Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 ян. 2020, 10:16 ч.

Обсебващо желание за общуване

 • 4 714
 • 64
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 1 635
Привет,

Вече няколко пъти се жалвах в оплакваческата тема, та не искам да ги занимавам повече, а и ще се радвам да получа конкретни съвети тук.

Проблемът ми може да се стори смешен на много, но мен ме товари адски. Смешното е и, че по принцип не цепя басмата, а в случая съм в шах и мат от притеснения да не обидя човека. Също така, усещам, че напрежението ми се натрупва и ще избие във всеки един момент, а не искам, защото под афект, мога да кажа много обидни неща и да остана неразбрана.

Та, историята ми накратко:

Преди няколко години станах кръстница на детето на една позната. Майката е самотна майка. До него момент общуването ни винаги е било спорадично, но тази жена пощуря след кръщенето и иска да общуваме непрестанно. Досадно ми е да давам отчети кой какво правил вчера, кой болен. Доста по-ползотворно ще ми е да се видим веднъж в месеца извън онлайн пространството и да си изгоорим всичко. Та, аз и с най-близките си приятелки не си пиша толкова често, случвало се е и да заглушавам наши общи чатове в социалните мрежи с дни, когато го избият на луд чат, те го знаят и са ок с това (най-много да ударят някоя шега).

Разбирам много добре каква е ролята на кръстника, но цялото това държание ме кара да се отдръпна и явно отстрани изглеждам незаинтересована. Въпросната вече започна да ми се сърди и да ми търси обяснения защо се държа така. Очаквах да е достатъчно досетлива и да разчете правилно отдръпването ми, но, уви...

Не знам как да й обясня по най-деликатен начин, че желанието й за общуване е обсебващо и постига обратен ефект. Предполагам, че го прави и несъзнателно, търсейки подкрепа  (все пак е самотна майка).

Също така, на няколко пъти я хващах как по тънката струна се опитва да ме обработва за пари. Да си каже директно, че има нужда... никой не обича да го правят на глупак.

Съчувствам й, обичам детенцето, но наистина тази цялата ситуация ще ме накара да агресирам много скоро.

Вие какво бихте ме посъветвали?

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 10:23 от Yogurina

# 1
 • ЯМБОЛ
 • Мнения: 882
    Тази тема вече не беше ли разисквана?

# 2
 • София
 • Мнения: 17 272
Дистанцирай се – спри да вдигаш телефона, ако ти звъни, да отговаряш, ако комуникацията е писмена...

# 3
 • София
 • Мнения: 1 635
    Тази тема вече не беше ли разисквана?

Привет, не зная...аз пиша главно в Клюкарника. Нищо чудно да има и подобни в моето положение. Disappointed

# 4
 • Мнения: 4 650
Ееее, помислих, че мъж те преследва, пък то... Rolling Eyes

# 5
 • Мнения: 467
И? Даваш ли ѝ пари?

# 6
 • София
 • Мнения: 1 635
Ееее, помислих, че мъж те преследва, пък то... Rolling Eyes

Stuck Out Tongue Closed Eyes Stuck Out Tongue Closed Eyes Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 7
 • Мнения: 4 021
Спри да вдигаш и отговаряш, кажи няколко пъти, че си много заета. Ако жената има интелект, ще разбере намека и ще спре с тази досада. В противен случай я конфронтирай и й кажи, че и без това ежедневието ти е натоварено, за да се товариш и с нейните неща. Трябва да се уважава спокойствието на човек.

Между другото, справянето с тези социални ситуации не се ли отработват още в училище?

# 8
 • София
 • Мнения: 1 635

Давала съм й, да, но тя обикновено прави намеци, не иска директно или разиграва някакви сюжети, съшити с бели конци.

Последният път ме пита дали можем да я вземем при нас на почасова работа. Имаме и фрийлансърски позиции, но тя не отговаря на профила. Каза, че питала, понеже имала големи харчове (раздроби ги и ми цитира за какво са до стотинка). Още тогава ми светна лампичката, кой дава такива подробни обяснения. На следващия ден ме питаше за Мултиспорт карта и аз я контрирах, че от опит знам, че ако се хване на две работи, не за спорт ще има време, ами няма да знае на кой свят се намира. Вече не беше толкова убедена, че й трябва толкова втората работа, не си била преценила, трябвало да помисли....Unamused Ей в такива случки съм я хващала, никой не обича да го правят на балама.


Скрит текст:
Спри да вдигаш и отговаряш, кажи няколко пъти, че си много заета. Ако жената има интелект, ще разбере намека и ще спре с тази досада. В противен случай я конфронтирай и й кажи, че и без това ежедневието ти е натоварено, за да се товариш и с нейните неща. Трябва да се уважава спокойствието на човек.
Между другото, справянето с тези социални ситуации не се ли отработват още в училище?

Явно съм проспала точно този час. Simple Smile

# 9
 • Deutschland
 • Мнения: 3 085
Намерете й мъж. Спешно!

# 10
 • Мнения: 4 021
Може би има причина да е самотна майка.
Мъжете пък изобщо не обичат такова прекалено внимание и дуднене.

# 11
 • София
 • Мнения: 17 272
Скрит текст:
Може би има причина да е самотна майка.
Мъжете пък изобщо не обичат такова прекалено внимание и дуднене.
Никой нормален човек не ги обича.

Yogurina, ако дистанцирането не помогне (допускам, че ще стане точно така), ще ти се наложи да режеш директно.

# 12
 • Мнения: 467
Назаем ли даваш или даряваш? Връща ли ги, ако са назаем?

Няколко смущаващи неща виждам.

Първо, ставаш кръстница на дете на далечна позната. После се чувстваш отговорна за чужд избор - нейният да става самотна майка. Съжаляваш я, но те дразни. Неспособна си да поставяш граници. Много ти е важно какво тя си мисли за теб и да не би да те помисли за нещо си. Изключително преувеличаваш значението на кръстничеството. Избягваш конфликта на всяка цена, дори и в свой ущърб. В конфликта няма нищо лошо и понякога е задължителен.

Не си длъжна да я отглеждаш. Не си виновна за проблемите ѝ. Според мен тази жена е манипулатор, който свири на струните на "горката самотна майка" и те смуче, защото си прекалено добричка и не можеш да отказваш, а това привлича хищници.

Тази ситуация ще се влошава, ако не направиш нещо. Проблемът не е тя, а ти. Бих спряла да правя каквито и да е финансови и други услуги като за начало. Спокойно, ще оцелее, такива хора имат наредени няколко нива спасители. За разговорите просто бъди заета. Като се сърди - да се сърди. Не ѝ дължиш обяснения и оправдания. Нещо много си се наплашила, тази жена е буквално никоя и няма право нищо да изисква от теб.

# 13
 • Шотландия
 • Мнения: 2 128
Тя ти прави намеци, ама и ти май не си й обяснила, че поведението й изисква прекалено много от времето ти, което не си готова да й отделиш, защото си имаш твой живот и неща, които са важни за тебе. Трябва да обявиш личните си граници и има начин да го направиш по необиден начин. Което не значи, че другата страна няма да се обиди, ако е тънкообидна. Ама това не е твоя работа, а нейна.

Ако питаш как да накараш някого да стане друг така, че на тебе да ти е по-удобно, че и без да му кажеш - отсега да кажа - няма как да стане. Simple Smile

# 14
 • Мнения: 194
Ролята на кръстникът е съвсем различна. Той/ тя, би трябвало да въведе детето във Вярата и християнските ценности по принцип. Но, масово на хората им убягва това основно  предназначение. Обяснете й го нормално.
Да си кръстник, не включва материална подкрепа и обсебване с цел Вие, да й подобрите живота.  
Няма лошо да й помагате, ако има нужда, но всяко нещо си има граници.
Прилича ми на жена, която се е вкопчила във Вас, именно заради финансова и материална нужда от помощ.

Последна редакция: чт, 30 яну 2020, 14:06 от Bonbone

Общи условия

Активация на акаунт