Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 ян. 2020, 14:51 ч.

Как получихте предложение за брак?

 • 4 043
 • 64
 •   1
Отговори
 • Шумен
 • Мнения: 2
Heartpulse

Нека всеки да разкаже как е получил дългоочакваното предложение.
. Revolving Hearts

Идеята на темата е да си припомним този приказен момент. Revolving Hearts

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 1 659
Да помрача ли темата още с първата публикация. Ако трябва ще я изтрия, ако не е ОК.
Предложението за брак получих, след като бях казала, че не мога повече да инвестирам във връзка, която може би няма бъдеще /инвестиция на време и средства/.
Въпреки това предложението беше неочаквано /месеци след онова ултимативно изказване/. Непосредствено преди нова година бях правила фигурка на ангелче от самоизсъхващ пластелин и щях да проверявам дали се е втвърдила, насърчена от бъдещия ми съпруг да видя какво се случва с творението ми открих до него странна грозновата кутийка за пръстен във формата на кученце. Така получих предложението за брах и тогава се разчувствах наистина.
Предложението за раздяла /развод/ получих по телефона, когато си бях тръгнала с детето обидена от отношение /отсъствия, запои/. В телефонен разговор, в който аз очаквах да чуя "извинявай, искам да бъда с вас, със семейството си", аз получих "не знам как да ти кажа, но има друга". Това също си беше изненада.

# 2
 • Мнения: 8 096
1. В дискотека, по микрофона
2. На колене на терасата на един хотел-замък
3. Доста е романтичен и перфекционист, да видим как ще ме изненада..)

# 3
 • Мнения: 1 867
Заведе ме на разходка на Калиакра,там на носа точно до една пропаст,падна на коляно с пръстена,беше голяма изненада.Зад нас двама мъже пиеха вино и почнаха да ръкопляскат ,свирят и викат-браво,момче.Беше страхотно,неочаквано и романтично.

# 4
 • Мнения: 585
На рождения ми ден в 6.00 сутринта ме събуди. Предишната вечер бяхме навън до късно, той цяла вечер беше буден и не можеше да си намери място. Чудих се какво става, а аз исках да си поспя, защото беше неделя. Обаче той много искал вече да ми честити рождения ден, не можел да чака докато се събудя и решил, че 6 сутринта е идеалния момент. Казах му "мерси, после ще ми честитиш, много е рано", но той много настояваше, отварям си очите и той срещу мен с усмивка до уши. Казвам му: "Радваш се сякаш ти имаш рожден ден" и той изкарва кутийката с пръстена и ме пита дали искам да се омъжа за него. За мен беше много неочаквано, ръцете ми се разтрепериха, сълзи бликнаха. Един от най-хубавите дни в живота ми след раждането на сина ни и сватбата.

# 5
 • Мнения: 685
Три предложения за брак съм имала,от трима,на третото казах да.
1.Тъй и тъй сме били заедно вече доста време,живеели сме заедно,да сме взели да сключим брак.Връзката не просъществува.
2.След като го хванах в изневери,макар и само словесни(уж),ми цъфна с пръстен и букет в един парк,а аз го направих на дребни стотинки.Само наличието на колеги и много хора в парка ме спря да не го набия с букета.Бяха прекратени всякакви комуникации след това.
3. И последният..моето момче Simple SmileБеше се подготвил у тях.Цял ден надувал балони,купувал свещи,цветя,подреждал,романтика.Бяхме се разбрали след като се прибера в града да посетя родителите си и да отида към тях.Посрещна ме,качихме се в жилището и аз се настаних на терасата да изпуша една цигарка,а той все пристъпваше от крака на крак.Каза ми,че ми е подготвил изненада и трябвало да ми завърже очите.Ок,поведе ме към хола и там ми развърза шалчето и падна на коленце.От цялата му реч чух само,че съм била най-хубавото нещо,което му се е случвало в живота и нататък не помня от вълнение,освен въпроса, който ми зададе,и че казах да.Помня,че прегръщайки го усетих как скоростно му бие сърцето и видях ,че се припотил целия :Дд

Последна редакция: пн, 20 яну 2020, 17:52 от BaklavaTa

# 6
 • София
 • Мнения: 4 851
Скоро един младеж питаше как да предложи брак,та го разказах,ама хайде пак.
С ММ живеем почти от началото на запознанството ни,бяхме говорили за дата на сватбата,но не и за годеж.Предложи ми на Коледа 2006-та в най-големия сняг на мястото, където се видяхме за пръв път.За мен бе огромна изненада,защото въпреки че вече готвехме сватба и през ум не ми бе ми минавало,че ще има и годеж преди това.Беше хубаво,бяло и романтично и до днес си го спомням с голямо умиление.

# 7
 • Добрич
 • Мнения: 652
Моят мъж си е  дърво относно романтиката,затова получих най-неромантичното предложение.Бях в гадно настроение,защото се бях скарала с роднина.Прибрах се в квартирата,в която живеехме,сипах си чашка бира и отидох на терасата да изпуша една цигара.Да изпусна парата,а и да не го натоварвам с проблеми,които не го засягат.Дойде при мене,помълча малко и каза:"Какво ще кажеш да се оженим?"Е, не ни пречи да се подкрепяме за всичко от 2009-та насам.

# 8
 • Мнения: 54
Понеже нашето си беше връзка от разтояние, все се виждахме по Летище София.. дойде и рожденният ми ден. Аз бях наготвила някои неща и си направихме пикник до езерото на летището. Тъкмо стоях до езерото и той ме прегърна изотзад, даде ми кутийка (очевидно подаръка за РД) отворих кутийката и вътре имаше нещо като детски бинокъл. Погледнах през него и започнах да сменям снимките (едно време имаше такива детски играчки като фотоапат гледаш през него и с копчето сменя картинки) та разглеждам аз наши снимки... всяка снимк с различно послание.. на последната смимка пишеше “Би ли споделила живота си с мен!?..” махам апаратчето от очите си и гледам той до мен на коляно...падмах и аз на колене и го прегърнах, разплакахме се и двамата, чувах как силно биеше сърцето ми докато го нях прегърлана...😍 разбира се казах “Да” и вече две години и половина по късно + нов член в семейството... ❤

Последна редакция: вт, 21 яну 2020, 06:54 от Keepittsecrett

# 9
 • София
 • Мнения: 8 578
Моят мъж си е  дърво относно романтиката,затова получих най-неромантичното предложение.Бях в гадно настроение,защото се бях скарала с роднина.Прибрах се в квартирата,в която живеехме,сипах си чашка бира и отидох на терасата да изпуша една цигара.Да изпусна парата,а и да не го натоварвам с проблеми,които не го засягат.Дойде при мене,помълча малко и каза:"Какво ще кажеш да се оженим?"Е, не ни пречи да се подкрепяме за всичко от 2009-та насам.

Моето е още по-неромантично - докато разтоварвахме разни неща в един склад, ми каза, че иска да мога да го наследявам Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 10
 • Мнения: 1 867
В отговор на "неромантичните" ,ще дам пример с моя близка.Приятеля й я заведе в  Париж и на Айфеловата кула й предложи с пръстен и както е реда.И тя отказа,защото не го обича достатъчно.По-късно сегашния й съпруг й казал докато миели чинии-искам да правим това цял живот.И заживяха щастливо като семейство.Та предложението ,не е всичко.Сори за офа.

# 11
 • Мнения: 28
Плаж “Хармани” Созопол, 20 юни 2018г. Около полунощ, втори спасителен пост 😀😀 исках да се качим и да се снимаме (незнам защо сигурно заради двата коктейла които бях дръпнала преди това)  таа качвам се аз той след мен обръщам се вече горе за да седна и го гледам той по долу на стъпалата със светеща кутийка с пръстен
Искам да отбележа че е много стеснителен за такива неща и срамежлив пред хора и никога не е искал сватба но само заради това че аз искам направихме уникална сватба 😍

# 12
 • София
 • Мнения: 23 457
И ние сме от неромантичните.
Първо, ми подари пръстен февруари, който не бил "годежен".
После, на 20.04 аз се напих и му предложих, той каза "да". После забременях. Следващата година август ми каза да отида да оправя документите, за да подпишем.

# 13
 • Мнения: 294
Разходка до любимото ми място паметника Бузлуджа.. 15.06.2017 Simple Smile успяхме да влезем вътре, аз, разбира се, пускам камерата и започвам да обикалям и да правя видео за спомен. Той вървеше след мен... Когато стигнах до прозорците ме бутна по рамото, обърнах се снимайки и милия беше с кутийка в ръцете с въпроса "Ще станеш ли моя жена?" :* Емоции, сълзи и от двамата, и всичко бях заснела случайно, но си загубих телефона малко след това... Но  и до днес ми е пред очите, голямо щастие Simple Smile Последва страхотна сватба и най-красивият и щастлив момент в животите ни-раждането на близначките ни :* обичам го тоя мъж..

# 14
 • Мнения: 103
На семейната вечеря той каза:
- ТЪи си ми любимата сестра от всички 5. Не бих те дал за нищо на света и искам да сме като мама и тате.
Бях много щастлива. Вече сме заедно 10 години, сега аз съм на 24, а той на 30. Имаме три деца - Гошко,
Васко (любимеца ми) и Петко.

Сестра? Мама и тате? За брат си ли се омъжи???

# 15
 • София
 • Мнения: 23 457
Предлагам да НЕ коментираме този пост, защото ако започнем, ще отиде хубавата тема.

# 16
 • Мнения: 22
Качихме се с мотори на върха на о. Тасос - Ипсарион. Заедно с някои от най-близките ни приятели (част от тях знаеха, други - не). Падна на коляно на ръба, започна да говори и.. аз избухнах в сълзи Grinning Не можа да каже всичко, което искаше, но чу очакваното "ДА", после прегръдки от всички и фотосесия с пръстена + страхотна гледка!

# 17
 • Мнения: 323
Имахме връзка и живеехме заедно от 4г. Аз бях студентка редовно обучение, и двамата работехме. Разбирахме се и живота си течеше спокойно. Но на мен започна да ми липсва нещо, това съществуване без цел ми омръзна и започнах да мрънкам кога ще предприемем нещо по- сериозно с връзката си.
  Той е от хората,които адски трудно взимат решение за нещо,мисли го хиляди пъти преди да предприеме нещо. И така до момента в,който една наша обща позната ми каза,че той ми е купил годежен пръстен. Стана ми адски гадно,че се е хвалил на хората,а аз научавам последна. Направих се,че не знам и нещата си продължаваха така.
     Минаха няколко месеца от тогава и бяхме канени на сватбата на наши приятели. По време на самата сватба той застана на колене на дансинга пред всички 100 гости и ми предложи брак. Трябваше да е романтично,но аз не го усетих така. Потънах си в земята от срам. Очакванията ми бяха да ми предложи някъде,където сме само двамата,а не пред толкова много хора . Беше организирал да снимат момента с камера,за да останат спомени.
   Както и да е, предложението не е важно ,както и самата сватба. Важен е съвместния ви живот след сватбата. С този мъж съм от 15 г и имам две прекрасни деца от него. Както и прекрасен живот и разбирателство.

# 18
 • София
 • Мнения: 2 963
Темата е много позитивна, иначе аз съм неомъжена.

# 19
 • Мнения: 246
И при нас не беше никак романтично (поне според моите представи). Моят хубостник е по спонтанните действия и изобщо не го беше обмислил Sweat Smile
Живеехме заедно от няколко месеца и решихме, че е време да запознаем родителите си. Деня преди това на него му хрумнало да купи пръстен. Събрахме се у дома вечерта, хапнахме, пийнахме. Покани ме на танц и като свърши песента падна на коляно и извади сърцевидна кутийка. От известно време очаквах предложението и казах "Да". Даже бях решила ако се мотае още аз да му предложа Grinning

# 20
 • Асеновград
 • Мнения: 228
Аз знаех, защото си споделяме всичко, а и живеехме заедно затова нямаше как да иде да купи пръстен без мен защото щях да заподозра веднага (сам го избира пръстена по поръчка май беше, та сестра му ходили да го вземат от златаря, но знаех през цялото време какво става той сам ми казаше) 😂😂 а и си говорихме че искаме да прекараме живота си заедно та затова, го очаквах, и точно както си мислих на рожденния му ден миналата година октомври месец ми предложи сутринта още сънена и по пижама! И дори да знаех пак бях много развънувана и плаках от щастие! Обсъждахме и сватба , но май само ще идем да се подпишем, а с парите ще идем на екскурзия някъде само двамата.❤

# 21
 • Мнения: 349
Датата 14.07.2018 мястото "Седемте Рилски езера" и по конкретно "бъбрека" .
Вървим на горе аз , ММ и брат ми . Правим си тук снимка , там снимка и стигаме до бъбрека качваме се на една скала за по хубава снимка , (а брат ми предварително бил инструктиран за това какво ще става и какво да прави  ) и моето момче прекляка и аз помислих че му стана лошо , защото по пътя на горе на няколко пъти му пада кръвното от притеснение . И по едно време вади една червена кутийка с пръстен и аз в шах и мат защото бяхме заедно едва от началото на годината , а отдолу куп хора разбрали за какво става въпрос викат браво пляскат . И аз какво да кажа "да" какво да прави хихих после 01.02 .2019 последва скромна сватба а към днешна дата очакваме нашето бебче с голямо нетърпение Heart

# 22
 • Bарна, морето, сините вълни
 • Мнения: 3 467
Ние живеехме заедно от 8 месеца, когато ми предложи брак.
Една вечер се прибра от работа и ми подаде едно кексче. Казах, че ще си го хапна за десерт, след като се навечерям. Но той беше много настоятелен и започна да нервничи, аз ядосано отворих пакетчето и започнах да ям. С най-учудения си поглед ми каза да видя хубаво в пакетчето, а вътре имаше кутийка. Бях много изненадана, но не бях сигурна дали е пръстен. След, което падна на колене и каза, че иска да бъде с мен завинаги. Разплаках се, прегърнах го и отговорих положително. Много мил спомен ми е, с това беше най-вкусното кексче. 😊

# 23
 • Мнения: 4 077
От първия месец бяхме неразделни и просто знаехме, че ще се оженим. Нямах предложение, нямах годежен пръстен, просто се приготвихме за сватбата и 9 месеца след запознанството ни, се оженихме. Взехме заем за целта. Бяхме бедни, но щастливи. На шестата година една вечер се прибра от работа и разговорът някак се завъртя за това и аз казах, че никога не ми предложи, никога не ми купи годежен пръстен... Той каза: обличай се, излизаме! Беше 18:30 часа, сняг и много студено. Отидохме в близкия магазин, където имаше щанд със златни бижута и ми купи ... три пръстена и ми каза, че още три пъти иска да се ожени за мен! А от тогава насам ми купи 333 (така е думата, но наистина са неразумно много като брой) пръстени още, за да компенсира липсата на годежен някога, когато нямахме финансова възможност за това. Скоро имахме кръгла годишнина. Купи ми поредния, по-специален. Сега го нося като годежен, до халката. Но ММ е толкова сладък, че от разсеяност го платил с моята дебитна карта (имам две по сметката и едната стои у него, както и негова в мен, изглеждат еднакво) и аз получавам смс, че съм платила в някакъв магазин 528 лв! Опулих се! Съответно му звъня и питам той ли е купувал нещо. Ами... получих си подаръка дни преди празника по тази причина. Laughing

Последна редакция: вт, 21 яну 2020, 16:47 от calabaza

# 24
 • Мнения: 1 867
Калабаза,много мило ми стана от твоя пост!Ние се оженихме 6 месеца след като се запознахме,а заживяхме след десетата среща,то е любов и чудо.И се оженихме на малка,луда ,рокаджииска сватба.
Много позитивна тема наистина,дано запази добрия дух.

# 25
 • София
 • Мнения: 2 963
Така като чета, много бързо са станали нещата при повечето. Ще ми е интересно да споделите и на колко години сте били, когато сте се решили за брак.
Аз съм на мнение, че инициативата трябва да дойде от мъжа и той го пожелае и чак тогава жената да каже да без прекалени подканяния и предложения от нейна страна. Аз може би затова си отивам към стара мома. Grinning

# 26
 • Мнения: 1 867
Така като чета, много бързо са станали нещата при повечето. Ще ми е интересно да споделите и на колко години сте били, когато сте се решили за брак.
Аз съм на мнение, че инициативата трябва да дойде от мъжа и той го пожелае и чак тогава жената да каже да без прекалени подканяния и предложения от нейна страна. Аз може би затова си отивам към стара мома. Grinning
За мен мислиха,че ще остана стара мома,имах високи критерии и не ми пукаше,имах супер работа,бохемствах си.Веднъж си говорих с моя шеф и той ми вика"Ти тоя блок можеш ли да го прескочиш?Не можеш!Такъв мъж ,какъвто искаш ,няма!Твоята летва ни Сергей Бубка,ни Стефка Костадинова могат я прескочат."
Ами знаех какво искам и това е.И го срещнах и все едно ме удари товарния влак,първата ни среща продължи пет дни.Още първата вечер знаех,че това е мъжа с главно М.Дори и сега,тия чувства са непроменени,не съжалявам че не е било по-рано,точно навреме се намерихме.
Бях точно навършила 30,след десет срещи се преместих в неговия град,след една седмица имаме четвърта годишнина,май месец очакваме малка принцеса.

# 27
 • Мнения: 764
Запознахме се края на август 2016г. Ноември 2016г. Вече живеехме заедно,имахме разговори за деца,бъдеще и т.н,но нищо за брак,годеж или сватба. Една вечер докато си лежахме той ми каза "Хайде да се оженим.",аз казах добре. Месец търсихме пръстен ,който да ми хареса и да ми става харесвания модел. Януари 2017 официално,една вечер отиде да вземе пръстен след работа и се прибра. Вече нямах търпение и почнах да мрънкам кога ще ми го дава тоя пръстен. Бях в леглото, той седна до мен вече не помня точно какво ми каза и си получих пръстена. Месец май направихме годеж,а през месец май 2018 и сватба. Сега вече чакаме и първото си дете. Не съжалявам и за миг,че не съм к ала романтично предложение. Тази година ще ставам на 26, а той на 31.

# 28
 • Мнения: 8 096
Нещо като при Бобчита беше и при мен.
След няколко неуспешни опита,и вече на 46,  реших че само ще се забавлявам. Написах и един тежък списък, описващ какъв мъж искам. Една приятелка се смя много и каза, че това били поне 12 различни мъже.
И въпреки това той ме намери и успя да влезе в полезрението ми, а после и в живота ми. Месец след познанството ни - осъзнах, че покрива 95% от списъка и си признах, че искам да живея с него. Дадох му ключ от бъдещия ми дом и му казах, че искам да го направим заедно. И оттогава сме като семейство. Нямам никакви съмнения, че ще оженим, мисля към края на годината ще е. Знам дори и кога ще ми предложи. Имаме още някои лични въпроси всеки да изчисти и тогава.
Надявам се да е без театри и показни изпълнения, ще е тихо и много нежно.

# 29
 • София
 • Мнения: 25
Бяхме в Лондон при приятели на ММ. Те са били наясно с това какво ще става, защото са му предложили места, но реално не беше на нищо от списъка.
Не помня крайната дестинация, но минавахме през много готин парк - едни зелени поляни, едно чудо. Разхождаме се, тук на пейка, там на пейка... Стигаме до Queen Mary's Rose Gardens и след малка разходка из розите сядаме на поредната пейка при което аз вече съм изнервена, защото сядаме през 10 минути.  А на пейката имаше табелка с надпис "A special place for love, thoughts and memories... " в памет на някаква госпожа и с този надпис просто е решил че това е мястото. Започва да си рови в раницата, извади кутийката и я отвори. Аз като се разревах, скочих му, разцелувах го, ни въпрос имаше ни нищо. По едно време ме спря и вика "Искаш ли все пак да те питам?" и така... пита, успях и да отговоря все пак Grinning После хлипах още 10 минути сигурно.
Иначе ние имаме общото мнение че розите са надценени (повечето на цъфтяха в момента така или иначе), не беше неочаквано, защото вече по детенце работихме, но на - емоция силна.
По въпроса с възрастта - бях на 26 навършени, той 31 направи малко след това. Бяхме заедно от 4 години мисля.

# 30
 • София
 • Мнения: 264
Ми аз не съм получавала предложение за брак. След десет години съвместен живот + две деца и битовизми аз му казах че трябва да сключим брак. 😂
Бях бременна в осмия месец с второто си дете когато ми откриха рак на маточната шийка. Стрес, шок , операция, терапии... Оправих се и след 4години на единия контролен преглед ми объркали туморния маркер. Както разговаряхме какво следва отново  му казах;
-Виж какво ако ще умирам искам да сключим брак и децата да знаят че сме били женени, пък и аз искам. (оказа се че съм по здрава от здравите)
И както до тогава все се дърпаше изведнъж така прегърна идеята, че чак ме учуди ☺️
Живеем в София но сключихме брак на плажа на Дуранкулак. Беше приказно. 😜😊

# 31
 • Young and beautiful.
 • Мнения: 3 378
Започнахме да излизаме през септември 2014, а през април 2018 ми предложи. Обиколихме половин Португалия и аз тайно се надявах да получа предложение. Бяхме на едно много романтично място в Порто и когато и там не дойде предложението вече се бях примирила, че ще е друг път. Няколко дни преди да си тръгнем отидохме в "португалската Венеция", возихме се на лодка по канала и пак нищо! Бях леко разочарована. Отидохме в един мол след лодката, разходихме се, той отиде уж до тоалетна, изчаках го и тръгнахме към колата,която беше паркирана до въпросния канал. По залез слънце, падна на колене и ми предложи брак. Оказа се, че на лодката му дошла музата, а не ходил до тоалетна, а избирал пръстен през това време. 😂
Беше много мило. Почти 2 години по-късно нямаме сватба още, но пък си имаме още един член на семейството. Като проходи, живот и здраве, може и да помислим за тържество и подписване.

# 32
 • Мнения: 294
Така като чета, много бързо са станали нещата при повечето. Ще ми е интересно да споделите и на колко години сте били, когато сте се решили за брак.
Аз съм на мнение, че инициативата трябва да дойде от мъжа и той го пожелае и чак тогава жената да каже да без прекалени подканяния и предложения от нейна страна. Аз може би затова си отивам към стара мома. Grinning
На 24 бях когато се загаджихме (той на 27) на 2я месец се преместих да живея при него, на 8я месец ми предложи и след още 4 беше сватбата-бях на 25,на 26 бях когато се родиха девойките ни Simple Smile Ех, как топло ми става като се сетя :* тази година ставаме на по 28 и 31 и се радвам и надявам да имаме още мноооого години заедно Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 яну 2020, 19:56 от Tolly

# 33
 • София
 • Мнения: 2 963
Както виждам, повечето сте били съвсем млади, изключенията след 30 са малко. Grinning

# 34
 • София
 • Мнения: 264
Със съпруга ми заживяхме заедно когато бях на 30г.  На 40 сключихме брак 😊😜

# 35
 • Мнения: 174
1. Бяхме се забили с конкретното момче, но аз се дръпнах, нещо не ми се влизаше в сериозна връзка още и решихме да си останем само приятели. Само че той си призна, че е влюбен в мен и няма да го крие. Доста време бяхме приятели, никога не бяхме имали сексуални отношения. На една Нова година бяхме се разбрали да празнуваме заедно с разни хора на едно домашно парти и ходехме вечерта пеша към апартамента, той започна да говори как има много сериозни намерения към мен и прочие за стотен път и изведнъж по средата на улицата падна на едно коляно с пръстена. Не приех, но така или иначе ми подари пръстена, беше много красив и си го носех. Тръгнахме и бяхме заедно няколко години. Бях на 18.
2. С въпросния имахме връзка от може би 6-7 месеца към онзи момент, беше много забавна и интересна връзка, но хич не се разбирахме като хора, бяхме тотално различни и нито за минута не ми е минавало през ум дори да имам дълга връзка с него, камо ли да си прекараме живота заедно, бях решила даже да прекратявам връзката в скоро време. Бяхме на почивка в един хотел и естествено за пореден път се карахме и аз му обяснявах какво му куца и какви качества му липсват, той от своя страна се опитваше да ме разбере и да проведе диалог и в един момент падна на колене и ми предложи да се оженим Satisfied избухнах в смях, но той остана с ледено изражение на колене, при което аз му казах "стига с тия глупости, стани от земята" и започнах да го дърпам да стане, защото той отказа Sob Повтори предложението си, но му обясних, че няма как да се получи между нас дългосрочно. Бях на 24.
3. Беше отново от човек, от когото изобщо не очаквах и не исках, просто каза, че има планове да се оженим и искаше да го обсъдим кое как и кога, аз обясних, че такива планове за момента нямам.
С всички се разделих общо взето. Тръпки са ме побивали от всички предложения, защото за мен е много плашещо да трябва да прекарам живота си с един единствен човек и да му се вричам. Интересното за мен в живота е да имам възможност да опозная различни интересни души, вселени и животи, с които да пътуваме и никога да не се заседяваме на едно място, щастливи и безгрижни, рутината от дългогодишното съжителство с един и същи човек би ме съсипала. Ако получа 4-то предложение в живота си може би отново не бих приела, но ако заискам да се омъжа в някакъв момент от живота си определено не бих приела неромантично предложение, за мен би било обида към личността ми, тъй като аз съм много романтичен човек и партньорът ми би следвало да го знае.

# 36
 • Шумен
 • Мнения: 2
Аз съм в очакването на въпросния пръстен.Да не кажа,че не е романтичен понеже ме изненадва често,но за пръстена си каза,че това лято ще идват техните да ме искат това значи,че преди юли ще ми предложи Grinning В момента той живее в Германия и ще си идва 2 дни за рождения ми ден,който е през февруари и като нищо да ми предложи тогава....та от сега се вълнувам хаха..

Ще е интересно и да качват снимки тези,които си имат пръстенчета вече. Да бъдем свидетели и ние на този вълшебен момент.

# 37
 • Мнения: 4 077
Ще е интересно и да качват снимки тези,които си имат пръстенчета вече. Да бъдем свидетели и ние на този вълшебен момент.
Това е моят пръстен, наречен за "годежен", въпреки че е нов. Но нали сте гледали как по света хората на годишнини, на 10 примерно, подновяват брачните си клетви. И ММ ми го подари за нашата специална годишнина и защото в началото не получих годежен пръстен, сега с любов ще си го нося като такъв. 💝

# 38
 • Асеновград
 • Мнения: 228
Ще е интересно и да качват снимки тези,които си имат пръстенчета вече. Да бъдем свидетели и ние на този вълшебен момент.

https://postimg.cc/LYDpMpJ7

Това е моя! А за историята си писах по нагоре.

# 39
 • Bарна, морето, сините вълни
 • Мнения: 3 467
Скрит текст:

Нося си го на средния пръст, защото там пасва най-добре, но сега съм го свалила, защото леко съм го огънала и ще го носим на ремонт.

# 40
 • BG
 • Мнения: 3 049
Ние се сгодихме навръх Коледа. Аз бях правила намеци поне година назад, но така и не получих мечтания пръстен... Докато не спрях да мисля и да се надявам! Оказа се, че той ми бил купил пръстен и чакал подходящ момент. Та, на Коледа щяхме да си лягаме и се скарахме ужасно... Аз стоях сама в кухнята, той беше в спалнята и аз отказвах да отида при него. След малко той дойде и коленичи, даде ми една малка кутийка-панда. Виждала съм такива по бижутерийните магазини, но в момента помислих, че е играчка. Попитах го какво е, той ми каза, че е нещо, което е спечелил от вендинг машина за играчки предния ден. Аз бях с него тогава и знаех, че нищо не е спечелил, та поспорихме малко. Междувременно видях, че на гърба на пандата има някакъв механизъм, така ми се стори, та опитах да я завъртя, за да се отвори. Почти я счупих, преди да разбера как всъщност се отваря. Е, като отворих и видях пръстена, не можах да се начудя! Вече не се надявах, но точно тогава се случи! Поуката е, че получаваме най-съкровените си мечти, когато спрем да ги премисляме и натискаме! Grinning Heart

# 41
 • Мнения: 349
Не веднъж съм му казвала че един годежен пръстен не променя нищо но той си е бил решил че трябва да има такъв. 
Аз си бях казала когато сме си говорили че ако не ми стане пръстена и ако не ми хареса отговора ще е не (в кръга на шегата). Но милия какво е правил 4 пъти ходил до магазина и се връщал но в крайна сметка беше моя размер и понеже не харесвам жълто злато се съобразил и с това и взел бяло . Съобразителен и романтичен , обичам си го толкова много . Heart

# 42
 • Асеновград
 • Мнения: 228
Не веднъж съм му казвала че един годежен пръстен не променя нищо но той си е бил решил че трябва да има такъв. 
Аз си бях казала когато сме си говорили че ако не ми стане пръстена и ако не ми хареса отговора ще е не (в кръга на шегата). Но милия какво е правил 4 пъти ходил до магазина и се връщал но в крайна сметка беше моя размер и понеже не харесвам жълто злато се съобразил и с това и взел бяло . Съобразителен и романтичен , обичам си го толкова много . Heart


Много красиво предложение, аз също не нося злато и моя мъж го знаеше и ми беше поръчал бяло злато, само ми беше голям но го стеснихме.

# 43
 • Мнения: 726
Ооо, много красиви истории
Аз много обичам такива моменти.
Имам едно предложение за брак в щурите ми години .
Случи се през 2012 на концерт на ac/dc.
Но тогавашната ми любов беше така луда, че се радвам , че си остана там във времето.

Сегашното ми любов е вече на пет години, ала нямам предложение за брак. Самата аз в началото на връзката ни се обяснявах колко нямат смисъл тези моменти и как не искам да създавам семейство , и кка подписите развалят роматиката... и всякакви такива отрицания ..
Е, да , ама вече много искам да имам супер романтично предложение, ама уви...не идва.

Дори повдигнах въпроса, съвсем директно, но моят любим все още не действа.
Надявам се да успее да ме изненада, макар, че се хващам , че старателно се ослушвам в определени моменти...

# 44
 • Мнения: 585
Ще е интересно и да качват снимки тези,които си имат пръстенчета вече. Да бъдем свидетели и ние на този вълшебен момент.
Това е моят. Бяло злато, което обожавам и ММ знае.
Скрит текст:

# 45
 • BG
 • Мнения: 3 049
И моят е бяло злато, макар че напоследък купувам по-скоро златисти бижута. Нося го заедно с халката.

# 46
 • София
 • Мнения: 2 963
Прекрасни неща сте показали, браво и честито на тези, които им е прясно.
А някоя дама с голям диамант има ли? Grinning

# 47
 • Мнения: 4 077
Тези с големите диаманти не пишат тук. 🙂 А и големия късмет не е обвързан с голям диамант задължително. Даже в повечето случаи не е.

# 48
 • Мнения: 6 851
Бях на 21г., Той на 22. В Щатите, седнала съм на една (като) каручка, и моя ми донесе една порция curly fries. Това са пикантни къдрави пържени картофи.
Тогава той беше супервайзър е това заведение с каручката, и беше изпратил хората и заключваше.
И ми каза, че сега сме в неговия офис. И понеже сме на неговата територия, смятал да ме уведоми, че трябва да се оженим. Сега като го пиша не звучи много лъскаво, но тогава беше много мило. Бяхме съвсем сами в лунапарка, на брега на океана, аз седях на каручката , а той кръжеше около мен и ме гледаше влюбено Simple Smile
Естествено, казах му, че аз съм още млада, и не смятам да се женя. Кво да ви кажа, след два месеца подписахме Simple Smile))
Но пръстен аз нямам, защото взехме 25 долара на заем, че да се оженим. Луди хора ако не сте виждали, да ви пратя наша снимка.

 Simple Smile)

# 49
 • Мнения: 581
Бяхме на почивка в Рим ❤ Милият, искал на фонтана Ди Треви да ми предложи, но като видял колко хора има и се отказал 😆 Вечерта в хотелската стая докато си миех зъбите нещо се обърнах да го питам и го гледам застанал на колене и ме чака 😀 Аз се задавих от изненада, почнах да кашлям хахах.. беше си голям цирк. В крайна сметка ме попита, казах ДА.. след 20 мин той вече спеше, защото напрежението го отпусна, а аз търчах цяла нощ из стаята от вълнение 😆 Тази година ще се женим. ❤

# 50
 • Мнения: 56
Тези с големите диаманти не пишат тук. 🙂 А и големия късмет не е обвързан с голям диамант задължително. Даже в повечето случаи не е.

Напълно подкрепям. Няколко години преди истинското предложение, моят мъж ми подари "пръстен" от капачка бира. Носих го ужасно много време, а си го пазя и до днес. Беше ужасно мило и сладко. Той не е романтичен, отношенията ни са по-скоро дебилни и затова го обичам толкова. Предложението за брак получих на една морска почивка на любимото ми място - бяхме за 10 дни, включително организирахме едно водолазно гмуркане. Всяка сутрин ставах да гледам изгрева, а той така и не се наканил да ми предложи. Последния ден вече събрал смелост, но аз бях решила, че този път ще спя до късно. Бута ме, ръчка ме, говори ми - не можа да ме вдигне от леглото Grin Нищо не ми каза през целия ден по въпроса. На следващата сутрин трябваше да си тръгнем в 6ч. и аз се отбих запоследно до плажа да се насладя на гледката. Попита ме "Ти мен обичаш ли ме?" и си бръкна в джоба. Усетих, че става нещо и се паникьосах. Бях мрънкала от години да ми предложи, но точно този ден реших, че е много рано (бях на 22г.) и повторих безброй пъти "Много е рано! Много е рано!" докато той притеснено не ме попита "Часът или по-принцип?". Тогава разбрах, че съм го стреснала и казах "Да". Но като цяло съм забравила как точно са протекли тези няколко минути и от време на време го карам да ми разказва сякаш не съм присъствала. LaughingНа следващата година се оженихме.
В началото на запознанстово и отношенията ни,не съм и предполагала, че ще имаме сериозна връзка. Шегувах се, че ще се оженим само защото не го допусках за възможно. Тая любов на шега излезе най-голямата истина в живота ми! Heart

# 51
 • София
 • Мнения: 8 578
Скрит текст:

В началото на темата писах как дойде предложението.
Години преди това ми бе подарил пръстен, но нямам снимка. Тогава нищо не попита и аз съответно нищо не отговорих.

Сватбата бе 4 месеца след предложението. Тогава аз бях на 42, той на 49.

# 52
 • Мнения: 2 506
Аз моя брат съм го номинирала за най-уникалното и най-неромантичното предложение да брак.
Та живее брат ми с приятелката си и той решава да ѝ направи предложение за брак на 14 февруари/събота/. Стават сутринта на деня, правят си по едно кафе и приятелката му решава да сготви една леща. Изсипва пакета снаха ми и почва да треби лещата, разсейва се за малко и брат ми слага пръстена в купа с лещата. Определено снаха ми е била изненадана и въобще не е очаквала точно такова предложение за брак.

Последна редакция: ср, 22 яну 2020, 11:32 от vita

# 53
 • Мнения: 246
Ето го и моят Wear Ring от официалното предложение, за което вече разказах:
Скрит текст:
Няколко месеца преди това имаше и неофициално, без пръстен, което ме изненада. Бяхме на море и както се пръскахме с вода и се хилехме като малки деца, той ме попита дали искам да се оженим Heart Eyes

Веднъж и един приятел ми предложи по телефона, но не го броя, защото беше пиян Grinning

# 54
 • Мнения: 116
Засякохме се след 9 години на обществено място! Не му се обадих! Седна сам зад гърбът ми и го чух, че не може да се овладее! Тази година е нашата година! Винаги сме се обичали и искаме да сме заедно! Казах му "ДА"! Останалото е формалност между нас! Искаме и още деца! И да остареем заедно!

# 55
 • Мнения: 37
Подарих му почивка в Париж за 4 дена по случай рождения му ден. Още преди да заминем, моя много добра приятелка ми каза, че има усещане, че той ще предложи и аз бях супер убедена, че ако ми предложи пред Айфеловата кула, ще кажа не, защото е супер банално.

В деня на заминаването ни, го усещам някакъв супер напрегнат, а той попринцип е супер спокоен човек. Попита ме 6 пъти дали ще стигнем в Париж преди 23 часа, тъй като кацахме на далечното летище и полетът беше вечерен. После, докато намерим Airbnb-то ни, ни наваля някакъв порой (ходихме през ноември месец), счупи се куфара, нямахме ток. Тъй като той супер много настояваше да отидем тази нощ да видим кулата как свети на всеки кръгъл час, се наложи да тичаме през центъра.

Нооо след всички тези неволи точно вечертна на 11 ноември в 11часа и 11 минути, той падна на едно коляно и ме попита дали ще стана негова жена. Еее веднага забравих всички глупости за баналност и казах да. Heart Exl

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 18:05 от fitabella

# 56
 • Мнения: 80
Бащата на децата ми не ми беше предложил. Просто като забременях е разбрахме да се оженим. Все мрънках, че нямам годежен пръстен, а винаги съм метала да нося и на петата ни годишнина нашия се погрижил, като ми поръчал пръстен от алиекспрес за по-малко от долар.
Винаги съм знаела, че няма да остарея с този човек.
След около 10 години заедно се разведохме.
Сега съм с един мъж, с който имаме минало преди доста години. Преоткрихме се и вече година и малко сме заедно. Аз разведена с деца, той също... Той не е имал брак се, винаги е бил против. Като се загаджихме аз бях твърдо убедена, че повече няма да се омъжва. Той обаче взе да ми говори, че досега никога не е искал, а сега с мен е различно и да си призная и на мен ми се приисква, но много ме е страх да не се сговнясат отношенията ни. Не че един подпис може да промени една любов, нооо не знам. Ако ми предложи сигурно няма да мога да му откажа де, ама сега съм много серт на думи 😁

# 57
 • Мнения: 3
Здравейте мили дами ,
Реших и аз да се включа, след като загубих цял ден да чета за организация на сватби в Пловдив, поне да споделя нещо и аз.

С приятеля ми (вече годеник) сме заедно от близо 4 години. Срещнах го на първият си работен ден на новата ми работа ; Бях изключително притеснена,извън от комфортната си зона, 21 годишна , нова-в-бранша, българка.
Новата ми работа беше голям връх за мен,лично постижение, много исках да се докажа в нея, и тя е свързана с много отговорност,така че не беше безпочвено Smile
Та точно в този ден, не ми беше никак до свалки, още повече,че си имах гадже по това време.
Той обаче, снажен и доста благороден на вид англичанин,на 25, ме хареса от  самото начало.
Сложих го в графа "приятели" и не се свених да бъда директна и да му кажа,че не се срещам с колеги, а и си имам гадже.
Човека не се отказа и в продължение на едни вълнуващи 6 месеца ми доказа много, опознахме се като приятели наистина, но това,което най-много ме впечатли в него беше лоялността и уважението му към мен - имаше много моменти,в които бяхме сами,никога не посмя да пресече границата на приятелството. Още повече - опита се да ми помогне истински с проблемите ми с тогавашно гадже (принуди ме да му споделя) и въпреки собствените си интереси и чувства, даде искрено мнение.
Не след дълго се разделих с другия и дадох шанса на джентълмена в живота ми.
Предложението,както и самата ни връзка, беше много романтично наистина, и много лично.
Аз самата не съм кой знае каква романтичка,но за сметка на това той компенсира и за двама ни Smile 
Бяхме на почивка в Бавария през май месец 2019,когато се случи. Той отдавна искаше да посети много известен замък до немските Алпи,та отидохме там,като преди това прекарахме два дни в спа комплекс и той не ми казваше накъде ще се ходи след това.Честно казано, подозирах,че е намислил нещо,защото беше много тайнствен покрай цялото пътуване,дотолкова,че дори трябваше да го питам какви точно дрехи да си взема. Не исках да се отдавам на интуицията си и да си създам потенциални очаквания,понеже съм щастлива с или без пръстен,така че не му мислих много.
Цял ден обикаляхме из тези замъци, районът е много живописен и уцелихме готино слънчево време.
Историята е дори по-дълбока и дълга,но накратко следобеда ме накара да поемем по една еко пътека, аз не бях подходящо обута да се изкачвам,помрънках,но накрая се качихме,той предложи да направим наша снимка в цял ръст с дрона му, когато малкото хора около нас си тръгнат, през което време направихме снимки и починахме.
Междувременно докато аз се наслаждавах на невероятната гледка,хората явно си бяха отишли,защото той стана от дънера,на който бяхме седнали и започна да нагласява дрона.
Аз също се изправих, тръгнах да го питам къде да се застане,за да ни хване хубаво камерата на дрона,когато той започна да говори по съвсем друга тематика... усетих какво става,сърцето ми се разтуптя, изчервих се много , слушах го с изумление и видях как падна на колене,зададе въпроса като от Холивудските филми, и аз като малко момиченце, казах сигурно 10 пъти да. Flushed
Определено се беше постарал много,имаше и втора изненада за мен, но за да не ви отегчавам ще спра дотук.
Бях на 24, а той на 28,когато се сгодихме.
Сега готвим две сватби, една в България и една в Англия, за догодина юни месец, от сега ме е обзело въодушевлението, а по-късно какво ли ще е  Flushed

# 58
 • Мнения: 6 851
Иеееей, че гот! Като на филм, много се радвам за вас!

# 59
 • Мнения: 2 506
Пръстенът е страхотен !
Пожелавам ви дълъг и щастлив семеен живот !

# 60
 • Мнения: 3
Пръстенът е страхотен !
Пожелавам ви дълъг и щастлив семеен живот !
Иеееей, че гот! Като на филм, много се радвам за вас!

Благодаря ви много момичета, желая и на вас много щастие,любов и уважение да имате ❤
Наистина аз трябва понякога да се ощипя, за да си напомня,че това е реалността и наистина се случва 😳

# 61
 • Казанлък
 • Мнения: 7
Запознахме се през юли 2019та.. на 15ти юли бяхме на заведение с общ приятел и  по принцип на мен винаги много ми знае устата и лесно се отпускам пред непознати, а той си е голям хубавец :Д почнах да го бъзикам разни неща(без задни мисли и без да си мисля, че дори ще се случи нещо, заради голямата ни разлика) и той ми се връзваше :Д станахме от там и отидохме на друго място където останахме двамата по едно време и ме попита дали може да ме целуне и аз казах да.. последваха три вечери вкъщи, като не съм си и представяла никакви сериозни отношения понеже той след 4 дни заминаваше за Шотландия.. след като замина имахме 1-2 седмици постоянен чат и разговори и ми предложи да отида за 1 седмица при него, за да се опознаем повече.. отидох и на 3тия ден от престоя ми там ме заведе в спалнята си, аз седнах на леглото, а той започна да рови при дрехите си (очаквах, че ще е пръстен), изкара кутийката, в която имаше халка(не харесвам камъни) с красива гравюра, бяло злато.. зададе въпроса, но аз каквато съм си - никога не се вълнувам нито от изненади, нито от подаръци ..абе трудно нещо може да ме впечатли.. та не беше кой знае какво вълнение, нито сълзи, просто му казах най-голямото "да" на света, а на него горкия му падна камък от сърцето :Д прегърнах го, целунах го и сега организираме сватба за 15.08.2020 Simple Smile

# 62
 • Мнения: 14
С моичкия имаме годишнина от гаджосването на 17 февруари (вчера чукнахме 5 годинки заедно).
И от първата година си създадохме традиция да ходим на спа почивка на този наш празник.
През 2018г. имахме трета годишнина и си направихме резервация за едно хотелче в Павел баня. Прекарахме целият ден там, времето беше страхотно, вечерта отидохме на вечеря и след това се прибрахме в хотела. В банята ни имаше вана, напълнихме я, сипахме си по едно питие и си релаксираме. И към края на вечерта моя става да си долее питието, връща се и стиска нещо в ръка. Имал подарък за мен, отваря ръката и там пръстен. Аз веднага почвам да рева, а той бърза да го сложи, да види дали ще ми стане и тогава чак пита "Ще се омъжиш ли за мен?". Аз през сълзи и сополи отговарям "Да"!
Пръстена ми беше точно по мярка.
Сватбата ни беше на 8 септември същата година. Ех, незабравими спомени! Hug

# 63
 • Германия
 • Мнения: 830
С приятеля ми се запознах на един уъркшоп, организиран всяка седмица от университета за хора, желаещи да си упражняват английския. В първите два часа на познанството си говорихме за какво ли не, но чак накрая се представихме с имената си. Simple Smile
Преди две седмици беше петата ни годишнина заедно. През тези пет години се случиха много неща - и хубави, и лоши, но ние винаги бяхме там един за друг и се подкрепяхме. По повод годишнината приятелят ми си взе отпуска (тя се падаше в четвъртък) и решихме да се разходим в една гористо-хълмиста местност на около час от града, в който живеем. Имахме страхотен късмет с времето: слънчево и не прекалено студено, идеално за разходки. Тъй като бяхме там в работен ден, не срещнахме никакви хора по пътя.
Аз уж бях проучила маршрута, но пак успяхме да се поувъртим и да не сме сигурни къде се намираме. В един момент стигнахме до една хубава поляна с дървета от двете страни. Приятелят ми възкликна "О, тук е много хубаво" и ме попита дали и аз мисля така. Съгласих се и извадих фотоапарата си да снимам поляната, защото исках да имам няколко снимки за спомен от разходката (хоби ми е). След това завъртях фотоапарата и към приятеля ми, който за моя изненада не се намръщи, както обикновено, а се усмихна широко. Прегърнахме се и постояхме така известно време, след което той каза "Илайза... Ще се омъжиш ли за мен?" Аз много се зарадвах и първо го прегърнах още по-силно преди да кажа "да". След това той извади пръстените (и за себе си беше взел) и ни ги сложи.
Тъй като и преди си бяхме говорили за женитба аз знаех, че в някакъв момент той ще предложи, а той знаеше какъв ще е отговорът. Като наближи годишнината си мислех, че ще забележа, ако планира нещо. Даже на самия ден ми мина на няколко пъти мисълта, но въпреки това той успя да ме изненада. Но дори и да не ми беше предложил на този ден, нямаше да съм тъжна или разочарована. Все пак съм щастлива, че го направи, де. Smile
Най-невероятното от цялата история е, че той успя да направи за мен идеалното предложение за брак, без дори аз самата да знам какво би било то. Знаех само три неща, които не исках да са част от него: (1) пръстен с диамант (обикновен пръстен е в реда на нещата, но пръстите с диаманти за мен са ненужно скъпи. Приятелят ми знаеше това), (2) да не сме на публично място и (3) да не пада на колене. А, и ако може да не е класиката "рози + свещи". Е той успя да изпълни всички точки въпреки че знаеше само за първата и втората. Още едно доказателство, че е моят човек.
Ето го и пръстена:
Скрит текст:Датата е денят, от който сме заедно.
Извинявам се за романа, ама много ми се искаше да споделя радостта си. Сега ми предстои планиране на сватба в Германия. Вчера започнах с търсенето на локация и веднага забелязах колко ми лиспва немски вариант на бг-мама, където да питам за препоръки за кетъринг, фотограф и т.н.

# 64
 • Мнения: 51
Винаги съм си представяла предложението много романтично. Обичам романтиката и сватбите, държа много и на брака. Не си падам по "публичните" предложения, за мен това е строго личен момент. Също и не държа на изхвърлянето откъм пари за скъпи пръстени, ресторанти и т.н., по-скоро в тържеството бих вложила пари, нали ще го споделим все пак с най-близките си хора..
Е, още подкачам ММ, че такова "романтично" предложение няма в цялата човешка история сигурно.. Даже не разбрах какво ме пита, просто си говорехме "за нещата от живота"... Но е факт, че си имаме пръстените, обсъдихме дати, поканихме кумове, известихме и родители.

Общи условия

Активация на акаунт