За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 81

• 32 805
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
  • Плевен
Semana, всичко бебешко чистех с препарата на фрош за бебета. Има такъв за петна по дрехите и за дезинфекция на повърхностти.
Не бих оставила новородено в друга стая, не само защото ще си затрудня живота безмислено, а и е опасно. Първите месеци си спеше основно при нас, но аз не съм се притеснявала от това. След като го приспях оставях в неговото легло и на първото събуждане го взимах при нас и така до сутринта. Само го въртях да сменяме гърдите. Така всички се наспивахме. После когато минахме на АМ по стечение на обстоятелствата, стана доста по зле. Друго си е да му дадеш гърдата и да продължите да спите.

За тези които разнасят бебето, за да заспи, момичета вземете си по един слинг или ергономична раница. Хем няма да ви тежи и боли нищо, хем докато го приспивате може да изчистите или сготвите, а после да си починете с бебето. Моя винаги така е заспивал до около 1,5 години. Толкова ми липсва този си наш момент сега....

# 526
Деленита, не съм съгласна, че "нищо не боли". Тежестта си я има, независимо как е разпределена.
Пробвахме слинг - и двамата си ни боли гърба после. Не е за всеки, определено.

А за чистене и готвене - няма по-неудобно нещо. А ако е готвене под формата на пържене или варене (или въобще нещо с термична обработка) има голяма опасност да се опари бебето.

Аз съм много доволна от двата препарата на Фрош.

# 527
Боли, когато не е нагласен правилно или не е подходящата носилка. Има консултанти и по слагане на бебе в слинг или раница, те помагат. Дават се слингове и раници под наем. Определено е много удобно.
Аз съм с дископатия, а моето дете порасна в слинг и раница, носих го почти до 3г. Още го слагам понякога.

# 528
И аз нося в слинг и ергон. раница. Тежестта се разпределя и не трябва да е неприятно носенето. Макар че и аз понякога не успявам да наглася нещата и ме заболяват краката или като сваля бебето имам лека болка в гърба. Но си знам, че е от неправилно поставяне. Simple Smile
Някоя мама знае ли каква е разликата между 360° чашите, които са предимно за 12м+, но тук там има и за 6м+ и 8м+? Дали преди годинка малки по-лесно пуска вода или отгоре е еднакво мек силикона и няма значение за кой месец ще взема? /Почти на 8м/

# 529
Здравейте! Моля ви препоръчайте ми вид чесалка/гризалка , към която бебето да има интерес... Знам, че не ги харесват много май, предпочитат си ръцете и пръстите, но все пак ако има някакъв вид, който да се харесва повече на вашите бебенца, ще се радвам да споделите, че да взема и за нашето.

Също искам да ви питам как перете играчките на децата. Обикновените плюшени, плюшени и пеещи и тези с очета, нослета и тн? Нькои от нашите имат и нещо подобно на огледало и тн. Химическо или сухо пране, вкъщи в пералнята или?
Благодаря предварително!

# 530
Музикалните не ги пера. Тези, който нямат музикални кутийки ги пускам на 30° микс/фино или ръчно пране.
Ако е червена гризалката дали няма да предизвика интерес - все пак това е един от първите цветове, който виждат. Или черна ако намерите Joy при нас телефона и дистанционното предизвикват голям интерес /черни/. Жалко, че няма такъв цвят играчки Joy

# 531
Здравейте! Синът ми е на 3 месеца, на 5 март му поставиха ваксини. От тогава детето намали апетита си. Преди хапваше около 150-160 мл, а сега рядко изпива толкова. Възможно ли е да е заради ваксините или досега щеше да отшуми ако е заради тях?

# 532
Здравейте, извинявам се, ако се включвам много рязко в темата, но силно се притесних. Голямата ми дъщеря прави инхалации с вентолин вкъщи(довършваме лечение от болницата). Имам и малка дъщеря на година и 4 месеца. Днес в 12 и в 6 малката се въртя около кака си докато правеше инхалацията, хвана я жал и отиде да я погали по главата, явно й се стори странно и седна до нея на дивана. В този момент не се усетих, но в последстви след като на заспиване беше малко неспокойна Нещо ме накара да се замисля дали не е вдишала от парата и опсни ли е? Тази нощ е последната инхалация. Дано не съм направила друг проблем.. благодаря ви! Предните дни не се е въртяла толкова покрай нея..

# 533
AglayaDreams, не искам с лека ръка да омаловажа ситуацията, но по мои знания Вентолин се прилага терапевтично и при по-малки пациенти от малкото ти дете. Срещала съм постове на майки на бебета под годинка, на които е предписан този медикамент за инхалации. Моят съвет е да се успокоиш и утре да потърсиш лекарско мнение. Успех!

# 534
Тези 360°чаши хич не ни свършиха работа на нас. Купих на Авент, за 12м, но така и не разбра как се пие от нея,  искаше само да играе с нея и разливаше водата. Опитах 2-3 пъти и я прибрах, стои си неизползвана. Най-лесно му беше от сламка да пие и след това направо от нормална чаша.

Между ваксините и апетита не съм чувала да има връзка. Децата са на периоди, по-вероятно е това. Ако наддава и си пишка и ака нормално, според мен всичко е наред. На 3м мисля, че е достатъчно голямо бебе , за да не се остави гладно.

Вентолин и аз знам, че се дава и на по-малки от годинка. Може и се е притеснила от маската и затова е била не спокойна.

# 535
Благодаря ви момичета, за щастие всичко е наред!

# 536
Здравейте! Моля ви препоръчайте ми вид чесалка/гризалка , към която бебето да има интерес... Знам, че не ги харесват много май, предпочитат си ръцете и пръстите, но все пак ако има някакъв вид, който да се харесва повече на вашите бебенца, ще се радвам да споделите, че да взема и за нашето.

Също искам да ви питам как перете играчките на децата. Обикновените плюшени, плюшени и пеещи и тези с очета, нослета и тн? Нькои от нашите имат и нещо подобно на огледало и тн. Химическо или сухо пране, вкъщи в пералнята или?
Благодаря предварително!
Това е любимата гризалка на дъщеря ми:
https://www.hippoland.net/canpol-prozrachna-chesalka-za-zabi
Плюшените играчки ги пера на ръка с пяната за залъгалки, понеже по-лесно се отмива, пеещите - забърсвам с чиста намокрена кърпа.

# 537
За изследване на урина на 6-месечно бебе колко количество трябва да се даде горе долу?

# 538
  • Германия
Аз плюшените играчки ги пускам директно в пералнята, по принцип нищо няма да им стане, освен може би ако не ги перете през седмица 🤷🏻♀

# 539
  • София
За изследване на урина на 6-месечно бебе колко количество трябва да се даде горе долу?

Като изсипете съдържанието от пликчето за събиране на урина в контейнера - трябва да е около един пръст.

Общи условия

Активация на акаунт