Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 10 020
Заповядайте в новата тема за гр. Пловдив!
Успешен прием за всички дребосъци!


Тази тема е за:
- дискусии за прием в ясли и детски градини за настоящия и следващи набори
- общи неща, валидни за прием, разпоредби и т.н. за яслите и детските градини в целия град
- обмяна на информация за документи, срокове и прочее

Тази тема НЕ Е за:
- "отчетни" по набори, по градини и прочее - има си подфорум за това
- "Какво мислите за тази ясла/градина" - има си теми за това
- за общи въпроси като "Какво да носи в раничката" - има си теми за това
- за размяна на реплики и дуплики, които нямат общо с темата и трябва да се разменят на лични съобщения между потребителите
- за спам, чат и прочее немодератороугодни занимания

Система за електронно централизирано класиране за прием на децата в
в общинските детски ясли, целодневни детски градини и обединени детски
заведения на територията на ОБЩИНА ПЛОВДИВ: http://dz-priem.plovdiv.bg/
Ръководство за родителя
Информация за набор 2017 година
Скрит текст:
За родените през 2017 година деца, които навършват 3-годишна възраст през 2020 г. и следва да постъпят в първа възрастова група в детските градини през учебната 2020/2021 г., първото основно класиране ще е на 14 май 2020 г. Свободните места за него ще бъдат публикувани в срок до 8 януари 2020 г. вкл. на сайта на системата за електронно централизирано класиране за прием на децата в общинските детски ясли и детски градини на територията на Община Пловдив /dz-priem.plovdiv.bg/. Препоръчваме на родителите да кандидатстват след като се запознаят с публикуваните свободни места.

Крайният срок за подаване на заявленията по електронен път за новосформираните първи групи е 12.05.2020 г. За родителите, които нямат достъп до интернет, е предвидено подаване на заявления на хартиен носител при директорите на детските градини, които са първо желание за прием (за тях крайният срок е 11.05.2020 г.). По-ранната регистрация не дава предимство при класиране. При промяна на обстоятелствата, посочени в заявлението, родителят е длъжен да актуализира данните в системата онлайн или на място в детското заведение, където е подал заявлението.
График на предвидените класирания за 2020 година
Линк към Често задавани въпроси и отговри, където може да намери … ата Ви информация

# 1
 • Мнения: 161
Здравейте, зачетох се в старата тема и оставам с впечатлението, че на пролетните бебчета е доста трудно да се класират, ако искат да тръгнат около втората годинка,  защото изпускат голямото класиране за септември.
Въпросът ми е към майките, които са подавали документи извън голямото класиране, колко време чакахте да ви приемат в желаната от вас ясла?

# 2
 • Мнения: 1 270
Да, дъщеря ми е пролетно бебе- през март, навърши 2 миналата година, от февруари започнах да кандидатствам, до август не я приеха. Накрая я записах в Изгрев - ОДЗ "Щастливо детство". Доволна съм, персоналът е прекрасен.

# 3
 • Майнатаун
 • Мнения: 1 164
Здравейте, за първи път ще кандидатстваме, колебая се между две градини и се чудя, ако ни приемат в първата, мога ли да се откажа и да се запиша във втората или където те приемат - там?

# 4
 • Мнения: 10 020
Много добре обмислете първото желание, защото ако приемат детето и не го запишете в срок, на следващото класиране остават много малко места, ако въобще останат свободни.
Аз също се колебаех между две градини, писах на първо желание тази, в която се разкриваха две групи и местата не бяха 19, а 38 за класиране на общо основание. Имах стандартния брой точки, без никакви преференции и прецених, че така шансът ми за прием на детето се удвоява. Не съжалявам за избора си, без това разстоянието между двете беше една пресечка, а условията бяха идентични.
Успех!

# 5
 • Майнатаун
 • Мнения: 1 164
Благодаря!

# 6
 • Мнения: 2 823
Здравейте. Моето дете през май прави 2 години и започнах да следя за свободни места в яслите. Искам да го пусна от септември, но дали ще стане не знам. Имате ли представа дали тръгването може да се отложи и ако да с колко?

# 7
 • Мнения: 10 020
През септември шансовете са най-големи. Ако го приемат и го запишеш, трябва да тръгне реално в рамките на следващите седмици. Може да се отлага по здравословни причини, но всичко зависи от директора на яслата/ОДЗ-то и не може да се отлага безкрайно. Ако не искаш да тръгне сега, подай документи чак за масовия прием в края на лятото. Просто следи в желаната ясла, кога ще обявят големия брой места. Не говорим за 2-3… а за поне 10-12, ако е ОДЗ и доста повече, ако е ясла. Не забравяй, че ако го приемат и не го запишеш, имаше някакъв наказателен срок, в който не може да се кандидатства, докато не изтече, но съм забравила как стоят нещата, а и мисля, че се налага след второ незаписване на прието дете. Провери, за да не те подведа.

# 8
 • Мнения: 2 823
Много благодаря за информацията. Засега първо ще огледам местоположението на яслите и ще събера малко информация. Пък после ще видим

# 9
 • Майнатаун
 • Мнения: 1 164
Класирането за есента не излиза ли през Май? Аз нещо се обърках.... В рамките на следващите седмици от излизането на класирането ли трябва да се запише детето? И аз искам да го пусна чак на есен, нали сега трябва да кандидатстваме?

# 10
 • Мнения: 10 020
През май е кандидатстването за новосформираните групи в детските градини. Didi i Mitko питаше за ясли. Погледнете календара с дейностите.

За детските ясли се подават след обявяването на местата, в текущия месец, за следващия.

Общи условия

Активация на акаунт