ КЪСНАТА ПРОЛЕТ И ЛЯТОТО и училище е най-малкото безотговорно.
Яслите и детските градини имат множество входове, изключително много по-малко деца в една сграда, отделна тоалетна и достатъчно мивки ЗА ВСЯКА ГРУПА, отделни площадки за всяка група, възможност за извеждане на открито без смесване на "балоните" (групите), минимално количество посещаващи, минимално стоене на закрито, изключително засилена дезинфекция и без пандемия, децат, чиито социални контакти на практика зависят от родителите и които не излизат без придружител, да продължавам ли или да не си правя труда...?

При нас от класа на каката (трети) обявиха, че няма да има стол и че учебниците ще се носят всеки ден (преди стояха в стаята).

# 260
  • София
Не си прави труда, майка ми е учител в детска градина и много добре знам как стоят нещата там и на каква висота е хигиената на децата. Входът е един, не знам къде видя множество входове, през зимата не ги извеждат въобще , проветрява се само сутрин, след това не, за да няма течение, "изключително много по-малко деца" искрено ме разсмя. В групата на майка ми има 35 деца, по толкова са и във всички градински групи в София, извън столицата може и да е друго. Няма да продължавам, доводите ти за мен са несъстоятелни.

Иначе, по темата, снощи мина и нашата родителска среща. Много съм доволна както от класната, млада и интелигентна жена, така и от битовите условия - нови чинове, нов ламинат, хубава дограма, отделно шкафче в стаята за всяко дете. Но най-доволна съм от малката бройка деца, което ще даде възможност за учителката да обърне повече внимание на всяко едно по отделно. Единственото притеснително нещо от снощи за мен беше крайният час на заминалнята - 17 часа. Отсега съм в потрес как и кога ще се справяме, за да го вземем навреме.

# 261
  • София
при нас е 17:20 крайния час в който трябва да сме взели децата.
аз работя до 17 и работата ми е до училището.
не знам как ще смогват родителите, които работят далеч и не разполагат с неработещи баби наблизо.

# 262
  • София
При нас миналата година беше до 17.00 в началото на учебната година, след много скандали и разправии го направиха до 17.30 (което пак е много трудно за успяване и детето ми все беше последно), но пак е по-добре. Повечето родители разчитат на на баби дядовци (вкл. и ние, но не във всички дни). Сега работя половината дни от вкъщи и ако се задържи така, ще ми е голямо облекчение, защото училището ни е до блока, но работата ми е далеч.

# 263
  • София
само не разбрах ако по някаква причина не смогнем да вземе децата навреме какво се случва.
една майка попита, но само обясниха че няма как да стои там и толкова.
всъщност за доста от въпросите нямаше отговори.
нямало все още нареждания, щели да ни уведомят допълнително.

# 264
  • София
Стои с охраната долу или направо пред училището, което се заключва в 17.30.

# 265
  • София
не можело при охраната, не можело в двора.
кой щял да носи отговорност и приключиха.

# 266
При вас има време до 15 да измислят някакви указания. Нашата родителска е на 10ти. Интересно, ако до тогава нямат указания на 16ти кат закъснея какво правят?!?

# 267
При вас има време до 15 да измислят някакви указания. Нашата родителска е на 10ти. Интересно, ако до тогава нямат указания на 16ти кат закъснея какво правят?!?
При невзето дете, учителите се обаждат в полицията и го предават на полицаите. Такъв е редът.

# 268
Ние пък сме с нова директорка. Моля се бързо да навлезе в работата и да няма много щети за децата. Защото с баткото ни излезе през носа новата директорка.
Нашата РС ще е в четвъртък. Днес ни пратиха списъка с нещата за купувате и утре ще ги поръчам. Вчера и днес направих двата тура по магазините, та и с това съм готова. Остана само обувки да й взема - харесах й 2 чифта и не взех нито един. За тях ще ходя, като отида за екипите за Физическо.
Като цяло вървя по график и съм доволна

Относно Ковид - много ми се иска да не се наложи преминаване към ДО, но ако се стигне до там съм подготвена. В крайна сметка здравето е най-важно

# 269
  • София
За тях ще ходя, като отида за екипите за Физическо.
Като цяло вървя по график и съм доволна

Какви екипи купувате за физическо?

Общи условия

Активация на акаунт