Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 661
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
  • Бургас
Аз съм с термин май и взех предимно бодита с къс ръкав. Отгоре мисля да обличам ромпър с дълъг ръкав.

# 436
Аз основно така обличах детето ми. Боди къс ръкав, чорапки и ромпър.

# 437
  • Варна
Извинявам се за глупавия въпрос, Ромпъра не е ли пак вид боди, което е с копчета по цялата дължина. Ако го облека върху боди с къс ръкав няма ли да стане много облечено това дете за юни месец Simple Smile
Пиша в Гугъл ромпър и ми излиза това:

# 438
Извинявам се за глупавия въпрос, Ромпъра не е ли пак вид боди, което е с копчета по цялата дължина. Ако го облека върху боди с къс ръкав няма ли да стане много облечено това дете за юни месец Simple Smile
Пиша в Гугъл ромпър и ми излиза това:

Това е ромпър.Моето бебче е зимно и цяла зима си изкара само по ромпър у дома или по боди+ ританки.Поддържаме 22градуса,макс 23 в цялото жилище.Навън я изкарвам с боди с къс ръкав + блузка и панталонче + някаква завивка според времето.Не разбирам какво е това навличане на бебенцата.Още повече,че в коша за новородено е доста топло.
Юни месец ще заври с толкова дрехи.Трябва да се внимава да не го прегреете.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 13:06 от Анонимен

# 439
Lemons, знаеш, и мен ме мъчат същите въпроси.
Затова си блъскам главата какво и по колко да купувам. Ама най-накрая просто ще накупя куп неща, половината от които ще останат необлечени. 😄
Според мен дрешките зависят и от това, кога смяташ да изведеш бебето. Ако ще е след 30-40 дена, смятам че в домашна обстановка, лятото, спокойно може да си изкарва с боди с късо ръкавче + ританки.
Ако обаче ще го извеждаш преди това, сигурно и разни горнища ще трябват.

# 440
  • Бургас
Зависи от сезона, а и кой каква температура поддържа вкъщи. В края на април и началото на май месец все още не е толкова топло. И в същото време отопление вече не се ползва. Поне ние не използваме. По думите на повечето ни познати вкъщи е студено. За майка ми и свекърва ми е направо ужас. Поддържаме около 20 гр. максимум през зимата, а в спалнята където спим ние вечер е около 13-15 гр. Simple Smile Там не включвам нищо и прозореца стои по цял ден отворен. Затварям го като си лягам.
Сега, ако поддържате във вас по 24-25 гр, като майка ми например, може и само по къс ръкав да си държите бебетата.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 13:09 от Мария

# 441
Моята девойка е края на ноември и беше с боди тениска и ромпър или боди потник блузка и панталонки. За лятно бебе, особено ако Т вкъщи са над 26-7 градуса, бих обличала с боди тениска. Новородено много по-лесно може да се претопли, от колкото да се простуди, еле пък лятно бебе. В момента вкъщи е не повече от 22 градуса, нощес около 18-20. Ако се качат над 24-5 градуса Т вкъщи (много напича) е по тениска. Следвайте правилото както сте облечени вие, така и детето, ако пък мнлго ви е страх, ако вие сте с къс ръкав, детето с дълъг. И никакви шапки вкъщи, шапките са за навън.
Може да вземете 3 ромпърчета, 5 бодита с дълъг, 5 с къс и жилетчици. Хем, че аз аки бях взела само толкова с моето повръщащо бебе нямаше да ми стигнат до никъде, та си зависи от бебето.

# 442
  • Варна
Галеона , хич не ми се иска да се затрупвам с дрехи, ама както е тръгнало...
ще си спазя стратегията, която намислих за късия ръкав и жилетката, пък ще взема и един два ромпъра и бодита с дълъг ръкав. Като бройка мисля да купя По 5 от вид и размер. Май така ще сме за първо време и каквото трябва ще поръчавам допълнително в движение.

# 443
Бтв, на мен жилетките хич не ми бяха удобни, слагала съм броени пъти, колкото да ги използвам. Много се вдигат като гушкаш бебето иии да. Хич не ми бяха удобни.

# 444
  • Varna, Bulgaria
Здравейте. Количката, която съм харесала има матрак за коша за новородено, но той е вграден в подплатата. Трябва ли да вземам допълнителен матрак. В сайта питах, но наличните им не пасва на моят мод л количка (по-големи са). Може ли да се подложи одеалце например. С чаршафите също ще е проблем, защото обикновено долните са с ластик, но в случая няма как да го сложа. Какъв комплект да вземам тогава Confused

# 445
  • Plovdiv, Bulgaria
Сина ми е зимно бебе. Него обличах с боди+ромпър и чорапки вкъщи, навън + космонавт и шапка. Сега с лятното съм взела за в самото начало и няколко бодита с дълъг ръкав, юни месец все още си има и хладни дни/вечери. Под тях няма да слагам нищо, ще добавям и клинче за на долу и чорапки. Ромпър с дълъг ръкав за вечерта, пак за в началото. Предполагам края на юни, началото на юли вече ще сме с късия ръкав и имам 2 връхни, тънки не ги знам какво се водят, горнички някакви за над вечер или ако рано сутринта сме навън. Както ще имам и клинче в мен, пак ако е по-хладно да го слагам.
В общи линии имам по малко бройки  бодита с дълъг ръкав, клинчета/панталонки дълги,  ромпъри. Другото всичко е с къс ръкав бодита, ромпъри лятни без ръкав, няколко потничета. Аз лично предпочитам да имам дрехи една идея повече от това, което пишат в списъците. Сина ми беше с рефлукс и много връщаше, та това 5 бодита никъв шанс нямаше да ни стигнат.

В количката постилях чаршафче, ушито от майка ми. Просто си харесах платове и тя ги подгъна по размера на матрака. Има и готови комплекти за количка.

# 446
  • София
Накупих всевъзможни дрешки, дори бебешки дънки, от мерак. Най-употребявани и удобни се оказаха ромпърите от Джъмбо. Даже пратих ММ да купи още. Всичко останало така си седи. Бодита-също от Джъмбо, но ги обличам като е по-студено, под ромпъра. Евтини, красиви, чист памук.

# 447
Здравейте, момичета.
Моето момиче е на 3++ месеца. Преди да се роди бяхме купили главно 56 размер, 2-3 дрешки 50 размер и от Джордж ни подариха ромпърчета и бодита от 0 до 3 месеца. Очаквахме, че ще бъде малка, но тя се роди още по-малка от това, което предполагаха докторите. Беше 46см и дрехите 50 размер и бяха големи, а другите направо и стърчаха. 😁 Таа чак сега купих нови дрешки по-голям размер. Тези на Джордж от 0 до 3 месеца ги носехме буквално до преди дни. Всичко си зависи от детето.
Като качество от дрехите на Джордж съм много доволна. Не съм имала проблеми. Относихме си ги и са много мекички.
За обличане аз спазвам правилото както съм облечена аз така обличам и детето. Вкъщи поддържаме около 22-23 градуса и бебка е или само по ромпър или с боди и ританки. Не навличам апък да я държа с шапки и ръкавици вкъщи абсурд. Както каза Марти много е лесно да се претопли едно бебенце.

# 448
  • София
Обсъждана ли е темата за стерилизаторите? Гледам, че в Амазон има доста негативни мнения за текущия модел на Авент (загарял, миришел на мухъл и изгоряло..) Някой с впечатления или препоръки?

# 449
Аз ползвах на Авент до 4 месец и съм много доволна.Никакви проблеми не съм имала.Нито е загорял,нито мухлясал.Този модел ползвах:
https://www.pakostnik.com/bg/elektricheski-sterilizator-3v1-philips-avent

Общи условия

Активация на акаунт