Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • Публикувана: 4 ян. 2020, 00:04 ч.
 • Последно мнение: 6 авг. 2020, 01:19 ч.

Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства - 2020г.

 • 14 246
 • 635
 •   1
Отговори
# 600
 • Мнения: 584
Зуки, звучи като интелигентна жена, но определя това, че може да шофира, като голямо постижение в живота!? Това ме изумява.... В главата са й маршрути и завои... Не го разбирам. Имам съседка, маникюристка, без диплома за средно, шофира перфектно и никога не й е било повод за гордост...

# 601
 • Мнения: 1 421
Мери навигацията е дяволско изобретение. Винаги те обърква. Не ѝ се доверявай. Гледай си табелите.

Зуки в София няма нищо висше. Даже се кара много по лесно от колкото в малък град.

На същото мнение е и моя ММ,ние сме от малък град но пък често гостуваме в столицата(и там не слизаме от колата).

# 602
 • Мнения: 2 275
През циганската маала, покрай летището и през Дружба.

* На първият светофар /сервиз Опел/, наляво.
Ти се майтапиш,нерде  Ямбол нерде стамбул.

# 603
 • София
 • Мнения: 2 024
Такъв номер ми спретна навигацията в Солун преди месец, свят ми се изви. Слизах, качвах се по някакви детелини и локални къмто половин час. ММ тествал нещо си и цъкнал да показва най-електрически friendly (не знам как да го обясня) маршрут. И забравил разбира се. Та за да не давам газ направо, се въртях като хамстер по отбивките докато разберем кое не е наред.
Уейз обаче е друга бира, пускам си го и по най-познати маршрути за да ми показва задръствания, преки улички и тн.

# 604
 • Мнения: 1 321
С това Уейз оня ден търсихме Воденичарски път 4, то ни прати до Обелско шосе или нещо подобно, и така и не можа да ни заведе пред мото салона. Пуснах гугъл мапс, заведе ни. И пак доста обиколно, реално е могло още при Джъмбо да се завие, ама като не знаем..

В Банско улиците са странни. Някак тръгват от една точка, разклоняват се, и повече никога не се събират. Като..пръстите на ръката са. А тези в стария квартал т.е. по центъра, са още по-зле. Караш, караш - хоп, двор на къща и няма повече улица Joy

С Гугъл мапс карам към Плевен-ско. Търсех едно село, и съм въвела направо него. Ле-ле! През какви селца ме прекара! Асфалт последно са виждали преди да се родя май. Ужас! И по едно време упорито повтаря да завия на ляво, а то на ляво нямаше път, строяха магистрала там Grinning
О, и пешеходната навигация е яко зле! Въртя ме в кръг по центъра на Пловдив, накрая я зарязах и минах през парка с фонтаните, и стигнах, където исках. А навигацията показва да се движа направо, уж в правилна посока, и само гледам как метрите се увеличават - 300 -> 350 -> 400..
Но за слизания от магистрали и детелини ми е безценна. Към ВТ достра добре ме ориентира кое отклонение и кой изход са моите.

# 605
 • Мнения: 1 050
Навигацията в БГ може и да те подведе, но в чужбина е друга бира, там съм нямала фалове. Не си представям как ще сваля стъклото и ще се провиквам да питам за някоя улица.
На моменти се чудя дали не пиша в темата за малоумни шофьори.

# 606
 • София
 • Мнения: 5 022
През циганската маала, покрай летището и през Дружба.

* На първият светофар /сервиз Опел/, наляво.
Ти се майтапиш,нерде  Ямбол нерде стамбул.
Нож на шията не съм и сложил. Може и през града, може и да се вдене през разкопките.

# 607
 • Mars Hotel
 • Мнения: 3 584
Провикването през прозореца е някаква смешка. Не че не съм питала хора за посоката един-два пъти, но това все се е случвало в малко село, забит черен път или нещо такова, дето навигацията си мълчи.

Иначе вчера се върнахме от почивка в Германия. Карах от най-южната точка на Берлин, през целия град чак до остров Рюген на Балтийско море. ММ традиционно ми е навигатор и му вярвам, обаче се оказа, че включил опцията "без магистрали". И аз карам ли, карам - 7 часа общо. Satisfied На самия остров оправихме грешката, обаче пък там явно някакъв сериозен проблем с навигацията имаше, защото на 3 пъти ни отбива от главния път и ни вкарва в полето. Странното беше, че веднага след като обърнеш за да се върнеш на правилния път, виждаш още две-три коли в същото положение. Така че на места и чужбинските навигации имат бъгове.

# 608
 • Другата България
 • Мнения: 17 087
WAZE.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.waze&hl=bg
Това нещо ме заведе до блока, в който отивах.
Благодаря на потребителя, който ми го препоръча, сигурно много хора от вас го знаят това приложение, аз досега на навигация разчитах, както писах, но това нещо се оказа безценно.
Показва всички пътища в реално време, вкл. и всеки един обход на ремонтиран участък от път, в момента.
Обходът на Е79 през онези селца е до последния завой точно откъдето минава пътя, и на отиване, и на връщане.
На "Хемус" отново на няколко места има ремонти на едното платно и движението е двупосочно, вкл. и в единия тунел. Приложението ме предупреди за всеки един, кога къде и какво предстои, и колко метра/км. предстои да се движиш двупосочно.
Камери по пътя, ограничения на скоростта, полиция напред по пътя, камери в и над светофари в София, катастрофи напред , които са се случили и има задръстване или реална опасност, дори предстоящ жп прелез....направо съжалявам, че не съм го открила по-рано.
На отиване ме преведе през ромската махала и по "Брюксел", на връщане понеже се замотах в една улица да търся магазин за цигари преизчисли, и ме изведе по "Цариградско". Никакви проблеми, никъде, с нищо.
Благодаря отново, на потребителя за приложението, и на всички, които бяха съпричастни към вълненията на една блондинка. Тя Софията не била толкова сложна....

# 609
 • Mediterraneo
 • Мнения: 25 370


Навигацията за мен е лъжа. Стари са упътванията. Истинската навигация е да свалиш стъклото и да питаш човек от там.

Смях в залата! Представи си час пик в милионен град, петлентов булевард, колите са ламарина до ламарината. Кого се очаква да попитам накъде да се престроя? А, вероятно съседа по ламарина...
Моята навигация се обновява периодично, нямам притеснения. Винаги гледам и табели, обаче.

# 610
 • Мнения: 2 738
Браво, Мери Ан! Гордея се с теб!

Свалянето на стъклото го разбирам като въпрос Как да стигна до ... ? в непознат район. Местен е по - добрия вариант отколкото лъжлива навигация.

# 611
 • Mediterraneo
 • Мнения: 25 370
А докато попадна на местен? Пак ще се въртя и суча. Да, ако съм в селски регион, разбирам, може и да се случи, но в голям град, много трудно.

# 612
 • Мнения: 1 938
Навигацията не лъже, изчислява маршрута по алгоритъм. Не винаги предложения от навигацията маршрут е оптималния. С приложенията нещата са малко по-различни, едно ниво над традиционните навигации, но си трябва интернет. За това в места без интернет традиционната навигация е незаменима.
Аз предпочитам табелите, защото навигацията ме разсейва, състезавам се с нея и често не разбира намеренията ми. Като жена на пасажерската седалка е.
Да питаш местен и да му се довериш е една от най-големите грешки в ориентирането.

# 613
 • Мнения: 2 738
Тогава как да се ориентираш когато си на ма*ната си? Не говоря да питаш човек в голям град.

Дидоян, защо питането на местен да е голяма грешка? Аз го направих веднъж заради ремонт и кофти навигация.


Говорила съм с тираджия, кара в чужбина. Той ми показа таблет с Гармин. Каза, че е 300 лв на година да се актуализира инфото. Не разбраф дали не лъже и кой плаща за това - фирмата или той самия.

# 614
 • Mediterraneo
 • Мнения: 25 370
Тираджията спокойно може да си спести актуализациите, нали има местни навсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт