Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 ян. 2020, 01:27 ч.

Студена почерпка за събиране с познати?

  • 2 534
  • 31
  •   1
Отговори
  • Мнения: 82
В събота ще се събираме с познати и непознати (30-40 души) и обикновено "всеки" носи по нещо. Търся идеи... Изискването е да мога да го приготвя от предишния ден и да се яде студено, защото сутринта излизам рано и няма кога да се занимавам. Освен това пътувам с градския транспорт и трябва да мога да го нося. Фурната ми е малка (30х30) и ако може да не пека 5 тави сладки/соленки... Да не е манджа, а нещо което по възможност се яде с ръце, прав, в движение. Е, може и в чиния с вилица, винаги има и такива. И все пак да не е фингър фууд тип чипс/солети. Хората са все възрастни и хранещи се повече или по-малко здравословно. Често срещани са сандвичи, баници, сладкиши, сиренки и кашкавалки... надявам се разбирате идеята. За предпочитане е нещо солено и вегетарианско. Мислех си за тутманик/милинки/кашкавалки, но не знам рецепта при която на следващия ден студени да са достатъчно вкусни. Или нещо тип зеленчуково-омлетена торта? Ще се радвам на идеи и рецепти. Simple Smile

# 1
  • Мнения: 7 235
Руска салата, снежанка, сурови бонбони.

# 2
  • Мнения: 93
Казваш, че хората се хранят здравословно, а изреждаш баници, тутманици и подобни....
Суровите бонбони са доста добър вариант. Могат да се правят и солени - със сирена и подправки.
Явно държите на тестено - пица нарязана на малки парчета като хапки (но за толкова хора няма как да не опечете няколко тави).
За здравословен и изключително лесен вариант мога да предложа коктейлни зеленчукови пръчици - нарязани зеленчуци (най-често моркови, краставици) на пръчици и им се слага лимон (той ги държи свежи и не позволява да потъмнеят) и/или сос (има рецепти в интернет). Може да вземете ядки - или ако имате домашни да си ги опечете; сушени плодове - с или без шоколад (просто ги потапяте в разтопен шиколад).
Студени могат да се ядат и мини омлети - правят се във форма за печене на мъфини/мини мъфини (отново ще печете на няколко пъти, но стават доста бързо). Сещам се и за зеленчукови кюфтенца - печени на фурна.

# 3
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 13 809
Твърдо жълто сирене на кубчета. Аз последно в голяма чиния по средата сложих кубчетата, по края ветрилообразно резенчета ябълка( става и друг плод, слагаш преди да го носиш, от преден ден не става, но не е и много работа)

Полента: сваряваш, като е готова, изсипваш с тавичка или кутия да стегне, после режеш на квадрати

Салата или десерт в чаша: тук рецепти много, приготвяш, даже може да се занесе купа и всеки си слага в малка пластмасова чашка.
Аз така скоро ядах салата от червена леща. Като престои става по-хубава.
За десерт: едно кисело мляко със сладко да разбъркаш и отгоре да поръсиш с хрупкаво мюсли, пак си е решение. Пак в чашки всеки си сипва.

# 4
  • Мнения: 20 690
Имаш ли слоукукър? Аз бих направила печено месо, което е много хубаво топло и студено.

# 5
  • София
  • Мнения: 751
Солена палачинкова торта
Руло от тиквички с шунка и крема сирене
Киш
Пълнени яйца
чери домати+моцарела на клечка
Хапки с пушена сьомга
плато от сирена, плодове/ядки /крекери

# 6
  • София
  • Мнения: 3 931
Солен кекс, нарязан на малки хапчици, супер е и на следващия ден, само трябва да е в кутия, за да не изсъхва.
Скрит текст:
4 яйца
1 кч олио
1 чч кисело мляко
2 чч брашно
1 бакпулвер и малко сол.
Кексовото тесто забъркваш в описания ред на продуктите.
После слагам сирене, кашкавал - настърган и не повече от 2 шепи, че става глетав, ако е много, нарязани маслини, гъбки - каквото ти е на душа и се яде от гостите.
Разбъркваш добавките и печеш в предварително загрята фурна на 180С, а за твоята фурна - на два пъти. Можеш с мааалко чубрица да поръсиш отгоре. Около 20-25 мин му трябва.
Напръскваш с вода, покриваш с кърпа за 5 мин, режеш на хапки и прибираш в кутии[\spoiler]

# 7
  • Мнения: 82
Соленият кекс е чудесна идея! Имам сирене и черни маслини, мисля че с тях ще стане чудесно. Дали може да сложа и малко риган? Thinking
Двете шепи са за кашкавала само, нали? Или и за сиренето и маслините има ограничение?
Имам форма с ринг 26см, мисля че тя ще е чудесна и ще събере цялата смес. Кутии нямам, имам такова за пренасяне на торта, където ще сложа парчетата след като изстинат. Simple Smile

# 8
  • София
  • Мнения: 3 931
Да, само за кашкавала важи, защото когато е много не се изпича добре самият кекс. Аз слагам сирене, бъркам, слагам сирене и бъркам, докато реша, че е добре на цялото количество тесто. За маслините - около 200 гр обезкостени е добре.
Формата за торта е идеален вариант.
За ринага не мога да кажа как ще е. Единствено съм слагала малко чубрица. Но го предпочитам без подправки.

# 9
  • Мнения: 82
Благодаря! Нямам толкова маслини мисля, та ще сложа колкото има и повече сирене. Simple Smile За кашкавала ще го имам предвид следващия път, сега само някакъв твърд италиански имам, та ще пробвам без.

# 10
  • София
  • Мнения: 3 931
Този кекс може да го направиш и тип почисти хладилник - каквото имаш, колкото имаш😁.

# 11
  • Мнения: 1 833
Защо трябва да е вегетарианско? На мен специално не би ми харесало. Бих предложила мезета някакви, луканка, сирена. Идеята за солен кекс ми хареса.

# 12
  • Мнения: 82
Cry


Пак няма да занеса нищо... а почти до полунощ седях да правя кекса. Sad

# 13
  • Мнения: 7 235
Купи плодове и ги нарежи преди това.

# 14
  • Мнения: 82
Благодаря за идеята, но излязох в 6:30 сутринта, никой магазин тук не отваря в 5. Rolling Eyes
Някой ден ще се науча да правя кексове... засега почти никога не се получават. Sad Но аз все така упорито опитвам...
Тестото ми се получи ужасно лепкаво и в същото време доста гъсто... не се разливаше по формата, а трябваше аз да го разпределя. Консистенцията беше като на картофено пюре което съм разбивала твърде дълго и още тогава се зачудих дали ще стане нещо. После се пече към 40мин докато стане... и го оставих да изстива във формата нощес, че беше почти полунощ вече и нямаше за кога да го чакам да го режа.. но той още тогава се спихна. Cry

Общи условия

Активация на акаунт