Подготовка за малкия човек - тема 10

• 41 603
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • Plovdiv, Bulgaria
Сега успеха за поръчка клони към 0. Вчера напълних кошницата с някой неща, имаше супер оферта на едно лего и искахме най-вече него. Ем да, ама в близките 2 седмици няма дати изобщо за доставка..

# 571
Момичета, ще ми се да поръчам малко дрешки за бебчето, какво купувате вие за начало, това ми е втора бременност и спомням от предишната, че ми бяха много удобно бодитата които се закопчават отстрани, ританки си спомням, че купувах, но това е било преди 8г, сега какво се купува като облекло за новородено и от къде съответно?

# 572
В така хубавия период когато работеха моловете и магазините, купих доста неща от LC Waikiki - харесват ми като модел и са доста изгодни. В момента можеш през сайта да си поръчаш, има и намалени неща. Малко им е бъгав сайта, но с повече търпение се получават нещата.
Много съм доволна и от дрехите на George. Поръчвам ги от сайта им с превозвач от Англия до България.
Като вид облекло  - аз имам бодита - къси и с дълъг крачол, ританки, лигавници (сега има едни като триъгълни шалчета, много сладки), шапка, ръкавички и чорапи. Мисля да взема и ето такова:
https://www.aliexpress.com/item/32907124832.html?spm=a2g0o.cart. … 00SG0Ksj&mp=1
Май тук го коментирахме преди няколко страници. Чела съм, че бебетата много се успокояват като са в такова нещо. Имитира повиването от едно време.

# 573
Момичета идвам с въпрос за прането на бебешките дрехи. На всички пише различни градуси на пране ,а всички са ми различни цветове какво да правя? Да ги пусна всички на 30 градуса ,предполагам няма да им стане нищо.

# 574
  • Бургас
Аз ги пуснах заедно, на 40 градуса, нищо им няма. След това и през сушилнята минаха. Притеснявах се малко да не се оцветят, но няма щети.

# 575
Нямам сушилня все още и ще трябва на простора да съхнат ,после ще ги изгладя.

# 576
Соленка, благодаря много.
Имам голямо желание да кърмя, но не знам дали ще се получи.
Ще обмисля варианта да взема ръчна на Авент или Медела, защото 200лв ми идват множко за техните електрически. 🤨
С ръчна помпа е голяма мъка, ако мислиш да храниш само с изцедена кърма. На мен ми отнемаше 20-30мин. и си натоварвах супер много ръцете. Електрическата е най-доброто решение...
За Медела съм чувала много добри отзиви, но нямам личен опит...

Аз имам електрическа на Медела и смея да кажа, че това е една от най-добрите ми покупки. Ползвам я поне веднъж на ден и определено си струваше инвестицията 😊
Какъв модел е помпата на Медела?

Medela Swing Maxi Simple Smile

# 577
Аз винаги пера или на 50 или на 60. Нищо не деля. Но пера неговите дрехи отделно от нашите

# 578
  • София
Пера на 40 градуса бебешките дрешки, това сушилня. Дрехите на бебето пускам отделно, на баткото - също.

# 579
  • Бургас
Разбира се, че отделно бебешките дрехи от нашите. Имах предвид заедно всички цветове, защото това й беше едното притеснение доколкото разбрах - да не се оцветят.

# 580
Честно казано, аз също пера дрехите на малкия отделно от нашите на 40градуса и след това в сушилня, но още нещо, което правя е да отделям светли детски дрешки от тъмни. Както и при нашите.

# 581
Разбира се, че отделно бебешките дрехи от нашите. Имах предвид заедно всички цветове, защото това й беше едното притеснение доколкото разбрах - да не се оцветят.
Да това ми беше притеснението за различните цветове дрехи. Естествено,че ще ги деля от нашите.

# 582
Момичета идвам с въпрос за прането на бебешките дрехи. На всички пише различни градуси на пране ,а всички са ми различни цветове какво да правя? Да ги пусна всички на 30 градуса ,предполагам няма да им стане нищо.
Всичките ги пера на 40 градуса и после в сушилнята.Използвам цветоулавящи кърпички,защото примерно червените дрехи понякога пускат боя.

# 583
  • София
Аз пак да кажа,че ел.аспираторът за нос на Cangaroo е пълна глупост.Най-безполезната ми покупка евър.
Носко ми вършеше перфектна работа.

За помпата за кърма,съветвам ви да вземете след раждането само ако ви е необходима и то хубава.Не жалете пари,после адаптираното мляко на детето ще ви излиза поне колкото една Медела месечно.
Е и Меделата не е гаранция за успешно кърмене,но поне ще знаете,че сте направили всичко необходимо.Мога да сравня Авент ръчна с Медела суинг,разликата в дърпането е космическа.
При мен не се получиха нещата,детето ми и на АМ порасна и е здраво и силно момченце.

# 584
  • София
Да, ако сравняваме АМ и помпа, има много разлики. Като жена , който се цеди вече почти  10месеца с Медела, мога да кажа, че си струва парите, дори и повече, много повече, но и да ви споделя, че по- лесно и удобно от кърменето няма! Не се саботирайте, дръжте бебчето на гърда първите месеци, когато и колкото то иска  и е почти сигурно, че няма да имате нужда от помпа.

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 00:15 от Ева на третия етаж

Общи условия

Активация на акаунт