Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 339
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 125
На фона на всичко това аз от вчера съм с температура, болки в гърлото и главата и  кашлица. Мисля, че нямаше по - неподходящ момент да се разболея, защото сега си вкарвам всякакви филми.
 Аз също имах проблем с гърлото, но предната седмица стоях все с ледени крака и все излизах без връхна дреха. Грижи се да ти е топличко на кръста и краката, както и на гърба.
На мен лично от три дни ме боли зверски коремът до степен дето не помага и обезболяващо. Уредих се с частен преглед, вместо да ходя до Спешният, само защото пет пъти съм била там и никога не е било празно откъм чакащи. Сега надали ще е празно Sad Имам и преглед при гинеколог, защото за майтап точно през последните пет месеца правим опити за бебе. Чудесно съм се наредила, просто няма що Sad

# 19 126
Белгийското правителство нареди вчера училища, кафенета, ресторанти и някои магазини да бъдат затворени заради епидемията от коронавирус, като последва решенията на Франция и други европейски държави да ограничат всички дейности, с изключение на най-необходимите, предаде Ройтерс. Мерките влизат в сила от полунощ и ще продължат до 3 април, макар че училищата ще трябва да останат затворени за пет седмици, включително великденската ваканция, съобщи премиерът Софи Уилмес на пресконференция. Уилмес подчерта, че супермаркетите и аптеките ще останат отворени. "Искаме да избегнем италианската ситуация", каза премиерът.

# 19 127
Някой компетентен би ли направил списък какви лекарства може да си напазаруваме от аптеката превантивно?
Бети, на първата страница има описано
По една-две максимум опаковки от болкоуспокояващи и температуропоножаващи. Ако има хронично болни техните лекарства.
Не купувайте на своя воля лекарства с рецепта. Когато не са предписани от лекар, те могат да нанесат по-голяма вреда.

# 19 128
  • София
http://6nine.net/2020/03/12/covid-19/
Има ли повторно заразени със SARS-CoV-2 и колко време реално протича заболяването?

# 19 129
  • Bulgaria
fentiss, е как какво може да направи? Най-малкото може да изпрати човек да ти вземе проба ако има съмнение. Така се процедира по принцип. Не чакай, нищо че си студентка. Лично мое мнение е, че е ключово да се реагира на време, независимо дали става въпрос за обикновен грип.

# 19 130
  • София
Боже, вече не мога да проумея какви хора съществуват  в света!
Как за 1300 стр. не разбрахте какво е това вирус, защо може да си положителен, а да нямаш симптоми и как спазването на социална дистанция и хигиена се отразяват на разпространението!
Моля ви, четете поне, ако нямате знания и информация, не пълнете темата с изпльоскани тъпи въпроси!
Извинете.

# 19 131
  • на пъпа на Златията
Карантината е за това за да се търсят заразените и да се изолират . За това се налага  да се въвежда  сега извънредно положение , защото някои не искат да  спазват правилата , да не казвам и кой умник се направи на герой от връх Шипка.

От как се помня  на следващия ден след погребението  по нашия край се сади чесън  на гъсто около гроба .   .

# 19 132
Който иска да купува лекарства - вземете си температуропонижаващи, като парацетамол примерно, нурофен. Нещо болкоуспокояващо -аналгин да речем. Сиропи за кашлица, защото се кашля много. Друго няма нужда.

ПП Моля ви не пишете недоказани твърдения, защото най-малкото внасяте увереност за недосегаемост у лековерните. Едва вчера казаха, че първият заразен в Италия, на 38 години, млад и спортуващ мъж чак сега е започнал да диша самостоятелно. Бил е на командно дишане толкова време. Давате ли си сметка какво значи това? Изключително сериозно е. Всички над 10 години могат да развият пневмония. Голяма част от тях двустранна.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 09:48 от Ън

# 19 133
И аз съм с дразнещо ме гърло, понеже при мен хремата върви назад, а не напред за жалост, а е онзи период от месеца... Промивам си носа и това е.

# 19 134
Alexander Kekulé, вирусолог: броят на заразените в момента съответства на физическите заразявания от преди десет дни.

Следователно вземайки предвид българската народопсихология 18 март ще бъде един много динамичен ден.

# 19 135
Германия - затварят училищата и детските градини от понеделник до 20 април.

# 19 136
  • тук и там
Да, на практика 5 седмици ще бъдат затворени училищата  във Белгия и Франция поне.(не знам в кои други държави са затворени училищата  и колко дни е Великденската ваканция,но повечето са католически-така че едва ли има разлика   ).

П.П-Западна Европа явно затваря училищата  за 5 седмици от 16.03 до 20.04.

# 19 137
В града, в който живея, Кил, вече има 7 потвърдени случая. Днес местното правителство ще заседава извънредно. Работя в културен център, който на този етап не е засегнат от забраната за събития над 1000 човека, понеже сме с по-малък капацитет. Онзи ден имаше концерт със 700 човека и 50 екип. Няма паника, само черен хумор и тук-таме някой дезинфектант на нечие бюро. За бранша обаче положението е катастрофално - на турмениджърката и се плачеше. Не че е единственият засегнат.
Вкъщи имаме храна за поне седмица за всеки случай. Лекциите в университета са отменени до 19.04. Чакаме в движение информация дали ще работим или не - хем да не ходя на работа означава да нямам доходи, хем като съм на работа, колкото и да се дезинфекцирам... Не мога постоянно, пък и с толкова народ около не знам има ли смисъл.

# 19 138
Скрит текст:
На фона на всичко това аз от вчера съм с температура, болки в гърлото и главата и  кашлица. Мисля, че нямаше по - неподходящ момент да се разболея, защото сега си вкарвам всякакви филми.
Добре, че живея сама, никъде няма да излизам, имам достатъчно провизии за няколко дни и ако се влоша, ще звъня на 112 и така. Понеже никаква възможност не мога да изключа, в София живея..като гледам вируса е тук от бая време.
Въобще ситуацията е.. успокоявам се с това, че ако е корона, по-добре да се разболея сега отколкото когато положението в болниците стане напечено и няма места.

Отиди при личната да те прати на изследване.
Безотговорно е малко.
Личната ми лекарка е в друг град. Дори да ѝ се обадя, тя какво може да направи? Нали идеята е, да не мърдаш от вкъщи, за да не заразиш други хора. Вдигнах температура отведнъж, болки в тялото - подозирам, че е грип, но нищо не мога да изключа като вероятност. Затова казвам, че ще стоя вкъщи, не съм рискова група, студентка съм. Усетя ли някакво влошаване, или ако няма подобрение, ще звъня на телефона за коронавирус да видим те какво ще ме посъветват.
Колко ти е висока температурата? Аз вчера имах 37,5, веднага реагирах и взех мерки. Грип е, съответно съм се барикадирала всъщи, за да не изложа никого на опасност. Пия си лекарствата съвестно и си наблюдявам общото състояние. Ако имаш висока температура (над 38) никак не бива да се подлагаш на самолечение вкъщи.
Между другото, на пловдивската телефонна линия за информация относно короната не вдига никой. Вчера опитах да се обадя, за да получа информация в случай на проявени сериозни симптоми в бъдеще какъв е редът на действие.

# 19 139
Относно излизането - вчера цял ден бях навън с децата и кучето, днес пак. Слагам в раницата домашни сандвичи и вода, качвам ги в колата и заминавам някъде сред природата, където няма хора. И всеки ден, когато времето е хубаво ще е така. Места има много - Банкя, Драгалевци, Симеоново, Бистрица, Железница и т.н. Не е нежно да се бутаме из центъра и по площадките, които са пълни с деца

Общи условия

Активация на акаунт