Предизвикателство Рапунцел 2020

• 85 148
  • 1 473
  •   1
Отговори
# 585
Да, винаги го има този риск. Но пък може да помолите в групата за размяна за пробичка. Някой може да откликне Blush

# 586
  • Варна
Шампоаните на Напура са особени и май са единствени по рода си. Не съм срещала други такива. Случвало ми се е да сложа шампоан по скалпа и после да не завърти шайбата и да не мога да измия до другия ден-проблем със скалпа не съм имала. Не препоръчвам обаче да се правят подобни експерименти. Все пак е шампоан. Виж с ампулите на напура редовно спя.

Мélisande понеже аз ти препоръчах балсама сега се чувствам гузно Blush. Обожавам аромата на хайверените Алтерни,но тоя балсам няма нищо общо с тях .....Много го харесвам и масово запечатвам маски с него. Пробвай го след протеинова маска,а ако никак не ти харесва ще те отърва от него.

# 587
  • София
Prinzesa спокойно, още не съм го изключила съвсем. Но се чудя дали моя е оригинален вече? Може ли снимка на консустенцията му и да ми опишеш аромата?

# 588
Слагам от всички серуми, които имам, напоследък и чисти масла и пак не се омазнява. Даже и в дните пак слагам до деня на измиване. Косата ми, дължините и изсъхват в дните, не се омазняват. Едната ми дъщеря е същата, един пък си направи експеримент 10 дни не я къпа, ами все по разкошна ставаше, но мазна не. Докато другата щерка на третия ден и цъфва мазен скалп, слага най много един финиш съвсем на връхчетата. Моята коса е третирана, твърд и сух косъм.

# 589
Здравейте, какво мислите за полиране на косата и знаете ли в кое студио предлагат тази услуга?

# 590
  • малкия йеросалим
Мога ли да намажа дължините едновременно с еластайзър и с кокосово масло?

# 591
Мога ли да намажа дължините едновременно с еластайзър и с кокосово масло?

Можеш, но е хубаво първо да сложиш еластайзъра, се поседиш малко с него и тогава отгоре да "запечаташ" с кокосово (или друго) масло. Ако сложиш първо маслото то ще запечата и еластайзъра няма да може да проникне навътре и да хидратира.

# 592
Зехтин, след еластисайзер се отразява чудесно 😀 Може би, стоя около два часа с еластисайзера и един час, с намазан върху него чист, екстра върджин. Измивам с протеиновия шампоан на Афоджи и слагам две минутния реконструктор. Редувам с шампоан на Медисютикълс и кератиновата маска на Ланза.

# 593
Ето ме и мен, вчера се боядисах с Olioseta, трябваше да е лилаво, но пак стана сливо-патладжан Sad Явно няма да стане моят цвят без обезцветяване до бяло, а аз това никога няма да си го причиня...
Към боята добавих еднократна доза ColorpHlex. Стана пухкава кремообразна мазна боя, направо като маска, много ми хареса.
Измих с един Pantene, сложих стъпка 2 на ColorpHlex-a за 10 минути и после на изсушена с кърпа напръсках кокосовия 10 в 1 реконструктор на Римел.
Имайки предвид че непосредствено след боядисване обикновено косата ми става слегнала, може да се каже че съм много доволна с резултата. Косата ми има супер блясък (на снимката не личи обаче), стана жива, мека и много лека. Все така си ми е фин косъма, но това няма как да то променя, аз с тлъст косъм няма как да стана.
Има какво да се желае от връхчетата, ще трябва да отида малко да ги подрежат...
Не ме цитирайте, после ще махна снимките Simple Smile
Скрит текст:

# 594
Протокола от днес(вчера):

Омазах скалпа с ЯЧРМ, черен кимион и пшеничен зародиш, каквото остана разнесох по дължините+кокосово и така спах.
Днес измих с денсифик, сложих маска архитект за 6-7 минути, после сложих балсам екстеншънист за 5 мин.
Серума екстеншънист по скалпа (който ми свършва почти), масаж, после меди спрея и пак масаж. Маракеш ендз и термик от серията и изсуших почти без да реша с четка.
Не съм доволна от резултата, твърда и леко суха коса, горния пласт си е фризи и направо космите са грапави и супер твърди. Дано поне задържи някакъв обем...

Извода ми до момента е че каквото и да правя за тази коса, просто трябва да израсте още 1 педя (демек 1 година да мине), в която да не третирам изобщо и да режа през 2-3 месеца, за да махна и последните боядисани очастъци и новата коса, която имам да има някаква дължина, за да допринесе за гъстотата. С две думи съм отчаяна, но няма много какво да направя.

purpletka много готин цвят и косата ти изглежда здрава и лъскава. 1 пръст да вземеш връхчетата и си бомба! Purple Heart

# 595
  • София
Peachoney, архитект не е ли протеинова маска?
След densifique който е пак с протеин не трябва ли хидратация? Thinking
Според мен за помти всяка коса има оправия.
Моята коса, тънка и права, изсветлена до ниво 10ка от мое незнание и некомпетенстност на фризьори беше стигнала до ниво в което след миене и слагане на балсам + 2 различни маски и тонове арганово масло не можеше да се среши с тангъл тийзър дори, разтягаше се и се накъсваше, защото мн пъти ми беше попадала силноизветляваща боя по дължините с оксидант 12... предсатвете си за какво увреждане става въпрос.
Мислех че е кауза пердута ноо с много инвестирани пари за продукти и много четене в момента косата ми е дори мазна.

# 596
Мélisande след маската сложих хидратиращ балсам да запечатам, финишите също ми бяха хидратиращи... Аз знам, че моята коса не е зле в момента, но има много какво да се желае и виждайки как усилията ми все пак не се отплащат напълно, малко ме обезкуражава. Предполагам е временно и се надявам след 6-7 месеца положението да се оправи.

# 597
  • Варна
Преди толкова сериозен протеин Ш и М според мен си трябва хидратация на дължините. Глицерин в маслата или направо еластисайзър. Набиваш протеин в коса, моято не е хидратирана. Маслата не хидратират сами по себе си. Реално правиш подхранване с масла, протеин и запечатваш с хидратация затова не ти достига нещо. Рискувай на следващо миене да утежниш косата с хидратация.

# 598
Peach Honey, не се демотивирай. Лека полека ще я изрежеш. И при мен беше нещо подобно. Миналия ден бях на фризьор и подстригахме доста количество коса. Но пък резултатът ми харесва, нищо че е къса, сега пада тежко, здрава е и е плътна. Сега знам, че ще порасне хубава коса и повече блондор по главата няма да си слагам.

# 599
Оооо и аз съм ЗА ножицата. Докато не изрязах рязко всичко изтормозено, косата ми почти не мърдаше. А моята беше къса и с форма на пиле ...къси кичури около лицето.... Както съм и къдрава направо беше кошмар... Бях решила да режа по малко и да израства, но истината е, че драстично се подобри като в един момент ми писна все да я поддържам, а да си има старото изтормозване на места, и всичко изрязах...еми друго е - жива, тежка, лъскава коса... И започна да расте и прическа оформих... Така че - режете и пазете новата коса!

П.п: още си правя моя трик, за който бях писала в предишната тема- коса режа само, когато луната е подходяща за бърз растеж 🍀

Общи условия

Активация на акаунт