Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 657
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз ползвам стерилизатор на Chicco. Без забележка е.
https://www.hippoland.net/chicco-elektricheski-sterilizator-do-7-shisheta-78695

# 451
  • Плевен
Аз мисля да взема на Авент за микровълнова. Ползвала съм и електрически на Чико и пак бях доволна. Мисля си, че тези на доказалите се на пазара марки трябва да са добри. То зависи и как се ползват. Ако отзивите са от някакви мърлячи неспазващи указанията за употреба, може и да имат проблеми.

# 452
  • София
За обличане аз спазвам правилото както съм облечена аз така обличам и детето. Вкъщи поддържаме около 22-23 градуса и бебка е или само по ромпър или с боди и ританки.
И аз, но слагам и одеалце отгоре. А през нощта спи с юрганче.

# 453
Днес вкъщи е 24 градуса и Катлея е по тениска - добре й е. Тя много мрази да й е топло, надава вой до небесата.

# 454
Момичетa, от много време иcкaм дa пишa и дa cподеля кaкво нa мен ми беше полезно и необходимо първите меcеци c бебето. Cегa нaли cме cи вкъщи през цялото време и cе реших 😀
Зa дрешките - cпиcъците зa дрехите нa мен ми бяхa много обърквaщи, то не ca жилетки, ромпъри, клинове. Нaкрaя cе окaзa, че единcтвеното необхидимо нещо товa ca бодитa c дълъг ръкaв и ритaнки/пaнтaлони c чорaпче. (отгоре cе зaвивa c одеaло ). Cъщо тaкa уcтaнових, че aко бебето е нaпример c дължинa 56cм, трябвa дa му cе cлaгaт дрешки не рaзмер 56, a по-голям рaзмер зa дa не му cтягaт, оcобено aко е момче. Дa cе купувaт дрехи по-мaлки от 60 зa бебе родено в девети меcец зa мен нямa cмиcъл.
От одеaлцa и пелени винaги имa нуждa. От полиеcтърното одеaлце обaче в нaчaлото моето бебе cе обривaше. Колкото и дa имaм вcе ca ми мaлко. Нaй-хaреcвaм пеленките от бaрхет, муcелиновите cъщо ca хубaви, но по-cкъпи, тензухените ca доcтa тънки  и не cтaвaт зa нищо (може би зa цедене нa киcело мляко).

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 09:37 от Little heart

# 455
  • Plovdiv, Bulgaria
Е, не всички бебета родени в 9м са 56см Simple Smile
Моето се роди 48см и близо 2м носи размер 56см,че и по малък, после до към 6я носи 62см. Аз винаги съм била на мнение, че това с размерите си е много индивидуално. Да не говорим, че различните марки са умалени/уголемени.

# 456
Абсолютно съм съгласна с christiana, дъщеря ми също се роди в 9 месец, а беше 48 см, едва 2,500кг и доста дълго време носеше 50, сега е на 4 месеца и още й стават 56, така че не бива да се обобщава, а да се следи за размера на бебчо преди раждане.

# 457
  • София
Абсолютно съм съгласна за размерите, не може да се обобщава. Моите деца се родиха големи и дълги, но племенникът ми беше под 3 кг и 48 см. Доста им се разминаваха размерите. А одеала повече от две и една олекотена пелена не ми бяха нужни, защото след 3 месец използвам чувалчета за спане. Най- любима покупка и за двете деца.
А най- удобната ми вещ за бебето за мен е сушилнята. Спестява време от простиране и гладене.

# 458
Болна тема са ми размерите. Катлея утре става на 4 месеца има бодита от 0-3,както и от 6-9,които й стават. Някои са умалени, някои уголемени.
Имам 2 плюшени одеалца, както и едно като олекотено, с него я изписахме. Имам и 2 памучни по - плътни пеленки за през деня.
Иначе сушилнята и на мен ми е голям помощник, направо се родих, от както я взехме.
За жилетчиците казах - не ми бяха удобни. Имам сега една, която ми подариха, преди да въведат извънредното положение като беше 20 + градуса и я слагах навън. Иначе за вътре не.

# 459
Дa зa рaзмерите знaех, че ще cтaне проблем 😀 Идеятa ми беше, че aз дълго време не cе cъобрaзявaх c товa, че нa бебе дълго нaпример 50 cм е хубaво дa cе cлaгa мaлко по-голям рaзмер дрешкa. Инaче нaиcтинa е много индивидуaлно.

# 460
  • Бургас
Не си представям живота без сушилня. Ние сме четири членно семейство с пети член на път. Grinning Дъното на коша за пране съм го виждала само, като го купувах. Joy Винаги има нещо в него.

# 461

Нaй-хaреcвaм пеленките от бaрхет, муcелиновите cъщо ca хубaви, но по-cкъпи, тензухените ca доcтa тънки  и не cтaвaт зa нищо (може би зa цедене нa киcело мляко).

Аз използвам тензухените пелени за попиване на водата от телцето след баня или след миене на дупето. Бебето ми е на 3+++ и хавлиите са още груби за толкова малко бебе, слагам хавлията само под пеленката да е по- мекичко.

# 462
Момичета, какво е мнението ви за използване на стягащ колан след секцио? И съответно тип като високи бикини или пояс?

По въпроса с дрешките - дъщеря ми се роди 47см и доста време си използвах дрешки р-р 50. Най-удобни ми бяха ромпъри за сън, а за през деня боди тип прегърни ме + ританки

# 463
Може ли да се сложи помпа за кърма на медела в стелиризатор, че в книжката пише да се преварява? Thinking

# 464
  • София
Може ли да се сложи помпа за кърма на медела в стелиризатор, че в книжката пише да се преварява? Thinking
Може със сигурност, правя почти от година. Аз се чудих на тези писания.

Общи условия

Активация на акаунт