Модни консултации - 44

• 60 562
  • 783
  •   1
Отговори
# 285
Грозни са ми, извинявам се.

# 286
Чантите на Parfois са с ужасно качество - имам няколко, кантът им пада точно за месец, късат се по ръбчетата. Като модели ми допадат, но вече взех да ги подминавам.

# 287
Момичета, според мен, чанти от изкуствена кожа е все едно да се хвърлят парите в боклука. Не и не.
Вземете си естествена кожа. За цената на 3 боклука ще имате 1 чанта, която издържа и става все по-красива.
На Парфоа са им красиви моделите, но повечето са изкуственяк. Имат и линия естествени. Ако държите това да е марката...

# 288
По принцип съм съгласна, че Парфоа не са с особено добро качество, но има и изключения. Още като студентка първа година си купих тяхна чанта тип куфарче, да си нося тетрадки и учебници, с отделение за лаптоп, в три цвята - светъл тоуп, кафяво и тъмносиньо. Носих я тогава ежедневно за лекции, към момента само ако трябва да разнасям лаптоп и документи А4. Почти 10 години минаха и е като нова, че и комплименти получавам за нея. Късмет просто.

Мисълта ми е, че ако нещо евтинджос ви е легнало на сърце, купете го, може пък да ви изненанада.

# 289
Не съм съгласна, че всички чанти от изкуствена кожа са боклуци. Имам доста, които нося с години и не са мръднали. Включително и такива, които съм взела на майтап за никакви пари.

# 290
Аз пък нямам чанта от естествена кожа. Че то това няма късане, да няма да я нося цял живот. Искам да е красива и да ми е удобна, нищо друго не ме интересува. Като се скъса ще си купя нова, тъкмо разнообразие. Но за обувките съм на друго мнение.

# 291
  • София
На мен моделът на чантата ми писва за две години. Накъде да я нося повече?

# 292
  • София
Това с естествената кожа на чантите ми е фикс идея и на мен. Избягвам да купувам изкуствени. Но индустрията се променя и много от големите марки, производители на чанти (Фурла, Кочинеле и др.) обявяват, че ще се отказват от използването на естествена кожа по екологични и етични (политкоректни) съображения. High-end марките също постепенно се подават на натиска на защитниците на животните.
Лошо ми става като си помисля, но явно предстоят нови времена. Така че се уча да обръщам внимание и на други чанти. А пропо, Pronta имат не лоши, бюджетни модели - както от изкуствена, така и от естествена кожа.

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 09:09 от Dona-Flor

# 293
  • Бургас
Чанти от естествена кожа имам, но не ми е било цел да си купувам само такива. За мен дори имат един съществен недостатък - значително по-тежки са от еко кожата. До скоро носих основно големи чанти и това че са от естествена кожа беше откровен минус. И аз като Танч предпочитам да сменям чантите, дори не само на две години, а постоянно. Не ме мързи да прехвърлям съдържанието от една в друга и през ден да съм с различна. Обикновено, не купувам скъпи, така че и да се амортизира бързо - не ми е проблем. Magrat*, а защо не погледнеш вав Фешъндейс? Имат огромно ранообразие на цветове, модели, размери, материали .... и не на последно място повечето са намалени доста от първоначелната цена.

# 294
Аз все по-често се насочвам към изкуствена кожа вече. И то не заради по-ниската цена, която понякога даже е по-висока, в зависимост от марката. Въвлечена от вълната за защита на животните. С чантите и якетата донякъде успявам, но засега с обувките не съм. Държа да са естествена кожа. Надявам се откажа от естествената кожа.

# 295
  • София
__Lina__, прави са близките ти.

# 296
  • София
Аз хванах на намаление едни жестоки кубинки, телешки бокс, обаче доста твърд. Но ще си ги разтъпча. Идеални са за снега и софийските улици.

# 297
  • Нидерландия
Здравейте момичета ☺️ ето и моето скромно мнение и опит
1. При екскурзии и сити трипове съм със мойте любими Puma. Имат модел със foam, пяна вътре във обувката и стъпвам като в памук с тях. В черно са и са елегантни. Сложила съм им едни хубави сатенени връзки и са бижу. Не са скъпи. Вече втори чифт си купих на намаление, нещо от 30€ беше като цена.
2.За чанта: копувам само от кожа защото имитациите се ронят и разпадат от влагата тук. Фенка съм на Michael Kors Добра цена, перфектно качество и дизайна е свежарски. Последната ми покупка беше преди 2 седмици на, едно малко чанте на Karl Lagerfeld. Кожено да видим колко ще издържи 😁
И понеже пишем за чанти: как приемате тенденцията за чантите- колан на кръста? Много са ми в стил 80те и не мога да свикна с нея. 🤗

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 21:25 от Madelief

# 298
Здравейте,с каква чанта биха се съчетали  тези маратонки?? 🙈

# 299
Аз чанти и обувки само от естествена кожа купувам, иначе ми се струва, че си хвърлям парите на вятъра, даже при маратонките важи същото. Ако не е, подминавам, дори и моделът да е страхотен. То и за дрехи важи това правило, но там съм направила леко изключение - имам една пола имитираща крокодилска кожа и едни скини панталони от изкуствена кожа и това е.

Гледам в Zara тоя сезон са се зарили от такива дрехи..

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 21:41 от Jeune Fille

Общи условия

Активация на акаунт