Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първокласници през 2020/2021 г

 • 38 342
 • 798
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 497
Търсих тема за бъдещи първокласници през 2020 г ,но не намерих.
Много се вълнувам и едновременно и притеснявам ,че предстои на синът ми да бъде в първи клас.
В градината се справя добре,социален е и се надявам в училище да няма проблеми.

Записан е в добро училище,със страхотна госпожа(познавам я лично и се надявам да не съм сгрешила с избора си)
Синът ми може да смята,може да пише букви и думи,но трябва да му диктувам буква по буква и понякога изпуска гласните звукове.
Неиска да чете,а като чета из форумите ,е хубаво да могат да четат в първи клас.

Ще се радвам и други майки на бъдещи първокласници да се включат 🌼🌼🌼

Последна редакция: пн, 17 авг 2020, 14:46 от Фран

Реклама
# 1
 • Мнения: 1 694
Дъщеря ми също ще е първи клас тази есен. Записах я в училището на брат й, предполагам ще бъде с неговите учителки, много ги харесвам и съм доволна, че стана така.И тя е щастлива и много се вълнува. Пише печатни букви, много й е интересно.

# 2
 • Мнения: 14 399
Записвам се и аз тук с бъдеща първокласничка на есен. И веднага започвам с въпрос - mama_gali - писала си, че вече си я записала. Започна ли записването за първокласници? Как става - по интернет или на място?
Притеснявам се да не пропусна времето за записване. А и имам седмокласник в момента и главата ми е пламнала покрай него.

# 3
 • Мнения: 1 694
Да, още есента я записах, нейната приятелка е записана от лятото още. Ние сме малко градче, отидох при директорката и попълних една бланка за записване.

# 4
 • Мнения: 14 399
Благодаря ти. Аз реших, че става въпрос за София и направо подскочих. Реших, че съм пропуснала сроковете. Че тук нали е мазало по време на записванията Simple Smile
Сега погледнах в интернет и видях, че до края на първото тримесечие на годината училищата трябва да са готови с графиците за кандидатстване. Миналата година в средата на април е започнала кампанията. Та се успокоих малко Simple Smile

# 5
 • Мнения: 1 497
И ние сме от малко градче,записах го миналата година лятото,понеже имах предпочитания за госпожа.
Има записани вече 24 деца в този клас.

# 6
 • Мнения: 2 474
И аз ще имам първокласник есента. Буквите ги знае, но не го уча да чете. Със смятането е добре. За писането го мързи, но съм оставила тази работа на госпожите в градината.
Още не съм го записала в училище, но сме си харесали госпожа. Дано директорката да ни удовлетвори желанието.

# 7
 • Мнения: 399
Привет! И аз да се запиша с бъдеща първокласничка. Стреснахте ме с тези записвания. Имам и седмокласничка и покрай нея се въртя общо взето,но явно трябва да се мобилизирам двойно.

# 8
 • Мнения: 2 474
Изи, не се шашкай. Насочи си усилията към седмокласничката. Там нещата са по-важни. Първолаците няма да останат незаписани.

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 4 351
Здравейте и от мен. Имам полуученик:) Записан е в ПГ в училището на брат си. Така, че струва ми се, че най-трудното вече го минахме и другата година няма да минава през адаптация. Тъй като с него, като второ дете, се залових по-отрано, вече може да чете, да смята, само писането не го влече. Сега пишат елементи на ръкописни букви в две помагала и се оказа, че е е много изостанал. След като два месеца стоя на втора страница, проверих другите докъде са и се оказа, че са преполовили помагалата. Няма наваксване  Mr. Green Учителката каза, че е бавен, но според мен не е точно така, просто като реши, че не му е интересно нещо, не можеш да го накараш да бърза. С фината моторика също не е много добре, макар че като малък не даваше такива индикации. Рисува зле и не оцветява добре. В училище ходи на "сръчни ръчички" или нещо такова и се надявам там да се научи да се справя по-добре с ръцете си. Grinning

# 10
 • Мнения: 834
Да се запиша и аз с бъдеща първокласничка. За сега е в детска градина, доволна съм. Контактна е, бързо завързва приятелства извън градината. Като цяло е оправна и все я дават за пример колко е изпълнителна и как помагала. Познава буквите, може да сричкува, даже си "диктува" сама лесни думички от типа море, кон, мама... и си ги пише с печатни букви. Може да смята до 10 (за сега само част от сметките са наизустени, другото е на пръсти). Като има желание се справя много добре и с ченгелчета, лулички и пр., даже е понаучила и някои букви да ги пише ръкописно и доста добре ѝ се получават.  Оцветява, рисува, повтаря по модел и пр. неща, които правят в градината, а някой път и вкъщи, ако е в настроение и няма с кой да играе. Уж има желание за училище, но и се притеснява. Сутринта даже водихме разговор защо. Обяснението е малко смешно - щяла да си смени сградата, стаята, децата няма да са същите (Най-вероятно няма да има с нея в училището никой от групата, т.к. градината не ни е по район. Навремето тази градина беше единствената, в която приеха каката и след това записахме и нея при същите госпожи). Записването в училище няма да ни е проблем, но за конкретни учители ще видим как ще е този път. С каката като цяло извадихме късмет и от началната учителка съм сравнително доволна. За втори път ще минавам с дете първи клас. Знам какво да очаквам вече и може би точно затова ми е доста свито. Всички промени, които направиха и продължават да правят ми се виждат все по-безсмислени и неводещи до нищо. Но няма как, не може да избягаме от системата, ще трябва да се мине през нея и да се вземе максималното, което може да се предложи.

# 11
 • София
 • Мнения: 11 096
Здравейте.
Записвам се и аз с бъдеща първокласничка. Искам да попитам този списък

https://www.sofia.bg/documents/20182/4436482/%D0%9F%D1%80%D0%B8% … 6yUrfZDkWRAX1G5zI

дали е актуален към днешна дата, ще има ли някакъв нов за тази година за разпределението по училища?
За София става въпрос.

# 12
 • Sofia
 • Мнения: 4 351
Засега е актуален. Общината започва да експериментира по приема обикновено по това време и продължава до края на февруари. Дали нещо ще решат да променят и тази зима, ще се разбере скоро. Но се съмнявам, че са възможни съществени корекции по прилежащите райони.

# 13
 • София
 • Мнения: 11 096
Благодаря Flowers Hibiscus
Изобщо не ми харесва училището, в което е разпределено детето Rage
Предполагам имам право да пробвам и в друго, в съседен прилежащ район?

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 4 351
Може навсякъде да се пробва. Моите деца не учат в квартала.

Общи условия

Активация на акаунт