Православието като начин на живот - 8

• 46 241
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
До колкото разбрах става дума за православното възпитание на хората, а не че Православието ще пострада.
Самото предаване има принос за православното възпитание, проникване в същината на вярата; за подържането на християнския дух в българина.
Надявам се да е временно решение.
Разбрахте ли за новия Храм в Москва, изграден за духовните нужди на хората от въоръжените сили?
https://hram.mil.ru/

# 181
  • София
Май ще се окаже, че крушката си има опашка.

# 182
Лично аз нищо не разбрах от това изявление. Какво се е твърдяло в предаването от 06 юни?

# 183
Аз разбрах, че искат да свалят "Вяра и общество" от екран и на негово място да има друго подобно, но с друг екип.

Има епизоди, които са интересни, но сякаш, повече се набляга на неща, които не касаят толкова обикновения човек. Дали ще го има или не това предаване, не е нещо, което би липсвало на хората. Така мисля, може и да греша.

# 184
  • София
Дава  информация този линк.
Не веднъж при Горан е имало скандални прояви . Не случайно е под запрещение от Светия синод. Освен това предаването не е строго православно. Следя го защото има актуалност, но често съм била разочарована.

# 185
Дава  информация този линк.
Не веднъж при Горан е имало скандални прояви . Не случайно е под запрещение от Светия синод. Освен това предаването не е строго православно. Следя го защото има актуалност, но често съм била разочарована.
Това не ми беше известно. Не е строго православно, но аз харесвам възможността да се дават и други гледни точки по някои въпроси.

# 186
  • Пловдив
На мен също ми стана мъчно, защото съм го харесвала. Но откакто Горан не кани официално представители на БПЦ е някак атеистично за мен. Богословите са образовани хора, но някак предаването пострада.

Искрено се надявам да го заменят за нещо стойностно, което да докосва по - простите хорица като мен.

# 187
  • София
Значи аз нямам нищо против предаването. Просто обърнах внимание да не обвързват неговото сваляне от екран с православието у нас. Освен това ако ще имаме едно предаване наречено „Вяра и общество“ ми се струва, че е редно то да обхване и другите религии у нас (например мюсюлманската и иудейската), а не да се акцентира само върху различните деноминации на християнството.

# 188
Аз съм гледала само малко от това предаване, тоест опредалени части, извадки, но мисля факта, че БПЦ е забранила на клирци да ходят в предаването е достатъчно показателен.

https://glasove.com/categories/skandalyt/news/nepravoslavna-vyara-i-obshtestvo

# 189
Аз съм гледала само малко от това предаване, тоест опредалени части, извадки, но мисля факта, че БПЦ е забранила на клирци да ходят в предаването е достатъчно показателен.

Статията е достатъчно показателна, че борбите между хората, нямат нищо общо нито с вярата, нито с Бог. Осъждайки предаването и водещия с какво авторката показва, че е по добра и православна християнка!

# 190
  • София

Статията е достатъчно показателна, че борбите между хората, нямат нищо общо нито с вярата, нито с Бог. Осъждайки предаването и водещия с какво авторката показва, че е по добра и православна християнка!
Със същото, с което и Горан Благоев е показал, че е добър и православен християнин.

# 191
Цитат
Осъждайки предаването и водещия с какво авторката показва, че е по добра и православна християнка!

Не смятам, че целта на статията е да покаже колко по-добра и православна християнка е авторката.

# 192
А каква е целта на статията?
Един доктор по история и един професор по история защитават Православието, като единият напада БПЦ, а другият я защитава.
Защо!

# 193
  • София
А каква е целта на статията?
Един доктор по история и един професор по история защитават Православието, като единият напада БПЦ, а другият я защитава.
Защо!
И „архимандрит“ Дионисий за десерт

# 194
дядо хаджия,
Провокираш.  Simple Smile
Има неща, които не разбирам и не мога да ги проумея, по отношение на БПЦ, в частност черното духовенство, към което принадлежи и „архимандрит“ Дионисий. 
Относно предаването, иска ми се да има такова предаване, в което да се дава информация в исторически и съвременен аспект за религията - християнството и духовността. Да показва връзката между двете неща. Не държа да бъде строго православно, все пак в БГ има християни и от другите деноминации. Не може да се пренебрегват и хората от другите религии, които също са част от обществото. Не може да не бъдат засегнати и въпросите за сектите, които също просперират по нашите земи. Искам обаче това да става мирно, възпитано. Да има диалог, а не противопоставяне и надцакване - кой е по-, по-, най -.
Свидетели сме на достатъчно скандали и конфронтации, които на моменти стигат до там, че е неудобно да ги гледаш и слушаш. Нека има нещо различно, което би могло да бъде модел за подражание. Вярвам, че много хора имат нужда от такова нещо, вярвам, че християнството не е просто религия, а път и начин на живот. Нека бъде показано това.
И вместо да се вихрят скандали и хапливи изказвания, далеч по добре и продуктивно би било, участниците в това, да седнат и да помислят, с общи усилия, как, какво биха могли да направят и представят.

Общи условия

Активация на акаунт