За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 81

• 32 805
  • 751
  •   1
Отговори
# 555
Моето дете е на година и осем месеца и си я използваме лятната количка, все по рядко. Но не мисля да я пенсионирам засега. Започнах да я ползвам миналия февруари (да, лятната количка), когато е била на седем месеца. Искаше да стои и да гледа, а и натежа. Купихме лятна лека количка тип чадър. През април няма да му трябва космонавт на детето, камо ли пък с допълнителни завивки. Шапчица слагай. А до лятото има време. Не знам колко е голямо детенцето ти, за да отговоря още по-конкретно. И все пак това е моят опит.

# 556
  • София
Мието гони 2,6 и още ползваме количка.

# 557
  • София
Аз лятна количка ползвах от 6месечна до 1.6годишна възраст на детето. Зимата с чувал, пролетта с леко одеалце при сън. Пазя я още, но моето иска да върви и само мрънка като се опитам да го сложа в нея.

# 558
  • Германия
Количката може да се ползва докато детето стане на около 3 години. Ако иска да върви или да кара баланс колело или триколка - тогава и по-рано.

За април и аз не мисля че ти трябва чувалче. Зависи на колко е детето - 6-7 месеца? Обличаш му панталонче, отдолу може чорапогащник ако е по-хладно и ще сте по-дълго навън, боди, блузка и яке според сезона. Памучна шапчица може, или като стане топло слънчева шапка. Одеало не пречи да имаш за всеки случай, да му метнеш отгоре при нужда. Космонавт ми се вижда абсолютно излишно, особено за април месец.

# 559
Ако облечеш всичко това на бебе в бг април месец......не знам. Детето е облечено колкото мен. Ако не е с одеало е с долнище на анцуг, обувки и леко яке. Без завивка. Без шапка. Направо не можах да изчета всички изброени дрехи. А да мъча бебе с чорапогащник....

# 560
Някой може ли да изкаже мнение от какво може бебе на 3+ от два дни да има зеленеещо ако и като количество малко + леко като запек. Няма Колики бебето от над месец вече. Тези два дни ми се струва, че го навличам повече докато сме навън, дали е възможно да е от претопляне, защото днес и докато бяхме навън не беше и спокоен Thinking

# 561
  • Германия
Ако облечеш всичко това на бебе в бг април месец......не знам. Детето е облечено колкото мен. Ако не е с одеало е с долнище на анцуг, обувки и леко яке. Без завивка. Без шапка. Направо не можах да изчета всички изброени дрехи. А да мъча бебе с чорапогащник....

Казах че зависи от температурата. Всеки се преценява за чорапогащника, но все пак детето е малко седи неподвижно в количката, докато майката се движи и бута въпросната количка, има разлика все пак. Сега ако от април до октомври в БГ не падне температурата под 20 градуса нито веднъж, тогава вече е друго нещо 🙄 една лека шапчица няма да му навреди,  спокойно. А освен обувки анцуг и яке нещо друго има ли? Или якето е на голо?

Има тънки дрехи, има дебели дрехи, нека всеки си прецени какво и как да облече на детето си, аз изразих мнение от опита с моето дете

Аз тънко боди-потник обличах и лятото до миналата година, когато дъщеря ми беше на 2,5г, с изключение на много горещите дни. Тази година сигурно няма да обличам нищо под тениските...

# 562
Блaгодaря ви зa отговорите.  Бебето ми е нa 5 меcецa, зaпочвaме шеcти. Имaм и друг въпроc - зa cлaгaне нa cвещичкa в дупето, до къде и кaк трябвa дa я нaпъхaм? 🤔 Извинявaйте зa въпроca

# 563
Цялата каза мъжът ми. Аз не мога.

# 564
  • София
Цялата с палец и то бързо,че се чупи на парченца.

# 565
  • Плевен
Шапка слагам, ако е под 15 градуса. Чорапогашник само, ако замества клина. Иначе боди, блузка и суичър или тънко яке. Винаги съм имала одеалце, а лятото тънка пелена. Над 25 градуса вече само къси гащи и тениска или къс ромпър

# 566

Казах че зависи от температурата. Всеки се преценява за чорапогащника, но все пак детето е малко седи неподвижно в количката, докато майката се движи и бута въпросната количка, има разлика все пак. Сега ако от април до октомври в БГ не падне температурата под 20 градуса нито веднъж, тогава вече е друго нещо 🙄 една лека шапчица няма да му навреди,  спокойно. А освен обувки анцуг и яке нещо друго има ли? Или якето е на голо?

Има тънки дрехи, има дебели дрехи, нека всеки си прецени какво и как да облече на детето си, аз изразих мнение от опита с моето дете

Аз тънко боди-потник обличах и лятото до миналата година, когато дъщеря ми беше на 2,5г, с изключение на много горещите дни. Тази година сигурно няма да обличам нищо под тениските...
Не, под якето е голо и плаши мадамите като си разгърне шлифера 🤣🤣🤣🤣🤣
Под якето има памучно боди с дълъг ръкав. Аз затова и поясних, че е облечено колкото мен с разлика че аз имам суитчър, а той е с леко яке. Ако искаш, може да се позаяждаме по темата за чорапогащите под анцунга.
На 7 гр. Детето ми беше по анцунг отдолу, боди с дълъг ръкав и яке. С леко поларено одеало, което даже не го завива, защото го изритва. Шапка вече не слагам, щом аз съм без шапка, и той е без. Бебе на 5 месеца е далеч оъ неподвижно.
На 20 градуса днес беше само по боди. Шапка спагам ако го вадябот количката и е около 5-6 гр. И то тънка шапка
Пп. Аз също изразих мнение.

# 567
Блaгодaря ви момичетa

# 568
  • В страната на мечтите
Е, то по тази логика аз като не слагам шапка дори при под нулата, и на детето ли да не слагам?! Освен това не само градусите са от значение - 15градуса  при вятър и дъжд могат да се усещат като 10, а при слънце като 20...Всеки сам си преценява, не се карайте за глупости - всеки може да даде съвет от собствения опит, пък питащия ще си направи изводите.

# 569
Нормално ли е да си дъвчи езика? На 3+ е. Под дъвчене имам предвид точно така - отстрани изглежда сякаш го дъвчи, премята го в устата, смуче, издава и някакви звуци... Sad

Общи условия

Активация на акаунт