Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 8 241
Каква е цената на класическа липосукция на зона брич? Налага ли се болничен престой, ако да колко? Налага ли се лична консултация преди  процедурата или е възможно всичко да се организира онлайн и да се пристигне директно за процедурата?

# 16
 • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
 • Мнения: 385
Интересува ме има ли специалисти, които лекуват пациенти с атопичен дерматит?
Не е по темата за пластичната хирургия, но със сигурност има отношение към подобряване на външния вид и самочувствие.
И как става записване на час за консултация и цена, разбира се.

Предварително благодаря за отговора

# 17
 • Мнения: 1 330
Проблем ли е да бъдат поставени импланти в гърдите при наличие на анемия Таласемия и при 100 хемоглобин, например, риск ли е?

# 18
 • Мнения: 24
Благодарим ви за интереса към темата и зададените въпроси. В четвъртък очаквайте отговори на всичките си питания, а днес споделяме с вас историята на Анита Червенкова - собственичка на лазерно-козметичен център в Бургас, която се е доверила на д-р Ахмет Кьормутлу и болница „Чорлу Ватан“.


Анита Червенкова: „Възвърнах си младежката фигура“

Операциите за моделиране на бюст и абдоминопластика в болница „Чорлу Ватан“, извършени от д-р Ахмет Кьормутлу, връщат самочувствието на собственичката на лазерно-козметичен център в Бургас.

Анита Червенкова, собственик на лазерно-козметичен център в Бургас, е приела за своя мисия да се грижи за вътрешната и външната красота на жената, да работи за самочувствието и красотата на своите клиенти, за тяхната самоувереност и зареждането им с положителна енергия. През последните години обаче самата тя живее с чувството, че е загубила от хубостта си. Причината: раждането и кърменето на двете ѝ деца до навършването на първата им година. В резултат бюстът ѝ губи от красотата си, гърдите ѝ променят формата си. Заради отслабването след двете раждания увисва и кожата на корема ѝ.

Всичко това постепенно се превръща в тежък комплекс, който потиска Анита. Край на това слага срещата ѝ със собственика на компанията представител на болница “Чорлу Ватан” в гр. Чорлу, Турция. Той ѝ разказва за първата частна болница, създадена в турската част на район Тракия преди 40 години. Убеждава я, че проблемът ѝ може да бъде разрешен от един изключителен специалист, д-р Ахмет Кьормутлу, експерт в областта на естетическата, пластичната и реконструктивната хирургия.“Разбрах, че медицинското обслужване тук е висококачествено, а подходът към всеки отделен случай – строго индивидуален. Убедиха ме, че човекът и човешкият живот винаги са най-важното за лекарите, медицинските сестри, физиотерапевтите и обслужващия персонал в болница “Чорлу Ватан”. След като се информира за всичко, Анита решава да се подложи на 2 операции: за моделиране на бюста и абдоминопластика – за зоната на корема.
“Имах преводач, но голяма част от хората от мениджмънта на болницата говореха английски. Нямах проблем с разбирането”, разказва г-жа Червенкова.

Естетичният център „Ватан“ в болницата „Чорлу Ватан“ предлага всички видове естетични, реконструктивни и спешни интервенции на пациенти от всички възрасти. Операциите се извършват под упойка в поликлиниката или операционната зала, а резултатите се следят чрез чести контролни прегледи.

„Когато пациентите идват в нашата клиника, първо обсъждаме с тях желанията им и ги информираме дали дадената процедура може да бъде извършена в техния случай, какви могат да бъдат последствията“, обяснява принципа на работа в клиниката д-р Кьормутлу.

Анита разказва, че е била настанена в отлични условия заедно с придружителя си. Двете операции продължават 7 часа. “След излизането от упойка имах болки, но персоналът беше на изключително ниво. Непрекъснато следяха състоянието ми, питаха ме от какво имам нужда, даваха ми обезболяващи, така че да облекчат максимално ситуацията”, спомня си Анита. И добавя, че вниманието, обслужването, храната – всичко в болница “Чорлу Ватан” е било на най-високо съвременно ниво.

Престоят ѝ в болницата продължава 4 дни, след което тя и придружителят ѝ са върнати с кола до Бургас. Тъй като има някои притеснения относно скоростта на възстановяването, Анита се свързва с д-р Кьормутлу, който ѝ предписва медикаменти за ускоряване на процеса. След 2 седмици отива до болницата за контролен преглед, при който се констатира добро възстановяване. При следващия контролен преглед всичко е отлично. Хирургът е доволен от резултата. „Като цяло всички естетически практики имат за цел да повлияят положително на психиката на пациента“, смята д-р Кьормотлу.

А Анита е щастлива и заявява с гордост: “Възвърнах младежката си фигура”. От комплекса за малоценност няма и помен. Тя се чувства красива, женствена, желана, с нова енергия и нови надежди.

В клиниката се използва най-висококачествената съвременна апаратура, защото ръководството на болница “Чорлу Ватан” смята, че пациентите заслужават най-доброто. Въпреки това цените тук са най-достъпни в сравнение с други болници в Турция, предлагащи аналогични услуги.


Болница „Чорлу Ватан“ е само на 160 км от границата с България. Всеки пациент има асистент, който говори български. Ако се налага настаняване на болните или придружителите им извън болницата, те могат да разчитат на преференциални цени, благодарение на договорите за отстъпки, които “Чорлу Ватан” има с хотелите наоколо.

Ако имате необходимост от консултация или търсите специалист, на когото да се доверите за важна за здравето и самочувствието ви интервенция, задайте своите въпроси към д-р Ахмет Кьормутлу и д-р Мустафа Ондер Долап в темата.

# 19
 • Мнения: 201
Здравейте! Въпроса ми е свързан с т. нар. "двойна гуша". Какви методи използвате и колко е болничния престой, а после и възстановителният?

# 20
 • Мнения: 1 291
Има ли противопоказания за прилаганото от Вас лечение на затлъстяване? Липосукцията надежден метод ли е? За коремни затлъстяване какво се предприема?

# 21
 • Мнения: 24
Здравейте и благодаря зададената възможност за консултации!

Въпросът ми е следният, когато на пациентка ще се правят абдоминопластика и уголемяване на бюст, какво е времевото отстояние между двете операции, което препоръчате и също, коя от двете операции следва да е първа и коя втора или няма значение от медицинска гледна точка?

Благодаря!

Здравейте,

Времето между двете операции трябва да бъде най-малко два месеца. Редът на процедурите може да се определи от пациента, като от медицинска гледна точка няма значение.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу

# 22
 • Мнения: 24
Какво препорьчвате за назолабиални  бръчки?

Здравейте,

Препоръчваме инжектиране на хиалуронова киселина или мазнини.

Инжектирането на мазнини се извършва в операционната, под анестезия. При процедурата за инжектиране на мазнини 50% от мазнините се губят през следващите 2 седмици, а останалата част остава постоянна.
Хиолуроновата киселина може да се прилага в поликлиника и веднага след процедурата пациентът може да се прибере вкъщи. Ефектът на хиолуроновата киселина продължава една година.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу

# 23
 • Мнения: 2 568
Здравейте!
В метаболитната клиника диагностицирате и  лекувате ли редки метаболитни заболявания?
Конкретно хомоцистинурия поради дефицит на MTHFR.

# 24
 • Мнения: 24
Още един въпрос имам- какво препоръчвате за увиснали бузи?

Препоръчвам филинг и фейслифт. Филингът е неинвазивен метод, докато фейслифтът е операция, която се извършва под упойка.

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу

# 25
 • Мнения: 24
Какви са неинвазивните мерки, които човек може да предприеме за подобряване на метаболизма си и за превенция на затлъстяването (особено в областта на корема)? Балансираният хранителен режим и движението / спорта са задължителни, както и пиенето на много вода; какво друго?

Здравейте,

Препоръчително е да се приема контролирано количество калории на ден и да имате 3 основни хранения и 1-2 леки междинни на ден. Ключовият момент е да не оставате гладни дълго време.

Хубаво е да правите поне 10000 стъпки на ден.
Периодът между последното хранене и съня ви трябва да бъде най-малко 4 часа, а продължителността между последната закуска и съня ви трябва да бъде поне 2 часа.

Поздрави,
Д-р Мустафа Ондер Долап

# 26
 • Мнения: 24
Каква е цената на класическа липосукция на зона брич? Налага ли се болничен престой, ако да колко? Налага ли се лична консултация преди  процедурата или е възможно всичко да се организира онлайн и да се пристигне директно за процедурата?

Здравейте,

Преди да се вземе решение за извършване на процедурата пациентът задължително минава през лична консултация и преглед. Престоят в болница е максимум 2 дни, като повечето пациенти биват изписани след един ден.  

За повече информация, моля свържете се с нас на имейл: international@corluvatan.com или ни се обадете на +905495485521 (използваме Viber и WhatsApp).

Поздрави,
Д-р Ахмет Кьормутлу

# 27
 • Мнения: 24
Д-р Ахмет Кьормутлу: Помагаме за здравето и самочувствието

„След мастектомия реконструктивната хирургия е от голямо значение за възвръщане на сексуалната идентичност на пациентките“ категоричен е хирургът от болница „Чорлу Ватан“Д-р Кьормутлу, може ли козметичната хирургия да е животоспасяваща и кога?
Някои хирургически процедури изглеждат като естетически или козметични, като някакъв каприз, но те имат изключително положително въздействие върху здравето на пациента поради медицинските и психологически резултати, които дават. Например намаляването на гърдите не е просто въпрос на красота, то спасява пациентите от досадните болки в гърба.
Друг подобен случай е отстраняването на злокачествен тумор от лицето, който спасява пациента от заболяване от рак. Това е сериозната страна на нашата работа.
Днес много хора се подлагат на терапии при затлъстяване. Много важна е операцията след бързо сваляне на много килограми. Пластичната хирургия помага за оформяне на тялото чрез премахване на увисналата кожа.
Ако трябва да обобщя, ще кажа, че целта на естетичната хирургия е не само да подобри външния вид, но и психическото здраве на пациентите.

Реконструктивните операции след мастектомия са най-добрият пример за това. Какви са най-новите тенденции в тази област?
Мастекомията (отстраняване на гърдата), която се налага при диагноза рак на гърдата, е голяма травма за пациентката, тъй като  засяга сексуалната ѝ идентичност. За тези пациентки пластичната хирургия дава възможност за възстановяване на бюста и възвръщане на самочувствието.

Естетичната хирургия е особено популярна не само сред жените, но и сред мъжете. Кои са процедурите, към които мъжете проявяват най-голям интерес във вашата клиника в болница „Чорлу Ватан“?
Мъжете най-често идват за гинекомастични операции. Гинекомастията е растеж на гърди от женски тип при мъжете. Този проблем се решава бързо – с една операция, която продължава около 2 часа. След това пациентите бързо се връщат към нормалния си живот, с много по-добро самочувствие.
Други естетически операции, на които мъжете се подлагат, са: присаждането на коса, ринопластиката, липосукцията и процедура за прилепване на ушите.

Какво бихте посъветвали млади момичета, които на 15– 16 г. започват да „поправят“ телата си, прибягвайки до естетически операции?
Аз не препоръчвам естетични операции на тази възраст. Оформянето на лицето, психологическото и духовното съзряване все още не са завършени. На такива пациенти препоръчвам да променят начина си на живот – да започнат хранителен режим или пък да спортуват повече – в зависимост от онова, което не харесват у себе си.
За процедури, които трайно променят тялото, особено лицето, аз препоръчвам да се изчака навършването на 18 години.

Ако пациент поиска от вас да направите операция, в чийто естетически резултат се съмнявате, ще откажете ли интервенцията или просто ще я направите, за да му вземете парите?
Когато пациентите идват в нашата клиника, ние първо обсъждаме с тях дали техните желания са основателни, или не, дали могат да се осъществят. Информираме ги, че не всяка процедура може да се приложи еднакво към всички хора. Обясняваме внимателно и обстойно, така че пациентът да разбере. Информираме пациентите си какви проблеми могат да възникнат, ако операцията бъде направена. Смятаме, че не е етично исканата операция да бъде направена заради парите, тъй като в бъдеще това може да има тежки последствия за пациента.

Оборудването и технологиите имат все по-голямо значение във вашата област. С какво изпреварвате конкуренцията в региона?
Използваме най-модерната апаратура, позната в момента, тъй като ние като професионалисти не признаваме по-ниско качество и технология, а пациентите ни заслужават само най-доброто.

Българските пациенти обикновено са чувствителни по отношение на цените, когато става въпрос за естетическа или реконструктивна хирургия. Смятате ли, че цените на услугите ви са конкурентни?
Като сравняваме цените на здравните услуги в региона, смятаме, че нашите услуги са най-достъпни. Ръководството на болница „Чорлу Ватан“ предлага разумни цени, особено за пациентите ни от България. Освен това ние помагаме с настаняването на пациентите и придружителите им в хотели наоколо, с които имаме договори за преференциални цени в различни ценови класове. Осигуряваме на пациентите си асистент, който говори български език, така че те да не се чувстват в чужбина, когато са в нашата болница. Защото „Чорлу Ватан“ е вашата болница.

# 28
 • Мнения: 32
Здравейте !Мъжа ми е с алопеция ареата .Проблема започна преди 4 години с поява на едно малко петънце, което третирахме първо с природни средства .След няколко месеца изчезна, но се появиха няколко новина други места .Започнахме локално лечение с кортикостероиди без никакъв ефект.Месец януари започна доста обилен косопад-скалп,брада ,мигли и вежди .В момента е с много малко окосмение на посочените места .Преди година му откриха и болест на Хашимото. Какво бихте предложили и препоръчали и извършвате ли лечение на посочените заболявания ?По какъв начин можем да се свържем с вас ако се занимавате с подобно лечение ?Езиковата бариера не е проблем ,тъй като той е с турски произход и е лекар .Бих искала той да разговаря с вас ако е възможно !Благодаря ви предварително !

# 29
 • тук и там
 • Мнения: 5 045
Здравейте, колко часа трае  операцията при отопластика (корекция и на двете уши) .Какъв е периода за възстановяване и какво трябва/не трябва да се прави през този период? Колко дни след операция се налага даване на обезболяващи лекарства и колко дни е минималният  престой във болницата при такава операция? След колко време ще придобият нормален вид (без отоци,синини и т.н),така че пациентът да не се притеснява от вида им..Каква е най-добрата възраст за операция-моето питане  конкретно е за дете на 10 години.
Благодаря !

Общи условия

Активация на акаунт