Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 16
Здравейте. 12. клас съм и след много размисли стигнах до решението, че искам да се занимавам с кино и по-точно - операторство или монтаж. Все още съм в дилема кой университет да избера - НБУ или НАТФИЗ. Познавам хора и в двата университета и всеки е доволен от мястото, където е. Въпросът е, че от странични хора чувам лоши мнения за НАТФИЗ и начините на преподаване. Чувам лоши мнения и за техниката, която предлагат в университета, а това все пак също е ключова част от операторството и монтажа. Коментари от сорта на "НАТФИЗ е добър университет само за театралните специалности" също са около мен постоянно. От друга страна обаче, в повечето случаи, винаги по-доброто образование се крие в университета, който е насочен в конкретната сфера.

Мога да кандидатствам и на двете места, да, въпросът е, че първо ще трябва да се запиша в НБУ (съответно да платя и таксата за първия семестър), тъй като изпитите на НАТФИЗ са чак септември месец. Въпросът ми е: някой знае ли дали след като си платя таксата (която не е никак малка) и реша да се откажа от следване там (и съответно отида в НАТФИЗ) ще ми върнат сумата? От сестра ми, която беше студентка преди 10 години, знам, че преди изобщо не са връщали суми, но сега не знам как стоят нещата, така че ако има някой, който да е наясно, моля да се отзове. Simple Smile Също така ще се радвам да чуя мнение кой университет според вас би бил по-добрия вариант. Благодаря.

# 1
  • София
  • Мнения: 23 545
Не знам как е сега, но едно време изпитът в НАТФИЗ беше много тегав - в 5 кръга. Освен това местата бяха много малко.
Имам приятели, завършили НБУ, даже единият е известен. Според мен, НБУ са по-добри. Имат гост преподаватели, които са работещи професионалисти. За базата да не говорим... И сега има цял нов корпус. Имат и театър даже.

# 2
  • Мнения: 22
Няма логика да ви върнат таксата при доброволен отказ от следване. НБУ имат много сесии за кандидатстване и до последно (и през септември) набират кандидати. Но най-добре се свържете по телефон или чрез имейл с НБУ, за да разберете отговорите. Със сигурност ще получите. Създадена е добра комуникация с кандидат-студенти и студенти. Атмосферата в НБУ много добра. Който има желание да учи, наистина има възможност там да го направи с добри преподаватели и практики. От друга страна НАТФИЗ си е име в бранша.

# 3
  • Мнения: 23
Връщат таксата, но не в пълен размер, т.е спрямо това колко седмици са минали от началото на семестъра - колкото по-малко, толкова по-малка санкция.
В сайта има информация, ако не я намерите - звъннете на администрацията Simple Smile
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт