ОКТОМВРИйки 2020

• 26 372
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте!
Знаете ли какво мога да пия за стомах?
Не знам дали имам киселини, но ми е лошо много на стомаха от 3 дни. Вече и газираната вода не ми помага. Вкуса в устата ми е ужасен.А ако се раздвижа повече става по-лошо. Влизам в 12 г.с. не трябваше ли да минават тези неразположения?

Аз съм по същия начин от две седмици насам. Нямам киселини, но стомахът буквално ме побърква. Вкусът в устата ми е адски неприятен и метален. На мен понякога ми помага айрян и вода с малко лимон, пиша съм и талцид, но след консултация с лекаря ми
И аэ съм  по същия начин, помагат ми само дъвки и много вода. Не ми минава от нищо друго, но поне при мен гаденето намаля драстично.

# 571
  • София
Аз знам че сухар или коричка хляб помага при гадене, плодовете са сладки и за момент помагат, но след това предизвикват киселини.

При мен е много слабо гаденето и тежестта в стомаха, така че лесно го подтискам, обикновено с вода или нещо солено.

# 572
Привеет, да питам и тук, с риск да стана досадна. На границата между откомврийки и ноемврийки съм Simple Smile

Понеже ми е първа бременност и нищо не разбирам, какво означава, ако размерът на ембриона отговаря на 1 седмица по-рано от гестационната седмица по програмата на компютъра. Че изостава ли? Дали е възможно да навакса или това предопределя изхода от Б.? Нямам проблеми засега, кървене или болки, чувствам се добре. Но съм в 7 + 1 г.с., а ембрионът отговаря на 6 + 1 Sad

# 573
  • София
В такава ранна бременност ембриончето е много малко и е много вероятно да не са го измерили правилно, особено ако е по-стар ехографа. Възможно е и да си имала по-късна овулация и имплантация.

При мен при предишната бременност първо в 7гс изоставаше, после в 12гс избързваше.

Бъди спокойна, това не е причина за притеснение Simple Smile

# 574
Привеет, да питам и тук, с риск да стана досадна. На границата между откомврийки и ноемврийки съм Simple Smile

Понеже ми е първа бременност и нищо не разбирам, какво означава, ако размерът на ембриона отговаря на 1 седмица по-рано от гестационната седмица по програмата на компютъра. Че изостава ли? Дали е възможно да навакса или това предопределя изхода от Б.? Нямам проблеми засега, кървене или болки, чувствам се добре. Но съм в 7 + 1 г.с., а ембрионът отговаря на 6 + 1 Sad
Спокойно аз изоставам с 10 дни. Моята докторка ми каза, че вероятно съм имала късна овулация и че ще си върви през цялата бременност назад с 10 дни и да не се шашкам, че не е проблем. По календар на телефона съм 9 + 5 г.с., а според последния ехографски преглед като сметна - 10 дни, значи съм 8 + 3 г.с. По календар термина ми е на 14.10, а според прегледа на 25.10.

# 575
Само че аз съм инвитро и се знае точната дата на пункцията - овулацията, и на трансфера съответно. Или няма значение това, пак може да се касае за късна имплантация? И то вероятно е точно така, тъй като в началото малко бавно ми нарастваше ЧХГ-то.

Иначе изчетох разни информативни източници, и май наистина не е повод за притеснение на този етап.

# 576
Цяла сутрин звъня в мед.център и там ми казаха,че прегледите не са отменени и си се провеждат нормално. Лекарката не ми вдига. Някой да има информация по темата?

# 577
Моят скрининг е отменен, бясна съм

# 578
  • София
Моят скрининг е отменен, бясна съм

Моят също. Сутринта докторът ми писа, че медицинският център е затворен с наредба от РЗИ.
Аз съм в началото на 8г.с. нямам никакви изследвания дори за кръв и резус фактор още.

К'о прайм?

# 579
Момичета, това за отмяната на скринингите за държавните болници ли важи само? Частните май работят или бъркам?
Кога се прави най-ранния скрининг?

# 580
Здравейте и от мен, тъй като сутринта ме изненада поста на д-р Борис Стоилов, че отменя часовете от кампанията за морфологията след 20ти март, а моя естествено трябва да е на 24ти, каква е вероятността ВМИ,т.е. "Св. Георги" да откажат да ни вземат кръв за БХС?
Момичета, това за отмяната на скринингите за държавните болници ли важи само? Частните май работят или бъркам?
Кога се прави най-ранния скрининг?
Някои частници също ги отменят, държавните със сигурност.
Трябва да питаш конкретно твоя лекар.
11-13 г.с.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 11:36 от AnMary

# 581
  • София
11-13гс се прави БХС. Обикновено час се записва около месец предварително. На мен ми записаха за 13гс., но дали ще го бъде - не знам още.

Наредбата засяга всички центрове - и държавни, и частни.
"Преустановяват се плановите детски и женски консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приема и провеждането на планова оперативна дейност, включително присаждането на органи от живи и трупни донори, както и свижданията във всички лечебни заведения."

# 582
Моят трябваше да е на частно. И ок, отменят ги, ама сгринига не е обикновен преглед. Като излезе извън времеви те рамки, кво прайм? Сега ще търся други вариант, ама в последния момент, нз... Цялата ситуация мн взе да ме напряга, много повече от самия вирус

# 583
Аз не знам вече на кого да вярвам. И не разбирам какво им пречи да си презапишат часовете през 15 мин и да нма струпване, за дамогат бременните да си проведат нужните им прегледи. В автобусите и метрото все едно няма струпване, ама там може. Може и да се блъскат по 50 човека за един стек тоалетна хартия.

# 584
Добре дошли на новите момичета! Лека бременност и здрави бебчета на финал! Някоя мама ще прави ли пренатален скрининг? Убеждават ме, че 35+ по статистически данни ще излезе голям процент риск Даун и други рискове, при обикновен бхс. Аз още си стоя с отлепване и не ми се преживява излишен стрес, и може би ще направя пренатален вместо бхс. По препоръка на доктор е, затова са ми колебанията, аз сама не бих се засилила за допълнителни разходи. Успех на всички, бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт