Маята за кашкавал и сирене повишава ли гъбичките в организма? Става проблем при кандидоза и жиардиаза/ламблиаза, фибромиалгия.

nadiapetrova.bg/2014/08/gluten-list/  -  намерих това: КЪДЕ ИМА ГЛУТЕН?

https://patents.google.com/patent/US20080020430  -  Подслабената захар, използвана за естерификация, е монозахарид, включващ D-глюкоза, D-фруктоза, D-галактоза, D-маноза, D-арабиноза, рибоза и дезоксирибоза. Използваният ензим може да бъде налична в търговската мрежа липаза от свински панкреас, Rhizomucor miehei, Candida cylindracea, Pseudomonas fluorescens и пшеничен зародиш.

Излиза, че маята е изкуствена разработка, патентована.

публикация   Приоритетна дата   Дата на публикуване   правоприемник   Заглавие
JPH03216194A ( bg ) *   19.01.1990   24/09/1991   Асахи Хим Инд Ко ООД   Получаване на естер на захаридни аминокиселини - разработка на химическо предприятие 1990 г м януари публикувно...

Използване на лесно достъпна търговска липаза като свински панкреас липаза Rhizomicor miehei липаза. 5. Използване на по-малко количество от ензима за ...

https://translate.google.com/translate?hl=bg&sl=en&u=htt … 3&prev=search  -  Клониране... Е, па бабите ни с такива клонирани съставки са правили сирене и кашкавал????

Може би затова в плодово- зеленчуковото лечение се допускат само извара и сметана, и козе мляко?