Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

PayPal / ПейПал – 14

 • 13 209
 • 240
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 945
Пиши на Пейпал за този казус.
Не разбрах - направила си плащане чрез Пейпал от пари от сметка и тя е закрита преди или след плащането?

Направих плащане чрез Пейпал от сметка, която закрих, преди да се удържат парите. Покупката беше в ден събота, а закриването на сметката в понеделник, явно преди да се осъществи плащането. Сега Пейпал е на -26,99 Е. Писаха на имейл, че е има дължима сума и трябва да се погаси. Преди няколко дни въведох БГ сметка с достатъчно пари в нея, но не знам как да платя дължимото.

Би трбявало след няколко дни да опитат отново да дръпнат пари от въпросната сметка, но след като е закрита и не успеят, ще пробват да ги дръпнат от закачена карта към акаунта. Ако нямаш такава - не знам. От БГ сметки не могат да дърпат пари, както от чужди, така че и да имаш пари в нея, няма как да си ги вземат /май се води SEPA директен дебит, а нашите банки не го поддържат доколкото знам../

# 46
 • Куциндрел
 • Мнения: 24 359
Да пише на пейпал и ще си реши проблема. Съпортът отговаря бързо и обяснява добре.

# 47
 • Мнения: 1 823
Здравейте. Имам една чуденка. Платих нещо дребно в Ebay.co.uk. с Мастъркард (Уникредит) през Пейпал. Сметнато ми е на 2,25 лв. Гледам че курса за този ден е бил 2,24 лв. Според мен би трябвало да е по-малка сумата, мисля че ми е отбелязано да не е по курса на Пейпал.
Има ли въобще проблем и ако да, къде?

# 48
 • Мнения: 3 313
Здравейте. Имам една чуденка. Платих нещо дребно в Ebay.co.uk. с Мастъркард (Уникредит) през Пейпал. Сметнато ми е на 2,25 лв. Гледам че курса за този ден е бил 2,24 лв. Според мен би трябвало да е по-малка сумата, мисля че ми е отбелязано да не е по курса на Пейпал.
Има ли въобще проблем и ако да, къде?
Първо се блокира една сума, а след 2-3 работни дни се смята по курса в деня на осчетоводяване на трансакцията, тоест сумата може да се промени.
Кога е направена трансакцията?

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 23:26 от ЧревоУгодник

# 49
 • Мнения: 329
За правилна калкулация се гледа курса не на банката за деня, а курса на самата карта, който винаги е по-висок с няколко стотинки.

# 50
 • Мнения: 1 823
Гледах си извлечението, не е само блокирана сумата, а е крайна.
Не знаех, че курса на картата е по-висок от този на БНБ.
Благодаря Ви Simple Smile

# 51
 • Мнения: 5
Здравейте дами,
приятел от чужбина (Япония) иска да ми прати пари по PayPal днес. Аз до сега не съм ползвала, тъкмо си направих PayPal акаунт.
За да регистрирам българската си дебитна карта към PayPal отнема време, тъй като за верификацията се изисква да въведа код, който ще се появи на банковото ми извлечение след няколко дена.

Имате ли представа мога ли да получавам пари по PayPal, ако account-a ми не е свързан с кредитна/дебитна карта или банков акаунт?

Благодаря

# 52
 • Мнения: 945
Може да получаваш, но няма да можеш да ги харчиш ако не си верифицираш акаунта с банкова карта/сметка.

# 53
 • Мнения: 5
Може да получаваш, но няма да можеш да ги харчиш ако не си верифицираш акаунта с банкова карта/сметка.

Благодаря за отговора!
А не мога ли парите, които си седят в PayPal акаунта да ги похарча онлайн (да си купя нещо от website например)?
Дори и да не съм верифицираш акаунта с банкова карта/сметка.

# 54
 • Мнения: 473
Здравейте драги,Black Cat!Имам лимитация на пейпал акаунта и ми поискаха адресна аутентикация и след като си снимах документа за самоличност им го пратих, ми изписва че ще се свържат с мен обратно след няколко бизнес дни-на някого случвало ли му се е?Странното е,че междувременно извърших транзакция към сайт и получих известие от сайта за пазаруване,че съм привела пари на еди-си кого и номер на транзакцията,но блокирани пари в сметката нямам-кое е вярното?Има ли или няма транзакция или ще се блокират след няколко работни дни,някой знае ли?

# 55
 • Мнения: 831
Здравейте. Искам клиент да ми плати директно чрез PayPal, без да минава през онлайн магазин продажбата. Как може да го направи и има ли някакви минуси? Извинявам се за елементарния въпрос, но до сега само за пазаруване съм го ползвала ПП.

# 56
 • Русе
 • Мнения: 1 900
Здравейте, много съм боса с пайпал имам стар акаунт, в който влязох вчера, за да плати дъщеря ми поръчка от ибей. Въведе си нейната карта и нейния адрес за доставка и плати. Парите са блокирани в банката. След няколко часа от ебей премахнаха продавача и анулираха поръчката. Получи имейл, че до 48 часа ще се върнат парите. Само ще се отблокират ли, защото в пейпал не виждам нито поръчка нито плащане. Всичко е нула и празно. и картата която виждам там е моята с моя адрес. Трябва ли да се притеснявал

# 57
 • Мнения: 945
Притеснително е.. Трябва да се виждат транзакциите в ПейПал. А и след добавяне на карта там е нужно нейното верифициране с код от банково извлечение.. Да не сте попаднали на някой фишинг сайт?

# 58
 • Русе
 • Мнения: 1 900
В смисъл? Пазаруваме в евау от там прехвърля към пейпал. Там се плаща с карта, но профила е моя, а картата е на дъщеря ми, тя я смени и верифицира с код който дойде на моя телефон. Парите са блокирани в картата, но не са дръпнати. Възможно ли е просто да не са въобще отишли никъде заради бързата реакция на ебей и те да ги отблокират.

# 59
 • Бургас
 • Мнения: 1 357
Имах подобен случай. Само че на мен при опит за плащане на стока от ибей чрез пейпал, ми изписа, че има проблем с плащането. В последствие нямах отразена покупка в ибей, нямаше транзакция в пейпал, но парите ми бяха блокирани в картата. Свързах се с банката и ги отблокираха.

Общи условия

Активация на акаунт