?> Промяна :: BG-Mamma

Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Промяна

  • 1 330
  • 1
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 081
Имам нужда да променя себе си когато съм натоварена и времето ме притиска аз забравям да мисля и всичко го правя на конвер. Имам нужда да променя това и да се науча да мисля преди да действам и говоря. Имам нужда от идеи и техники за справяне с този проблем.
Имам и друг проблем започнах доста да послъгвам най-вече приятелят ми,правя го от страх,за да не го ядосвам или да не го изнервя.Осъзнавам че това вреди на нашата връзка не знам как да се справя с тези проблеми. В тези моменти се паникьосвам и говоря глупости.

# 1
  • София
  • Мнения: 558
Здравейте!

Истински впечатляващо е, когато човек търси начини да се самоусъвършенства и развива. Това е индивидуален процес, който продължава през целия ни живот. Няколко неща от споделянето Ви ме замислиха. Едното е свързано с натовареността Ви и малкото време. Зачудих се дали се случва често да оставяте задачите си за последния момент и съответно какво Ви носи и отнема това. Също така – дали многото ангажименти не са начин да ангажирате вниманието си далеч от трудни неприятни мисли и дейности.

„Да се науча да мисля преди да действам и говоря“ – желанието бързо и задължително да отговорим на случващото се може да се дължи на редица причини, една от които би могло да бъде личната ни самооценка (като не твърдя, че е така при Вас конкретно).

Във всеки случай, ако търсите промяна по отношение на психологическите причини, които определят специфично поведение, може да изследвате тези теми при работа с психолог или психотерапевт. Съществува и варианта да се включите в група за личен опит или за развитие на личностовия потенциал. Ако питате за техники – има немалко информация в интернет и книгите, които предлагат наистина конкретика по отношение на целеполагането – в краткосрочен и дългосрочен план, начини за подреждане на задачите и целите, приоритизирането.

По отношение на връзката Ви – не споделяте подробно, но е особено това, че не си позволявате да бъдете автентична пред приятеля си. В този смисъл и сама усещате, че това рефлектира и се отразява на динамиката помежду ви. Когато казвате „да не го ядосам“, за каква степен на гняв говорим? Ако тя преминава собствените Ви граници и разбиране за нормално общуване и изпитвате притеснение, как си представяте съществуването си и развитието на тази връзка в бъдеще? Не твърдя, че изписаните от мен думи са актуални за Вас, но не разполагам с много информация. От друга страна, ако се ‘откривате‘ в някои от тях, може да бъдат посоки за размисъл.

Спокойна вечер,
Славея Дънева - психотерапевт

Общи условия

Активация на акаунт