Как да си върнем баланса?

В днешното напрегнато и забързано ежедневие – между работните срещи, дългите часове в офиса, безкрайните телефонни разговори, семейството и приятелите, все по-трудно намираме време да постигнем вътрешен баланс и хармония. Все по-рядко обръщаме внимание на най-важното нещо, което ни движи в живота – нашия ум. Да изградим ред и хигиена в главите си, оказва се, невинаги е толкова лесна мисия и невинаги успяваме да го постигнем сами. Чувстваме се безпомощни, объркани, уморени и дори блокирали.

Важно е да знаем, че за всички тези проблеми има решение, което можем да приветстваме в живота си и то да остане там завинаги. При това да го практикуваме напълно безплатно – в комфорта на собствения си дом или на всяко друго място, на което се намираме. Това средство е медитацията. Нещо, за което всички сме чували, но доста от нас са се обърнали към него, едва когато са достигнали абсолютния минимум на жизнена енергия, претърпели са травмиращи събития или са се нуждаели от лек за тежкия емоционален багаж.Не е нужно да претърпим катарзис, за да си направим равносметка и да потърсим източник на енергия, щастие и хармония. Всичко това са състояния, които са напълно естествени за нас хората, и до които трябва да имаме достъп винаги.

Как да усвоим техниките за медитация?

Най-добрият начин да получим техники и инструкции от първо лице е, като посетим курс от експерт в областта на медитацията, който е посветил живота си на нея и на духовните знания и практики за вътрешен баланс.

В края на месеца в България пристига един от най-уважаваните и признати хора в света в сферата на йога и медитация – Шри Шри Рави Шанкар. Той ще преподаде единствен по рода си Мастърклас по медитация - “Разкриване на безкрайността”, подходящ дори и за начинаещи. Събитието ще се проведе на 28 и 29 януари в зала зала 1 на НДК.
През последните 38 години Шри Шри Рави Шанкар пътува и преподава семинари по цял свят. Основаните от него международни организации (сред които най-известна е “Изкуството да живееш”/The Art of Living) са докоснали и променили живота на над 370 милиона души в 156 страни както в сферата на йога, така и чрез хуманитарни и социални проекти.

Шри Шри Рави Шанкар ще ни отведе на пътешествие в света на абсолютната хармония и безкрайност, ще ни преподава на разбираем и достъпен език, така че да открием най-ефективната и достъпна за нас техника, която да ни служи ежедневно за по-добро качество на живот. Семинарът ще бъде проведен в много приятна и ведра обстановка, но той ще бъде изключително трансформиращо преживяване, след което няма да бъдем същите.

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 12:03 от Редактор***