Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 690
 • Мнения: 396
А може ли да кажете колко е таксата за предсрочно погасяване.Мисля да внасям по няколко хиляди всяка година но не знам дали си струва.

# 691
 • Варна
 • Мнения: 997
Зависи какво искате да намалявате,срока  на кредита или вноската.Обикновено за едното няма такса,за другото има.Всяка банка е различно.
Мога да кажа специално за Пощенска Банка,ако искате да намаляте вноската няма такса,ако искате срока на кредита-таксата е 150 лв.

# 692
 • Мнения: 33
А може ли да кажете колко е таксата за предсрочно погасяване.Мисля да внасям по няколко хиляди всяка година но не знам дали си струва.
Според последните промени в закона след 12тата вноска нещата изглеждат доста розови за кредитополучателя физическо лице. Мисля, че дори в договора да пише, че се дължат неустойки при предсрочно погасяване, то според последните промени тези клаузи стават нищожни. До колкото си спомням за частично предсрочно погасяване май се изискваше само писмено уведомление на банката и предоговаряне на погасителния план за оставащата сума. Тук в общи линии е обяснено доста добре на човешки език https://advokatatanasova.com/predsrochnoto-pogasyavane-na-ipotec … it-bez-neustoika/ Но винаги в дребните текстове е заровено кучето, нищо не пречи на банките да си измислят разни такси Simple Smile

# 693
 • Мнения: 396
Срока на кредита искам да намаля.В ЦКБ.Кредита ми е 40000 лв.Остават ми 33000.зВноската е 280лв.Мислех да внеса 3000.Не знам дали си струва при такава такса.Дали ще се спести нещо от лихви.

# 694
 • Мнения: 33
Най-добре е да говорите с кредитните консултанти в банката, те би трябвало да ви кажат точно какви такси ще измислят и като теглите чертата, да сметнете дали ви устройва. Все ми се струва, че ако кредитът е по-дългосрочен, предсрочното погасяване ще е на сметка.

# 695
 • Сф
 • Мнения: 3 225
Аз бях в Прокредит банк и там лихвата беше фиксирана на 4% за първите 10 години. Миналата година нямаше проблем, но тази въведоха да имаш само 2 безплатни погасявания, а след това някакъв процент от сумата, която внасяш, но не си спомням добре. Ние винаги сме намалявали срока, ама мисля, че за тях няма значение. Ядосах се и рефинансирах с другата банка, но мъжът ми работи в нея и има преференциални условия за кредити.  Лихвата им за ипотечен е супер малка, но решихме, че не ни се занимавас  нова ипотека, предпочетохме потребителски, така или иначе лихвата е като в Прокредит

# 696
 • Мнения: 3 480
Ние погасихме ипотечния с потребителски. Лихвата беше една и съща, но при потребителския мога да погасявам предсрочно колкото си искам пъти, а при ипотечния въведоха такса след второто за една година погасяване
каква е таксата, дали е повече от 1%? Пък и зависи колко все пак като сума ви остава да погасите и каква е сумата от лихвите, които банката би взела до края, ако си останете без никакви изменения и си плащате кредита. Ипотечния може да се погасява и веднъж годишно, защо искаш повече пъти, мислиш всеки месец ли да внасяш повече?

# 697
 • София
 • Мнения: 7 464
Пускайте някакви жалби в централата,нарушават ви се правата така.
коя е централата им, щото аз 2 месеца чакам отговор от тях, писмен...а ми върви такса без веза.
Чух се отново с клона, но - нищо не знаят... не знам с каква система за упр-е на информацията работят.
Мисля да пусна ново писмо по ел.пощата, но кого да цитирам за копиране (ако и след това не предприемат нещо)? Банков надзор ми се струва твърде излишно за моя случай. Минаха над 60дни от входираното искане.
А може ли да кажете колко е таксата за предсрочно погасяване.Мисля да внасям по няколко хиляди всяка година но не знам дали си струва.
Само таксите ли ви вълнуват - ако сте погасявали над 1-2 години и е с анюентни вноски... то дребни погасявания едва ли ще спестят нещо - за справка: погледнете си пог. план и след това новият (ако ви го направят). Simple Smile
Ние примерно, последно преди около година и нещо ни намалиха лихвата, но сега няма да се занимавам за... -0,1% да започва всичко от начало... ако ще се прави нещо или 1/2 погасяване или целия.

# 698
 • Сф
 • Мнения: 3 225
Pepina, не, не мисля всеки месец да погасявам повече, а 2-3 пъти годишно. В момента имам възможност да вкарвам по-големи суми и ми е важно да нямам такса.

# 699
 • Мнения: 350
Аз погасявам предсрочно всеки месец по малко към вноската. Ми, има си значение и се вижда в погасителния план.

# 700
 • София
 • Мнения: 757
Аз погасявам предсрочно всеки месец по малко към вноската. Ми, има си значение и се вижда в погасителния план.
Към коя банка сте

# 701
 • Мнения: 350
Токуда банк

# 702
 • Мнения: 703
Екзотични и малки банки са еднократно решение, докато те хванат за клиент.Странни решения вземат няки хора за дългосрочни кредити.Особенно Токуда, има достатъчно инфо за да не избереш точно тази.Наскоро познати пренебрегнаха прекрасни оферти, защото имали позната в една малка , с нищо непозната банка, ами позната им се премести, те си останаха там с всички негативи.

Общи условия

Активация на акаунт