Как брокерите усложняват нещата

• 20 406
  • 372
  •   1
Отговори
# 150
При мен строителя си имаше лични брокери - агенция, която само тях продава. И без комисионна от клиента..)

# 151
Ако не искате да им правите реклама дайте ми ги на лични.

# 152
  • София /Абсурдистан
Може ли и на мен, моля.

# 153
Цял ден мина и ни едно съобщение Simple Smile  Такива строители май са само мираж.

# 154
Цял ден мина и ни едно съобщение Simple Smile  Такива строители май са само мираж.

Доста строители не си гледат изобщо съобщенията от сайта, дори и мейлите, ако не им насочиш вниманието изрично. Това не винаги е признак на несериозност, на мен ми се случи дори и с една от топ 10 фирмите, просто така работят и са сигурни, че ще си продадат всичко чрез традиционните канали.
Така че, ако нещо те е заинтересувало, звънни им, най-малкото ще получиш впечатление как говори човекът отсреща.

# 155
Нещо не си ме разбрала. Имаше тук потребители, които писаха, че строители са им направили отстъпка и исках да ми напишат на лично, кои аджъба са тези строители. Само една потребителка ми писа оттогава и като видях името на строителя разбрах, защо е направил отстъпка.

# 156
  • София
Брокер- какво е завършил... отг. - НИЩО. Адвокат - 5 години, после стаж после изпит за колегия. Без адвокат сделки не се правят. Купувате нещо за няколко хиляди, може и няколко стотин хиляди и пестите 300лв консултация за адвокат. Това е... пълен абсурд. В америка ходят на пазар с адвокат, за да не ги излъжат в грамажа на макароните. Успех!

# 157
А ти кажи какъв % от завършилите право и изкарали изпита за правоспособност се провалят на изпита за адвокати! Дето бил супер фасулски, по думи на колеги-юристи. По спомен от интервю на Герджиков, повече от половината.

# 158
Адвокатският изпит НЕ е супер фасулски, независимо какви изказвания прави проф. Герджиков. Много ще ми е интересно той ако се подложи сега на такъв, какъв резултат ще има.

# 159
Аз казах - според колеги-юристи, точното им изказване е "елементарен". Споделям какво е мнението на юристи, аз самата не съм юрист.
Но пък съм гледала резултати от писмен изпит за нотариуси - адвокати с 10 годишен стаж изкарват оценки от рода на 2,58.
Да имаме предвид, че за съжаление не всеки, завършил право, е в състояние да даде професионално мнение. Това важи и за юристите на агенциите.
Тервел Пулев има тапия за юрист от СУ - изкара я преди 2-3-4 години. Всеки си преценява дали да отиде при него да го консултира по юридически въпроси.

П.С. Преди много-много години няколко завършили английска филология в СУ не можаха да минат писмения тест по английски на конкурс в МВнР - имаха кръгли двойки. А тестът не беше супер сложен - той така или иначе беше предназначен не за филолози, а за хора с друго образование, от които се очакваше да владеят английски на определено ниво. И това по времето, когато университетското образование беше на по-високо ниво.

# 160
Че има некадърници и недоучили във всички сфери не споря. Възразих само относно трудността на изпита за адвокат.

# 161
  • София
Юрист не е равно на адвокат. Разликата е много голяма. Много са юристите, малко са добрите адвокати. Даже и двама адвокати да вземеш при сделка пак няма да "фалираш", не е скъпо но пък се подсигуряваш! Изпити за адвокати няма какво да коментирам.

# 162
  • Пловдив
Здравейте, последно търсихме имот преди 15 год и бях позабравила сагата ни с брокерите от тогава. От известно време отново търся и в чудо се виждам. Тук основно София се обсъжда, търсех теми за Пловдив, но почти няма или са стари... А тук положението е още по-зле. Лъжат безогледно за всичко (местоположение, квадратура), фалшиви обяви, цените си ги определят "на око", направо гонят софийските...
Това с "навирането на договор под носа" преди оглед явно е стандартна практика при нас и почти всеки го прави. Първия път ме изненадаха и въпреки че не исках, подписах, иначе нямаше да ми покажат имота. Поисках копие - агентката обеща да изпрати по вайбър, но така и не го направи, т.е. дори нямам копие на това какво точно подписах и с какво се задължих.
Добре, че попаднах на темата, ще имам още няколко наум, а и новите им номера понаучих Simple Smile Благодаря ви! (Извинявам се, ако постът е твърде дълъг)

# 163
Не е добре да подписвате задължаващи документи, които не сте прочели добре, или консултирали с юрист в идеалния случай.
На мен някакви дребни агенцийки се опитаха да ми го пробутат това, но директно им казах, че не подписвам нищо, което юристката ми не е одобрила /много полезна лъжа, винаги върши работа/. С утвърдените агенции е съвсем друго, никой не те кара да подписваш нищо предварително, а и те си вземат комисионната от инвеститора в повечето случаи, а не директно от клиента /то пак ние я плащаме де, но чисто счетоводно не е от нас/. Та, подбирайте внимателно с какви агенции и брокери работите, това съветвам.

# 164
  • Пловдив
Не е добре да подписвате задължаващи документи, които не сте прочели добре, или консултирали с юрист в идеалния случай.
Разбира се, че не е добре, просто не успях да реагирам на момента. Казах ѝ, че няма да е този имот, защото беше далеч от квартала, който ме интересува. Предложих да подпиша само протокол за оглед, но ми се размрънка, че те така работели с всички, няма как иначе да ми покаже имот, щели да я уволнят. И понеже нямах време, подписах. Сега съжалявам, защото ако има клауза 3-6 месеца, камо ли клауза за автоматично подновяване (това го прочетох тук и направо ме разби, като да са комунална или комуникационна компания), ще е било доста глупаво от моя страна. Но пък към договора има списък за огледи и за всеки имот трябва да се подписвам като клиент, така че не е толкова страшно. Тя и без това повече не се обади. Дори звънях за друга обява от същата фирма след време и пак при нея ме препратиха. Опита да ми се накара, че нея трябвало да търся, че съм неин клиент (явно по тел.номер следят), но я скастрих, че не ме е търсила да ми предложи нищо... Май се разделихме по живо, по здраво.
Вече няколко месеца не попадам на читав брокер или агенция.

Общи условия

Активация на акаунт