Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 938 605
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 065
Аз категорично не мога да разбера какво им пречеше да вземат адекватни мерки досега и без извънредно положение!?
Не съм чела всичко в темата, това обсъждахте ли го?
https://btvnovinite.bg/svetut/ruski-uchen.html

# 19 066
  • Mediterraneo
Хора,не искам да всявам паника ,но в момента си подгответе финансова независимост ,знам ,че  с тази повсеместна беднотия е невъзможнои,но всеки лев трябва да се къта,че не се знае какви разходи ще има всяко домакинство и докога ще продължи тази ситуация.

Как се подготвя финансова независимост от днес за утре, не говорете глупости! Или имаш, или нямаш такава.
Аз имам средства да изкарам 3 месеца, за храна, наем, сметки и лизинг на колата. Нататък просто не ми се мисли.

# 19 067
Имам  резервация за екскурзия в Египет след няколко дни, но туристическата агенция не иска да ми промени датите. Сега с това извънредно положение може би ще се съгласят, но ако Египет не е в списъка с държави, към които да не се пътува, може да ми откажат отново. Трябва и тур.агенциите да ги задължат да вземат превантивни мерки.

# 19 068
Моя милост провинциална ще пътува днес. По-голяма вероятност има мама да зарази мен, отколкото аз нея, но така или иначе това няма да се случи. Защото аз съм предприела своите мерки още преди да я има темата 🙂
Все пак ако отнякъде изтече инфо за възрастта и местоположението на новите, моля да сподели.

5 огнища на заразата има до момента - Габрово, Плевен, София, Монтана, с. Василовци, община Брусарци
Знам.

# 19 069
Тарталета,хората под паника правят глупости.

# 19 070
Аз категорично не мога да разбера какво им пречеше да вземат адекватни мерки досега и без извънредно положение!?
Не съм чела всичко в темата, това обсъждахте ли го?
https://btvnovinite.bg/svetut/ruski-uchen.html

Много празници се събраха накуп - 14 февруари, 3 март, 8 март

# 19 071
Хора,не искам да всявам паника ,но в момента си подгответе финансова независимост ,знам ,че  с тази повсеместна беднотия е невъзможнои,но всеки лев трябва да се къта,че не се знае какви разходи ще има всяко домакинство и докога ще продължи тази ситуация.
Не правете неразумни и ненужни разходи.
0
Не идва зомби апокалипсис, споко. В Италия въпреки карантината живота си тече, хората работят, магазините също. Просто трябва да сме подготвени с провизии за няколко дни, не за два месеца. Ако пък толкова стане напечено бързо ще си припомним как се копае градинката на село.

# 19 072
  • Bulgaria
Защо да са 5? Как ги определяте, защото с.Василовци е в община Брусарци, област Монтана. Тези хора са празнували в гр. Лом, който също е в област Монтана. За момента няма доказани други случаи от областта, освен тези, които са свързани със семейството. А отделно част от контактните са в Пловдив, не знам там има ли положителни.

# 19 073
Защо да са 5? Как ги определяте, защото с.Василовци е в община Брусарци, област Монтана. Тези хора са празнували в гр. Лом, който също е в област Монтана. За момента няма доказани други случаи от областта, освен тези, които са свързани със семейството.

5 огнища - Габрово, Плевен, София, Монтана, с. Василовци

# 19 074
В Монтана откога има заразени?

# 19 075
Цитат
Доколкото разбирам заради административни и законови пречки. Полицията например няма право принудително да задържа хора нарушаващи карантината, защото те не са престъпници, криминално издирвани, а извънредното положение например ще им разшири правомощията, и ще могат прнудително да задържат нарушители на карантината.

# 19 076
Шефът на ВМА: Нарушили са карантината с празненството на фамилията, а сега няма кой да погребе починалата в "Пирогов" жена

# 19 077
Така казаха по БТВ ,1 минута преди пресконференцията.Аз поне така разбрах.
Да ,точно това казаха.Аз също по моя преценка днес реших да не пращам децата на училище и смятам до колкото е възможно да огранича излизането от вкъщи.

# 19 078
Шефът на ВМА: Нарушили са карантината с празненството на фамилията, а сега няма кой да погребе починалата в "Пирогов" жена

То и после няма да има.... едва ли траурните агенции ще се съгласят да организират погребение в този случай.

# 19 079
Толкова ли е трудно да се ограничи движението и контактите между хората. Вирусът се разпространява по геометрична прогресия, здравната система не е цветуща...та вземете си седнете на зад...е. Ако не мислите за себе си, помислете за възрастните, за родителите си, за децата си.

Да не би американците да им пука за България вече. Нали при вас всичко беше ок и сте на светлинни години пред нас.

Общи условия

Активация на акаунт