Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 148
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 600
Бонибон и аз избрах такъв ден Blush

# 601
Хайде сега, момичета, да споделите следващия, подходящ за подстригване, ден Blush

# 602
Ето тук следя аз. Излизат в началото на месеца (месец за месец)

https://www.astronews.eu/podstrigvane-za-krasiva-kosa/

# 603
Не знаех, че луната оказва такова влияние, подстригах се на 4-ти и без да искам съм улучила 😄

# 604
Не знаех, че луната оказва такова влияние, подстригах се на 4-ти и без да искам съм улучила 😄

Ами зависи кой в какво вярва. Аз така се подстригвам от над година и дали от внушение, дали от луната, косата ми расте повече като че ли Joy

# 605
Има нещо вярно в това.Имам позната в БГ,която от години спазва този метод фанатично.Всеки месец на определена дата се подстригва.Косата и е дълга почти до кръста и гъста,а казва,че не е ген.Аз съм се присещала 2-3 пъти в годината,но все обърквам дните Joy Последните два месеца ги уцелвам,вчера беше последната процедура.

# 606
Момичета, не се обезкуражавайте, коса расте! Прикачвам снимки от преди 2 години с разлика между тях 2 месеца. (игнорирайте снапчат филтрите Sweat Smile)
Скрит текст:
Тогава все още нямах такъв арсенал с продукти за коса, грижата ми за скалпа се състоеше само от хининова вода, нямах и идея за тази група и купувах само това с най-много коментари в Рибката.Smiley А за тази разлика в дължината най-много ми помогна шампоанът на Mediceuticals Bioclenz. Измива много добре косата, съставът му е пълен с всякакви екстракти, билки и масла за растеж, не е агресивен към скалпа (моят скалп не е чувствителен), води се по скоро протеинов и след него може да се ползва всякаква маска/балсам и придава обем без това да е една от спецификите му. Имам поне 6 използвани опаковки и съм убедена в действието му. И на 2те снимки косата ми е изправена с преса, 1вата е от 30.08, а втората от 06.11. Ако някой се съмнява мога да кача и информация с датите от телeфона.Hands V

# 607
Споделям сношния протокол:

Нямаше възможност за преуош, направо минах на миенето - ш Хроноложист, маската от серията за 10 минути и после Б Екстеншънист, после термото от серията. Не изсушик хато хората с четката и малко бухна и стана фризи, обаче на сутринта като я пуснах от нощното кокче беше много добре - плътна и мека, гория пласт все така леко хвърчи, но не е трагедия. Днес сложих 1 помпа Маракеш ендз и / помпа елексир Ултим, омешах ги, разтрих между дланите и нанесох главно по горния пласт и крайчетата - доволна комбинация и мирише доста добре.

Установих че нямам чисто хидратираща серия, бягам от нея, за да не ми сплесква косата, обаче явно трябва да включвам и чиста хидратация, за да няма грешки като последния път. Загледала съм extreme хидратиращите на ФК, ако някой има отзиви, ще съм благодарна да сподели. Flowers Hibiscus

# 608
Минавам да се оплача от Олио сета. Какво направиха с тази боя?!?! Не хваща цвета и пада на първо измиване. Върнах се пак на безамонячната Иноа. Ако сте доволни от някоя безамонячна пепелно светло русо, препоръчайте  ми моля

# 609
Лелеее, lavandula, аз точно този уикенд я похвалих тук в темата тази боя! Ама аз съм с виолетов цвят 6.7 dark violet blonde. При мен обаче не стана син виолет, а червен. Просто съм тъмно кестенява обезцветена като за балеаж до рижаво (до бяло не може да стане при мен без да съсипя косата). Не съм я мила още след боядисването да видя как ще се държи цвета, днес мисля да я свърша тази работа. Дано не падне, че ми е голям зор този цвят Grinning
Иначе като консистенция и влияние на косата много, ама много ми хареса. Това до сега е най-приятната боя, която съм използвала. С всеки изминал ден след боядисването дължините стават все по-приятни на пипане. До сега се боядисвах в салон с Inoa или у дома с L'oreal casting creme gloss. И двете са хубави, но Olioseta повече ми хареса май.
Някоя боядисвала ли се е с Lakme gloss? В Рибката ми казаха, че тя била за поддръжка при вече направен цвят, ама нещо не им вярвам. От нея има един цвят 0/20, който е точно такъв какъвто искам, но ме разубедиха...

# 610
Приемате ли гости в темата, Рапунцелки!? Grinning

Отскоро си пиша протоколите във темата за професионални продукти, но гледам, че не са много дамите, които го правят там, а и тук сте много вдъхновяващи, та ако няма някой против местя катуна, пардон, архива при вас.

Напоследък се появи проблем, с който никога досега не съм се сблъсквала - оредя косището и то сериозно Sad Разбира се, след ражданията имах периоди на кошмарен косопад, но дори тогава не съм достигала такива низини. Косата ми е много тънка, но беше и много гъста, с бързо омазняващи се корени и сухи краища. Естествено чуплива, но до (почти) къдрава стигам само на море!

Вторият проблем, който според мен е директно свързан с честото боядисване (много побелях... 50+% ) е, че кичурите ми около лицето са в ужасно състояние, тези, които отнасят най-много сушене, преса, етц и въпреки, че преди седмица бях на фризьор все още ги доизчиствам от цъфтежи, да не казвам и колко експлозии на кортекса има по тези кичури, ужасно е!

Протокол 5-то миене след боядисване (боядисвам корени вкъщи, не мога да си позволя да го правя в салон на всеки 3 седмици):
Скрит текст:
1. Tigi S Factor True Lasting Color Shampoo
2. Redken Time Reset Filler Shot Phase
3. Redken Chemistry System 3.5 phix phase
4. Tigi S Factor True Lasting Color Conditioner
5. Alterna Caviar Densifying Leave-In Root Treatment
6. Alterna CAVIAR Multiplying Volume Styling Mist
7. Tigi S Factor Flat Iron Shine Spray
Имам странното усещане, че сложих още нещо на връхчетата накрая.... серум вероятно, много бързах и сушенето беше на две, на три...

PS Винаги се радвам и оценявам съвети и препоръки всякакви, дори да не съм поискала изрично акъл!

# 611
purpletka аз от около 2 годиниползвам боите на лакме, всичките съм ги пробвала, включително като се правех руса ползвах Хромата. Много хубави цветове ми докарваше. Глоса го ползвам в последно време. Миналата пролет с идеята да експериментирам, но да не е необратимо, покрих русото (ниво 9-10 дължини) и корени ниво 5-6 със глос в нюанс 8 chestnut и се получи брутален цвят, покри много добре, така че дава цвят. След като не я повторих и оставих да падне, стигна на 80% до изходния цвят след около 2 месеца, но се измиваше в много красиви нюанси.
Сега откакто си върнах естествения тъмно кестеняв цвят я ползвам само за оплътняване на цвета и отенък - ползвам 6ца chestnut. Това 0/20 обаче мисля че си е като коректор, няма да стане баш такъв цвят ако не е на супер светла основа.

# 612
Агентче Purple Heart и ти си с яката артилерия Simple Smile
PeachHoney, благодаря ти за отговора! Няма как да стигна толкова светла основа, гледах една мацка беше боядисана точно в цвета който искам, изредени бяха цветове Gloss - комбинация русо с въпросното 0/20, но не мога да разбера първо с едното после с другото или са ги смесили двете и са я направили.
Говорих с колорист тук, който прави точно цвета който искам - казва обезцветяване до бяло и отгоре шампоан оцветител. Което при мен означава през десетина дни да ме обезцветяват, сигурно ще отнеме поне 3 опита, а това е пълен абсурд, ще остана без коса.
Аз съм била едно време на кичури чак бяло-русо, обаче тогава не се боядисвах и ставаха за отрицателно време. А този патладжанен цвят го поддържам от 5 години, за 40 минути престой с обезцветител стигнахме до рижаво... Поне открих че преливащо до рижаво ми стои добре Grinning Та сега ако изтрещя знам на есен как мога да се докарам Grinning

# 613
Agent заради твоите протоколи много се зарибих по Tigi и сега чакам една поръчка само с техни продукти.😅 Отностно косопада има 3 продукта, които при мен работят безотказно - серумът на Eprovauge и ампула и шампоан Stamingen на Napura. Серумът е с течна консистенция, приятен аромат и не ми се е случвало да омазнява, даже придава лек обем. Ефект видях още след 1 месец, космите по четката намаляха. Една опаковка на мен ми стигна за около 4 месеца, като слагах по 2 пипети за целия скалп. Продуктите на Napura ги използвам като преуош, по половин ампула преди измиване и върху нея шампоан за известно време. За растеж много ми повлияха шампоана и серума Extentioniste, Medi Bioclenz и серумът на Doori Vitalizing. А за запечатване на косата  може да пробваш серума на Marrakesh за цъфтящи крайща, както и двуфазните серуми на Loreal. Kerastese също имат такъв серум от серия Therapiste, но не съм го ползвала.
Скрит текст:
А ако ти се занимава с домашни маски ти предлагам да пробваш да мажеш скалпа със сок от лук. Знам, че звучи доста неприятно и "ароматно", но на мен много ми помогна при един ужасен хормонален косопад. Буквално от 2 прилагания косата спря да пада. Миризмата му се усеща само докато косата е мокра, след това няма остатъчен мирис на салата Smiley След 1 седмица без да го ползваш съвсем изчезва луковото ухание.

# 614
Агент, с боите не мога да помогна, но да, тук се коментират повече протоколи. Момичетата много коментираха боите oway, може да видиш в търсачката.
За косопада те разбирам, след раждането и аз съм така и още се боря.
Имате ли наблюдения за продукт, който да повлиява загуба на коса покрай слепоочията на мъж?
Протокола от снощи - спах с масла, после шампоан хронолоджист, маска Лореал с протеин, к-вода, спрей за обем на Филип Кингсли, термик блоудрай на керастаз. За първи път слагам маска и термик заедно с к-водата, блясъка не е така силен, но пък се надявам да не ми изсушава толкова. Косата е подредена и изглежда поне много 😝
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт