👨‍🍳 Hell’s Kitchen 👨‍🍳 България "Емоции под налягане" - сезон 3, тема 1

  • 37 267
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 2 380
"Интерпретации на тема хляб е задачата ...  печивата ви трябва да ухаят на индивидуалност... "

# 496
  • София
  • Мнения: 62 595
Нарочване не е точната дума, ама некадърност е причината или невъзможност за работа в екип. Това са достатъчни основания - когато един човек не се справя със задачите си, за които твърди, че е способен и иска да му се плаща, и като не се сработва с другите хора, а прави сплетни и интриги, няма ръководител, който да иска да работи с такива хора.

Много добре си го каза ти, но сега извърташ - ако не ти харесва намираш нещо да не ти хареса и накрая го гониш. Тоест важното е на теб да ти харесва. Нищо не каза за некадърност или да интригантства. ако не го харесваш все ще намериш с нещо да не се справя, защото това ти е целта.

# 497
  • Мнения: X
Ти сега ще ме караш да призная нещо, което на теб ти харесва да мислиш, че мисля ли? Joy

# 498
  • Мнения: 7 849
Адри, какъв е проблемът?
Че шефове гонят хора, които не си вършат работата, интригантстват и са неприятни.
Аз мисля също като Тиква.
И, да, правилната дума е удобен. Няма защо да се бяга от думата. Не ми е удобен човек, който идва на работа само да отбие номера, не ми е удобен човек, на който не мога да поверя всичко  ако ми се наложи, не мога да се доверя на човек, който мисли, че ми прави услуга, злословейки по друг негов колега. Не, не ми прави услуга. Олеква. Не ми е удобен!
Не ми е удобен, който се занимава с клюки.
И да, не могат всички да са удобни, работливи, приятни.
Та търси се оптималния вариант.
Или неудобните да ги сведа/е до минимум.
Не сме еднакви, не можем всички да се харесваме с всички.
Ако пак не си разбрала и имаш още въпроси, ще ти отговоря.
Но не съм по темата и ще ме заметат.
За да съм по темата няколко страници назад писахме за Иван от първи сезон, който не е победител, но работи в ресторанта на Ангелов.
Още в първите епизоди се видя, че Ангелов му симпатизира. Ще кажете, че бели картофи там. Без значение какво точно му е възложил го взе защото Иван се стараеше, защото не влизаше в конфликти и беше/ е отговорен.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 16:09 от Билян@

# 499
  • Другата България
  • Мнения: 42 793
Снощи изпуснах новото попълнение.
Довечера ще наваксам. Мернах отново драми с "любимката ми" Галя и правилно ли видях жълта престилка?
И чух шефчето да се вайка, че се е превърнал в начална учителка?Joy

# 500
  • Мнения: 920
Снощи изпуснах новото попълнение.
Довечера ще наваксам. Мернах отново драми с "любимката ми" Галя и правилно ли видях жълта престилка?
И чух шефчето да се вайка, че се е превърнал в начална учителка?Joy
Беше голям и заслужен удар по неоправданото й самочувствие, но не мисля че си е взела поука.

# 501
  • Другата България
  • Мнения: 42 793
Благодаря ти.
Много се надявам да я изгони тази седмица. Наистина поне засега неоправдано самочувствие.

# 502
  • Мнения: X
И чух шефчето да се вайка, че се е превърнал в начална учителка?Joy
Вайкаше се, че е станал госпожа Joy
Какво става с тези мъже... Онези от семейното шоу щели да стават майки, този госпожа, на къде върви светът?! 😁

# 503
  • Испания
  • Мнения: 37 503
  Hell's Kitchen Bulgaria
 
Събитията в Hell's Kitchen отново не остават незабелязани от панелистите в На кафе. 💥
👇 Вижте какво коментират по повод снощния епизод тук
👇



https://play.nova.bg/video/na-kafe/season-11/kafe-2020-03-04-9?f … c6gBWZ_svda5KBT3A


Гергана от Hell's Kitchen: "Какво по-хубаво от красива и уверена жена, която умее да приготвя вкусна храна."


https://www.edna.bg/izvestni/gergana-ot-hells-kitchen-kakvo-po-h … DFAFjvDU1c-d9IMwY



# 504
  • Мнения: 2 641
Хахаха, да позная ли кой е този готвач, който обявява война на останалите си колеги в шоуто? Нещо ми подсказва, че името му започва с “Р” и завърша на “еджеп”. Joy Joy Misc Crystal Ball

# 505
  • Мнения: 413
criisi, нелепо е да се сравняват американски и български формати.
...
Професионалният готвач, трябва да е такъв, в която и държава да е!
Като отидеш на ресторант, очакваш, да е топ храната!
Недоварено, препечено, буламач, мога в къщи.
Също така, не искам да чакам 2 часа за една поръчка, а накрая като дойде, да е буламач, защото "главният готвач" е като тези(повечето) от формата и е разрешил излизането на поръчката.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 13:56 от criisi

# 506
  • София
  • Мнения: 62 595
Адри, какъв е проблемът?
Че шефове гонят хора, които не си вършат работата, интригантстват и са неприятни.
Аз мисля също като Тиква.
И, да, правилната дума е удобен. Няма защо да се бяга от думата. Не ми е удобен човек, който идва на работа само да отбие номера, не ми е удобен човек, на който не мога да поверя всичко  ако ми се наложи, не мога да се доверя на човек, който мисли, че ми прави услуга, злословейки по друг негов колега. Не, не ми прави услуга. Олеква. Не ми е удобен!
Не ми е удобен, който се занимава с клюки.
И да, не могат всички да са удобни, работливи, приятни.
Та търси се оптималния вариант.
Или неудобните да ги сведа/е до минимум.
Не сме еднакви, не можем всички да се харесваме с всички.
Ако пак не си разбрала и имаш още въпроси, ще ти отговоря.
Но не съм по темата и ще ме заметат.
За да съм по темата няколко страници назад писахме за Иван от първи сезон, който не е победител, но работи в ресторанта на Ангелов.
Още в първите епизоди се видя, че Ангелов му симпатизира. Ще кажете, че бели картофи там. Без значение какво точно му е възложил го взе защото Иван се стараеше, защото не влизаше в конфликти и беше/ е отговорен.

Въпроси нямам, защото доста от нещата отдавна са ми ясни.
Всъщност не всичко накуп. Гонят хората, които не са им удобни. Няма никакво значение дали са приятни за другите и дали се сработват с другите, нито дали са работливи. Шефовете по най-тъп начин решават на емоционално ниво, също като децата, а не на рационално ниво, както би трябвало. Впрочем това говори за (не)зрелостта на шефовете първо. Ако на шефа Х не му допада, по съвсем естентвен път на този Х му се приписва интгирантство и че не си върши работата, защото все някак този шеф трябва да оправдае пред себе си лошото си отношение, особено ако шефът се почувства застрашен (ако този Х има по-силна позиция сред колегите си).  Ако шефът не го харесва, колкото по-добър е работникът в работата си, толкова повече дразни шефа. Нали не мислиш, че хората са будали, които не забелязват? После шефовете се чудят защо хората се скатават - ще се скатават, разбира се, удобството е по-важно от работата! Все едно имаш истерично, разглезено дете - никога не можеш да му угодиш и ако не му харесва нещо, започва да пищи и да крещи "ти си лошаааа, мразя тееееее".
не е нужно всеки да харесва всеки - на работа се върши работа. Може колежката да не ми е любимка, но ако виждам, че работи добре, хич не ми е важно дали се харесваме.  Ние тук някак искаме да гледаме на нещата емоционално, като в детската градина. Затова на децата в градината не може да се разчита - днес харесват един, утре го намразват.
-----------------

начинът, по който се прави един и същ формат отразява културните различия. Изгледах на Рамзи няколко сезона още преди повече от десет години. Да, крещеше им, но не изглеждаше толкова лично и вулгарно, не се е подигравал. Ангелов отразява нашенското шефско поведение - напада личността, подиграва се.
За този, който не победи, но работи при него - именно, че му е удобен. Ангелов няма да търпи някой, който има потенциал да го измести.

Последна редакция: ср, 04 мар 2020, 18:50 от Andariel

# 507
  • Мнения: 920

Въпроси нямам, защото доста от нещата отдавна са ми ясни.
Всъщност не всичко накуп. Гонят хората, които не са им удобни. Няма никакво значение дали са приятни за другите и дали се сработват с другите, нито дали са работливи. Шефовете по най-тъп начин решават на емоционално ниво, също като децата, а не на рационално ниво, както би трябвало. Впрочем това говори за (не)зрелостта на шефовете първо. Ако на шефа Х не му допада, по съвсем естентвен път на този Х му се приписва интгирантство и че не си върши работата, защото все някак този шеф трябва да оправдае пред себе си лошото си отношение, особено ако шефът се почувства застрашен (ако този Х има по-силна позиция сред колегите си).  Ако шефът не го харесва, колкото по-добър е работникът в работата си, толкова повече дразни шефа. Нали не мислиш, че хората са будали, които не забелязват? После шефовете се чудят защо хората се скатават - ще се скатават, разбира се, удобството е по-важно от работата! Все едно имаш истерично, разглезено дете - никога не можеш да му угодиш и ако не му харесва нещо, започва да пищи и да крещи "ти си лошаааа, мразя тееееее".
не е нужно всеки да харесва всеки - на работа се върши работа. Може колежката да не ми е любимка, но ако виждам, че работи добре, хич не ми е важно дали се харесваме.  Ние тук някак искаме да гледаме на нещата емоционално, като в детската градина. Затова на децата в градината не може да се разчита - днес харесват един, утре го намразват.
-----------------
Абсолютната и жалка реалност е това. Обратно на всякаква логика и здрав разум, не се ценят и търсят готвачи, работещи с хъс, талант и дисциплина, отговорни и с уважение към храната и работата си, дистанциращи се от интриги и мръсни номера към колеги. Такива ги определят като аутсайдери или "нетипичните готвачи" и много бързо им намират причина, за да ги освободят от работа.

# 508
  • Другата България
  • Мнения: 42 793
Сценарият е един и за Ангелов, и за участниците.
Просто той се справя по-добре от някои от тях.
Не търсете под вола теле.

# 509
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 692
Дадоха го как му вика на паса,иначе за скатавка се оказа Гергана.Да,пак подвеждащ анонс.
Румяна. Към нея (като номинирана) беше репликата "На мен скатавки не ми трябват!"

Общи условия

Активация на акаунт