Витамин В12 - тема 6

• 39 051
  • 759
  •   1
Отговори
# 180
Това е мерната единица, да. Реших да потърся таблетките на Солгар, които се слагат под езика. При ММ се появи неврологичен проблем (тремор на главата, който той не усеща), но има и някои от другите симптоми, затова изследвахме този витамин. Хемоглобинът (извинете невежеството ми Blush ) не е ли желязото?
Не!На кратко хемоглобина разнася чрез кръвта  кислорода по цялото тяло.

# 181
Да, де факто, като няма много за "разнасяне" няма значение, че хемоглобинът е нормален...кислородът пак не стига до клетките както би трябвало. Важен е и феритинът. Моят хемоглобин се покачи още и след приема на Б 12 (от около 120 на 130).

# 182
Да, де факто, като няма много за "разнасяне" няма значение, че хемоглобинът е нормален...кислородът пак не стига до клетките както би трябвало. Важен е и феритинът. Моят хемоглобин се покачи още и след приема на Б 12 (от около 120 на 130).
Ако е ок хемоглобина няма проблем със свързването на кислорода.Феритина е свързан с желязото.

# 183
При мен са абсолютно еднакви симптомите и при нисък хемоглобин, и при сегашния 130. Все имам чувство, че не ми достига кислород... Confused

# 184
При мен са абсолютно еднакви симптомите и при нисък хемоглобин, и при сегашния 130. Все имам чувство, че не ми достига кислород... Confused
Помпай б12 фолиевата и витамин Д.Когато бях с нисък хемоглобин се задъхвах и уморявах мн бързо много.Понеже не достига достатъчно кислород до органите чрез кръвта.

# 185
Само фолиевата не приемам допълнително от тези трите, може пък и там да имам проблем който мъкна с години. Скоро и нея ще изследвам... Blush

# 186
Пак съм аз с въпрос. Поръчах витамин В12 на таблетки, които се поставят под езика. Не са на Солгар, защото аптекарката звъня да ги поръча и ги нямало в складовете. Обаче ми казаха, че е добре да се приемат с витамин Д3. Препоръчаха ми някакъв (17.00 лв.), уж в чист вид. Тази аптекарка е много любезна и отзивчива по принцип и й имам доверие, но да питам и тук все пак.

# 187
Приемам метформин- Глюкофаж XR- с бавно освобождаване (според различните източници се твърди, че освобождаването започва около 10 часа по-късно). Но междувременно в тялото има останали някакви количества метформин от приема на хапчетата през предния ден (или повече). Та въпросът ми е по кое време на деня е най-удачно да се приема Б 12, така че метформинът да пречи възможно най-малко на усвояването?

# 188
Приемам метформин- Глюкофаж XR- с бавно освобождаване (според различните източници се твърди, че освобождаването започва около 10 часа по-късно). Но междувременно в тялото има останали някакви количества метформин от приема на хапчетата през предния ден (или повече). Та въпросът ми е по кое време на деня е най-удачно да се приема Б 12, така че метформинът да пречи възможно най-малко на усвояването?
Трябва да има минимум 4ч разлика.

# 189
Понеже се твърди, че освобождаването на метформина започва след около 10 часа (на вечеря приемам цялата доза за деня)- ако приемам Б 12 около вечерята или известно време преди това считаХ, че е ок. Всъщност, за Б 12 изобщо не знам за колко време се усвоява от тялото- за 4 часа  ли (понеже споменаваш 4)? Thinking

# 190
В12 дава енергия и е препоръчително да се приема до обяд, за да не пречи на съня.

# 191
На някой случвало ли се е при прием на фолиева киселина, почти мигновено повръщане. През бременността не можах да пия, връщах си я на момента, но и сега 18 г по-късно, е същото. Опитах да пия комбинирани витамини, в които се съдържа фолиева киселина и ефекта е абсолютно същия..

# 192
На някой случвало ли се е при прием на фолиева киселина, почти мигновено повръщане. През бременността не можах да пия, връщах си я на момента, но и сега 18 г по-късно, е същото. Опитах да пия комбинирани витамини, в които се съдържа фолиева киселина и ефекта е абсолютно същия..
Пробвай фолат!Каква фолиева приемаш?

# 193
  • САЩ
И моят въпрос е за фолат. Поръчах си от амазон ето този https://www.amazon.com/dp/B015XYNSVK/ref=twister_B01JOE8O7S?_enc … ng=UTF8&psc=1 Вчера следобед изпих едно хапче и вечерта бях като упоена, толкова много ми се спеше. Днес не бях на работа и слеобед изпих едно и пак така ми подейства, легнах за час и сега още ми се спи. Това дали е страничен ефект или само на мен така ми действа? В петък ще дам на мъжа ми да го пробва. И ще ги върна най-вероятно. А от тази фирма купувам подезични Б12 от 2 години и съм много доволна.

# 194
И моят въпрос е за фолат. Поръчах си от амазон ето този https://www.amazon.com/dp/B015XYNSVK/ref=twister_B01JOE8O7S?_enc … ng=UTF8&psc=1 Вчера следобед изпих едно хапче и вечерта бях като упоена, толкова много ми се спеше. Днес не бях на работа и слеобед изпих едно и пак така ми подейства, легнах за час и сега още ми се спи. Това дали е страничен ефект или само на мен така ми действа? В петък ще дам на мъжа ми да го пробва. И ще ги върна най-вероятно. А от тази фирма купувам подезични Б12 от 2 години и съм много доволна.

С дефицит ли си? Дозата е малко голяма ако не си, профилактичната е 400, тук е 1000 да не ти идва в повече.

Аз съм пила веднъж само и приемах фолат на Солгар от 800, но бях с резултат на долна граница.

Общи условия

Активация на акаунт