Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 1
Здравейте! имам порок на сърцето и чакам бебе  може ли някой да сподели ако е минал по този път как е преминала бремеността? благодаря

# 1
  • Мнения: 8 188
Здравей. Аз съм родена с два порока на сърцето. Имам направени две операции, като дете и след втората нещата се оправиха. Въпреки това качването на много килограми и вдигането на високо кръвно е рисково за мен. Но това не ми попречи да износя и родя две здрави деца. С първата бременност качих само 10 кг., но пък бях почти през цялото време на хапчета заради високо кръвно 160/120, което с хапчетата свалях до 140/100. Също така и полежах в болница за задържане /2 пъти по 1,5 м./, но това не беше заради сърцето, а заради спонтанен аборт в 12 г.с. преди това. С втората бременност качих 30 кг., но пък премина много леко. Вдигнах кръвно само веднъж, приеха ме в болница, свалиха ми го с хапчета и ме изписаха - за около 3 дни стана всичко. Заради двата порока родих секцио - първия път с епидурална упойка, втория път ми сложиха спинална, която обаче не ме хвана и ми сложиха пълна упойка. Всичко мина добре.
Препоръчвам ти задължително да отидеш на кардиолог, който да види плода през бременността /не ФМ, а кардиолог/. Също така да те следи кардиолог самата теб. Преди раждането сигурно ще те пратят на кардиолог.
След раждането е хубаво детето да го водиш профилактично на кардиолог веднъж на няколко години - аз до момента съм водила и двамата 3 пъти, защото сърдечните пороци се наследяват.
Ако имаш въпроси ми пиши - ще се радвам да помогна, ако мога Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт