Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 735
  • Пътеводителят е достоверен, действителността често греши!!!
  • Мнения: 1 911
Кръвна захар.

# 736
  • Мнения: 42
Имам въпрос. На много места в темите четих, че млечните пречат на свалянето на кг. Но не разбирам причината. Аз не обичам и рядко ям. Единствено са ми много вкусни Ементал и Бри, които ги използвам за междинно хранене. В съдържанието гледам, че няма никакви В. В тази връзка дали да ги консумирам, или да изключа и тях (целя сваляне на кг)

# 737
  • Габрово
  • Мнения: 2 844
Благодаря за рецептата за 90 минутното хлебче Hug
Много съм вързана в ръцете. Но направих 2 - с кокосово и с бадемово брашно. Хапнах по-мялко от двете....и се затъкнах 😆
Става добре и със смлян сусам вместо бадемовото брашно, слагала съм и смесено с малко ленено... абе каквото има из къщи общо взето и все става, само с кокосово не можах да го харесам. Поне на мен едно такова ми е идеално за едно хранене, като го и гарнирам с туй-онуй. Правила съм двойна доза понякога в купа за супа, за да станат по-големи филии и да мога да си направя по-удобен сандвич за работа. Колежките ме гледаха странно първия път като видяха - "Ама ти нали не ядеше хляб?" "А, то само така ти се струва че хляб виждаш!" Grinning

# 738
  • Мнения: 39 560
Сладнят ми...ама с повечко сол отгоре и беконче, биват...
Предполагам не са за всеки ден...

# 739
  • Мнения: 6 569
Ние си правихме кокоски. Стават мигновено. яйце + кокосови стърготини + разтопено масло се пекат. Принципно не обичам кокосови стърготини, обаче се прежалих и не беше лошо. Да, действително засищат. Аз изядох 2-3 топчета, и това ми беше, но засищат.

# 740
  • Мнения: 20 122
Млечни се избягват по няколко причини
- по- богати на протеини са
- нямама гаранция какво друго освен мляко има и какво е количеството му.

# 741
  • София
  • Мнения: 3 961
Тия 90 секундни хлебчета приличат на бадемовото тесто за кето кроасани, само че то е и с моцарела вътре. Много са лесни и вкусни, да. Аз пък си ги направих с тиквено брашно (от тиквени семки), защото в момента нямам бадемово. Пак станаха вкусни, макар и доста зелени на цвят.Joy
А, и забравих да ви напиша, че си взех от сръбския каймак. Вълшебен е и той, но е със сол. Някой се тревожеше, че състава на БГ каймака не е добър (модифицирано нишесте, Е-та и т.н.). Е, сръбският няма такива екстри - само краве мляко и сол е.
Сложих си отгоре една бучка на тиквеното хлебче и това ми беше закуската. Е, супер беше.

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 13:21 от Vrabcho_

# 742
  • Мнения: 1 031
Млечните първо имат въглехидрати. Лактозата е млечната захар. В тази връзка, не се препоръчват прясно мляко, кисело мляко, кефир.
Много хора имат алергии към млечния протеин казеин, суроватка (не съм сигурна че на български това е вярната дума), непоносимост към лактоза и им създават дискомфорт.
Може би по-важно от горното е, че животните ги хранят със зърно, което е ГМО, сетете се - царевица... и не само. т.е. ако се консумират млечни от пасищни животни и да не им се дава ГМО зърно е много, много по ОК. Несравнимо. Това е най-важното, но няма от къде на си ги набавим, поне хората от градовете. Разбира се дори и само да е пасло е по-добре, защото ще има омега 3.
Млечните влияят на хормоните ни, на хормоните на растежа, които се отнасят до следните органи: простата, гърди, матка, яйчници. Предразполагат проблеми с тези органи. Това се засилва с пъти от ГМО храненето на животните.
Съвета ми е: опитайте седмица без млечни. Може да се почувствате много по-добре. Може да не почувствате разлика. От експеримента направете си изводи и си саморегулирайте храненето.
Просто споделям прочетено- запомнено и личен опит. Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 фев 2020, 13:24 от Sani..

# 743
  • Мнения: 1 880
Тия 90 секундни хлебчета приличат на бадемовото тесто за кето кроасани, само че то е и с моцарела вътре. Много са лесни и вкусни, да. Аз пък си ги направих с тиквено брашно (от тиквени семки), защото в момента нямам бадемово. Пак станаха вкусни, макар и доста зелени на цвят.Joy
А, и забравих да ви напиша, че си взех от сръбския каймак. Вълшебен е и той, но е със сол. Някой се тревожеше, че състава на БГ каймака не е добър (модифицирано нишесте, Е-та и т.н.). Е, сръбският няма такива екстри - само краве мляко и сол е.
Сложих си отгоре една бучка на тиквеното хлебче и това ми беше закуската. Е, супер беше.
Когато имаш време качи моля снимка на сръбския каймак, защото съм в малък провинц.град, далеч  на изток и не съм виждала.

# 744
  • София
  • Мнения: 3 961
Ето:

# 745
  • София
  • Мнения: 1 784
В кефира няма лактоза (кефирната гъба се храни с лактоза и на липсата и се дължи "газираният" вкус на напитката), затова се препоръчва на хора с лактозна непоносимост.

# 746
  • Мнения: 1 031
Има въглехидрати. Много съм се чудила за кефира, но със сигурност съм го срещала в литературата, че не се препоръчва за режима, като причината са въглехидратите, които ги цитират даже 6гр. на 100, въпреки че по опаковките четем 4.5г.
Аз пък чета някакви стари форумни теми, значи ядът си кисело мляко на общо основание. Но на мен, да не се повтарям вече, от опит киселото мляко ми пречи на режима, за кефира не съм сигурна, но за всеки случай и него не го ям. Някога по-нататъка мога да пробвам.

# 747
  • София
  • Мнения: 1 784
Ако четеш АУ... (нищо нямам против човека- напротив, възхищавам му се какъв бизнес нюх има и как успя да запълни една ниша и много хора е мотивирал, и на много хора е помогнал... и аз го чета, но за да съм в час просто).
То във всичко има ВХ, важното е какви са и от какво се набавят.
По- добре чаша мляко да изпие човек, ябълка да хапне, отколкото да нападне вафлите.

# 748
  • Мнения: 1 031
Чета чужди доктори. А за АУ само съм чувала и то само лоши неща.

# 749
  • Мнения: 6 153
90-секундното хлебче ще стане ли във фрайър/фурна? Предполагам, ще се пече доста повече време...

Общи условия

Активация на акаунт