Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 588
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
А как поръчвате от този сайт?

Поръчва се както всяка друга он- лайн покупка.
Ако имате предвид как идва до България, там вече е друго. Може да видите механизма на доставка в сайтпвете  а Габиели или Габко.

# 631
  • София
Nikolaeva,всичко си е наред с количките от сайта,просто в БГ обичаме да надуваме много цените.Поръчването е трудно и това ме отказа преди години,има посредници,които биха съдействали срещу известно оскъпяване.За пример ти давам стола за кола на синът ми,взехме го от амазон за 250 лв с доставката,тук официалния вносител го предлагаше за над 400.Столчето си е абсолютно на 100 % оригинално.

Идея си нямам колко е излезнало,накрая пазарувах аз,имах една пролука  от няколко дни между моето изписване и това на бебето,накупих 99 % от нещата.
Преди раждането имах само количка със столче за кола (1000 лева някъде ми изглезнаха и двете Chicco Urban с кошче за кола).
Гардеробче и креватче + матрак взехме от Икеа,към 400-500 лв ,от Икеа взех и  пеленки за бебенцето за постилане,два спални комплекта (реално бебето спеше в чувалче и ползвах само чершафите,калъфките просто ги постилах под главичката,после взех още чершафи от Вис Виталис с ластици)и ваничка (ваничката е малка и реално към 4-5 месец на детето вече му беше малка и я смених)
От Яна взех две кърпи за къпане с качулчица.После и от Панагюрище съм взимала и са хубави.Икейските не ми харесва как попиват.
Козметика има и за 3 и за 30 лева,а какво ще се понесе на бебето е индивидуално.
Аз почнах с Веледа,после минах на Мустела,зареди помпичката на душ гела,по-удобно е с помпичка.
Взех и една голяма туба мицеларна вода на Биодерма за почистване,аз също си я ползвах за лицето.Накратко с козметиката можеш да минеш с доста широк диапазон като цени.(то и за количките е така де)
И понеже се разбра ,че с кърменето ми е спукана работата си взех и помпа на Medela swing ,това също ми беше една от по-скъпите покупки.Предната ми беше ръчна на Авент.Шишета на Авент взех три стъклени.Като това с шишетата и помпите според мен е добре да се вземе,ако не ви потръгне кърменето,според мен не е задължителна покупка от преди раждането.
Стерилизатор за шишета и помпа ползвах също.
От Minene и Вис Виталис бях взимала също разни одеялца и подложки за количката.
Дрешките основно бяха от George и H&M.
В последствие взехме шезлонг и въртележка на Fisher Price,активна гимнастика,но те също не са необходими в първия месец от живота на бебето (и изобщо не са задължителни) и могат да се вземат по-натам.
 Пиша този пост,като човек,който за два дни си напазарува всичко необходимо 😂

# 632
Bubble, след като смени помпата с Медела случиха ли ти се нещата?
Предишния път бях с ръчна на Авент и не се разбрахме, спрях да кърмя на 15 ден. Сега съм решила, че ще си взимам ел помпа, но смятам някоя по-бюджетна, че близо 300 лв не ми се дават

# 633
Детето ми спи в комбинирано легло. Искам да махна кошарата, но не знам къде да намеря матрак за леглото, което ще ползва . Мисля, че трябва да е 70/180 ( 185). Някой да има предложение къде да разгледам подходящи матраци?

# 634
  • София
Bubble, след като смени помпата с Медела случиха ли ти се нещата?
Предишния път бях с ръчна на Авент и не се разбрахме, спрях да кърмя на 15 ден. Сега съм решила, че ще си взимам ел помпа, но смятам някоя по-бюджетна, че близо 300 лв не ми се дават
Не,не ми се случиха,кърмата ми прогресивно намаляваше,дори и с бебето на гърда,въпреки литрите чай,които изпих.Не ми се получиха нещата,но с Меделата ми беше изключително лесно,даже нощем се цедях ефективно.Според мен има разлика между двете помпи в засмукването,Меделата започва с нещо като масаж на зърната и тегли по различен начин,не мога да кажа дали щях да успея,ако бях почнала с Меделата от самото начало,но определено ми беше по-удобно с нея.

# 635
Детето ми спи в комбинирано легло. Искам да махна кошарата, но не знам къде да намеря матрак за леглото, което ще ползва . Мисля, че трябва да е 70/180 ( 185). Някой да има предложение къде да разгледам подходящи матраци?
Каква марка е леглото?

# 636
Каква марка е леглото?
Това му е леглото
https://dizainbaby.com/produkt/bebeshka-koshara-dizain-baby-desi … maksi-s-reshetka/

# 637
70на 180 е матрака,да.Те са разпространен размер,и на Тед имаха и на Нани съм срещала.С 90%сигурност го казвам,провери пак.

# 638
Имам детенце на два месеца. Трябва ли ми слънцезащитен крем за лице- при разходка с количката? Ако е необходим моля за марка.

# 639
Аз ползвах на Виши

# 640
  • Варна

Виж в ав мебели. Имат всякакви размери матраци.

# 641
  • Варна
Имам детенце на два месеца. Трябва ли ми слънцезащитен крем за лице- при разходка с количката? Ако е необходим моля за марка.

Дерматолозите не препоръчват слънцезащитна козметика за бебета по-малки от 1 годинка. Да се избягват разходки в най-големите жеги, да стоят под чадъри и т.н. Моето бебе е родено юни. Изкарвах си го, но беше със сенника и покрито с пеленка. Тази година също мисля да заложа на шарената сянка, шапка, чадър и т.н...дай Боже да можем да излизаме спокойно до тогава Simple Smile

# 642
Trevichka, как го беше облякла за изписването бвбокът?
Аз също чакам юнски мъник и много се чудя дали да е с боди къс или дълъг ръкав.

# 643
  • Варна
Galeona, бях купила специален тоалет, но валя дъжд и ме достраша (в началото на юни). Беше в боди с дълъг ръкав и дълги панталонки и пелена за изписване, която обвиваше цялото бебе и не се виждаше нищо от дрешките Simple Smile Ако го чакате в началото на юни според мен си приготви дълги ръкави и панталон. Нали нямат развита терморегулация първите няколко седмици и лесно се претоплят или настиват. Виж ако е краят на юни вече е съвсем друг въпрос Simple Smile
 В края на юни спокойно го разхождах по боди с къс ръкав и голи крака, наметнато с пелена.

# 644
Trevichka, Благодаря! Simple Smile
Чакаме го началото на юни и съм подготвила боди с късо ръкавче и панталонче и от друга страна едно цяло ромпърче с дълъг ръкав.
Да има избор! 😄

Общи условия

Активация на акаунт