Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 25

• 32 727
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Точно, аз ако ям сладко на гладно и после ми прималява. Ако обаче е след хранене нямам последици

# 496
Скрит текст:
Не ми  струва много интелигентно да си вегетарианец или веган, да имаш куп здровословни проблеми и да твърдиш, че искаш да продължиш този режим.
Това е наглост.
Все едно пушач да ми хвали цигари, че не причинявали болести.
Това прозвуча малко странно. Има хора, които се хранят с месо и също имат куп здравословни проблеми. Не вярвам да е нагло да продължават да ядат месо, в този случай, само защото са се разболяли.
И при двата режима (вегетариански и месояден) има варианти за здравословен и нездравословен начин на хранене. Просто човек трябва да се замисля и да внимава какво яде.
Да не говорим, че има фактори, различни от храната, които също разболяват, така че конкретната диета може да не е виновна.

Наистина ли не разбираш или?

Вегетарианците и още повече веганите наваксват нужните им вещества от високовъглехидратни храни. Което съответно в голяма степен води до ИР и диабет. Колкото и да не ти харесва, това е истината.

Това го правят и хора невегетарианци. Аз например в миналото. И месото няма нищо общо, то беше допълнение към картофите и хляба.
Не разбират.
Ама хем един тон вегетарианци имат ИР и куп други проблеми, но си хвалят режима.
От обкръжението ми доста такива има.
С какво право се питам?
Аз съм доказала моя си режим, че действа тук и на близките си.
Резултатите са важни.
И ако един вегетарианец има лоши резултати, какво ми се хвали.
Това неведнъж на познати вегета съм го казвала. Та млъкват.
Двама вегетарианци знам, които си промениха режима. Но се опитват да го направят НВ и осъзнаха, че не може само В да набиваш.
Човек е това, което яде като цяло. Не че няма и други фактори. Но основното е храненето, после движението. Дори пиенето на вода.
И дядо ми ядеше месо. Ама го ядеше с картофи, хляб, ориз.
И имаше един тон заболявания.
И Sisi, не съм обидила накуп всички вегета. Чети внимателно.

Като вегетарианка бях дебела и болна. Сега като месоядна, съм слаба и здрава. Другите не ме вълнуват.

Точно, кратко и ясно     bowuu    

Роналд, ако искаш да видиш как ти е след плодове, трябваше само плодове да ядеш.
Ама голям микс си направил. Нищо чудно, че имаш стомашни проблеми. Недей да омешваш така.

# 497
Така дойде думата, не става въпрос за сравнение на плод и торта, а за реакция на тялото. Аз , половин час след една ябълка такъв глад ме гони ,че и печено агънце ще хапна , иди разправяй на моя стомах "има фибри", но след любимата закуска омлет с ябълка не съм гладна 6-7 часа.
За информация : мазнините също забавят скока на КЗ и инсулин.
А при думата "торта" има и думата "празник".

# 498
tania6, това с ябълката си е зониране почти. Затова ти се получава.
А тортата ако е по-мазничка също не би трябвало да причини голям скок. Има протеини и мазнини. Но пак си има и доста захар.
Впрочем преди месец ми донесоха едно малко парче веган торта. Много вкусно беше. И се усети, че сладостта идва от естествени съставки, а не бяла захар.
На мен тортите са ми любими и едно време съм преяждала с тях, сега вече се държа прилично и рядко е, само по поводи.

# 499
Абсолютно споделям мнението на Sisi. Това пък, че ако иска да забременее момичето да спре да е вегетарианка не мисля, че е удачен съвет. Такива категорични мнения ми идват в повече. Познавам много вегетарианки и веганки и повечето са родили и отглеждат здрави деца. Познавам жени, които след дълги години мъки, след режим на суровоядство или само на плодове забременяха. И накрая, честно да Ви кажа, не познавам вегетарианец, който да има куп болести, за сметка на това почти не познавам месояден, който да е без куп здравословни проблеми.
Аз като забременях, бях веган, през бременноста, от зор , станах суровоядка, защото ми се гадеше от всякаква миризма на манджа. Свалих над 3 килограма по време на бременността. Всички лекари ми бучаха на главата, че съм щяла да родя коте. Родих живо, здраво и красиво като звездичка момченце 3 килограма и половина. Да ми е жив и здрав-вече е на 19 години. Както майка му по време на бременността гризеше лимоните като ябълки и преритваше за маслини, така и той като не види лимони и маслини в хладилника-все едно няма нищо. Laughing

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 23:44 от Не се сърди, човече

# 500
ИР е пречка често за забременяване. Високия инсулин съсипва яйциклетките доколкото съм запозната.
Не ми е ясно как вегетаринец, консумиращ предимно В чрез който е ясно какво покачва, ще си подобри състоянието.
Ама кой както си реши.

# 501
Забременях, дори 2 пъти като вегетарианка. Първото родих близо 4 кг. Яде предимно бекон, свински пържоли и риба. За това на 6 г влязохме в болницата с жлъчна криза.  Лекарите не можеха да повярват, че на тази възраст моге са има такъв проблем. Как да си обяснят, че от 3 годишно яде предимно месо и бяга от шоколад. До тук с чистото месоядство. Сега яде същото, но със зеленчуци и плодове.
Второто родих 3500, не си пада много по месото. Риба обича.
Елора, след като познаваш толкова много вегетарианци, би трябвало да си забелязала, че са изключително спокойни хора, най- вероятно са си премълчали от възпитание.

# 502
Елора,
Омлет с ябълка е палео рецепта, а палеото се нагласява по цел и вкус. За палеото се казва, че е в групата на ВМНВХ с малко повече въглехидрати от строгото ВМНВХ, но с много по-малко от "стандартното" хранене. За това съм изумена от разбирането на някои хора, че ВМНВХ е да се яде масло и мас с лъжица, сланина , дори прочетох , че "се пие по 300 мл зехтин".
Обясни на фанатици, че малко парче хляб с много кашкавал, шунка, масло, маслини и др пак е ниско въглехидратно. А това го има дори тук, на първата страница в края на "ВМНВХ за начинаещи" от Андреас, преведено от Шоки.
Естествено говоря за здрави хора. Тези с някакъв проблем си доизкусуряват храненето.

# 503
Скрит текст:
Скрит текст:
Не ми  струва много интелигентно да си вегетарианец или веган, да имаш куп здровословни проблеми и да твърдиш, че искаш да продължиш този режим.
Това е наглост.
Все едно пушач да ми хвали цигари, че не причинявали болести.
Това прозвуча малко странно. Има хора, които се хранят с месо и също имат куп здравословни проблеми. Не вярвам да е нагло да продължават да ядат месо, в този случай, само защото са се разболяли.
И при двата режима (вегетариански и месояден) има варианти за здравословен и нездравословен начин на хранене. Просто човек трябва да се замисля и да внимава какво яде.
Да не говорим, че има фактори, различни от храната, които също разболяват, така че конкретната диета може да не е виновна.

Наистина ли не разбираш или?

Вегетарианците и още повече веганите наваксват нужните им вещества от високовъглехидратни храни. Което съответно в голяма степен води до ИР и диабет. Колкото и да не ти харесва, това е истината.

Това го правят и хора невегетарианци. Аз например в миналото. И месото няма нищо общо, то беше допълнение към картофите и хляба.
Не разбират.
Ама хем един тон вегетарианци имат ИР и куп други проблеми, но си хвалят режима.
От обкръжението ми доста такива има.
С какво право се питам?
Аз съм доказала моя си режим, че действа тук и на близките си.
Резултатите са важни.
И ако един вегетарианец има лоши резултати, какво ми се хвали.
Това неведнъж на познати вегета съм го казвала. Та млъкват.
Двама вегетарианци знам, които си промениха режима. Но се опитват да го направят НВ и осъзнаха,
че не може само В да набиваш.
Скрит текст:
Човек е това, което яде като цяло. Не че няма и други фактори. Но основното е храненето, после движението. Дори пиенето на вода.
И дядо ми ядеше месо. Ама го ядеше с картофи, хляб, ориз.
И имаше един тон заболявания.
И Sisi, не съм обидила накуп всички вегета. Чети внимателно.

Като вегетарианка бях дебела и болна. Сега като месоядна, съм слаба и здрава. Другите не ме вълнуват.

Точно, кратко и ясно     bowuu    

Роналд, ако искаш да видиш как ти е след плодове, трябваше само плодове да ядеш.
Ама голям микс си направил. Нищо чудно, че имаш стомашни проблеми. Недей да омешваш така.
Елора, а това дали не си го обяснявала и на месоядни с наднормено тегло и те да не искат да те послушат? Защото и такива има, дето да прекаляват с въглехидратите и пакетираните храни. И те обичат да си хапват пици, торти, спагети, ориз......Изобщо защо трябва да има ние и те?
Моя начин на хранене не си го хваля. Изобщо гледам да не го коментирам, защото хората са много нетолерантни понякога.
Аз много ги обичам гореспоменатите храни, и въпреки че съм вегетарианка, вече не ги ям. Значи все пак съм послушала някого.

# 504
Роналд, точно когато преминах от кето на по-либерално НВХ, правих и аз един експеримент със закуската. Въведох тогава череши, до момента само боровинки и ягоди си позволявах. Та закуската в този ден беше 5 череши, 3 ягоди, 2 пълни лъжици квасена сметана 2 лъжици извара. Преди закуска си измерих инсулина, беше 16.5, а глюкозата 4.85. Два часа след закуска инсулинът беше 22.76, а глюкозата 4.04. Въпросът е наистина каква информация ни дават тези резултати. Конкретно в моя случай аз реших, че са приемливи отклоненията и от този момент започнах да си позволявам по малко череши, кайсии, сини сливи изобщо сезонни плодове към традиционната закуска от плод, сметана (или мазно к.мляко), орехи или извара. В момента фаворит ми е тиквата. Не знам иначе колко време бих изкарала само на боровинки. В последствие установих, че с извара по-трудно отслабвам, отколкото с орехи. Но сега не отслабвам, ям по-малко месо, така че почти всеки ден хапвам извара, за да докарам протеините в норма.

# 505
  • София
Момичета, благодаря ви за коментарите.
Елора, не беше чак такъв микс - кисело мляко с плодове (два вида - боровинки и банани) и лъжица тахан.
Другата, стандартна за последните 9-10 месеца закуска - яйце, сирене, кашкавал, шунка, маслини и някой зеленчук понякога, действително е микс, но каква да бъде? Просто взе да ме запича последно време, да се подувам, затова реших да вкарам плодове, бях ги изключил, а допреди режима буквално закусвах с плодове, и след това още 3 пъти на ден ядях плодове, обичам ги, но мога и без тях, разбира се. Все си мислех, че боровинки с банан, няма да е чак толкова критично. Едно време пиех за закуска само фрешове, и то сладки, после се ориентирах към смутита - банани, портокали, ябълки, круши, все сладки и все това закусвах.

Може би е има значение и факта, че събота-неделя преядох с торти и хляб, но понеделник бях на фаст, 36-часов от неделя вечер до вчера сутрин.

# 506

Дъщеря ми не яде месо от 2-3 години,след тежка операция от ендометриоза,хормонозависима.
Знаете,че месото и млякото са пълни с хормини,заради по-високи добиви.Тя твърди,че с този режим има по-малко болки.Постепенно причината придоби и етичен характер.
Репродуктивния я изпраща за коментар при ендикринолог.Ще пиша след прегледа.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 23:45 от Не се сърди, човече

# 507
Ваня Харбалиева, вит.Д ѝ е на дъното направо, а инсулина на 60мин хвърчи в небесата. Трябва сериозна ревизия на храненето.

Последна редакция: ср, 19 фев 2020, 23:46 от Не се сърди, човече

# 508
Момичета, благодаря ви за коментарите.
Елора, не беше чак такъв микс - кисело мляко с плодове (два вида - боровинки и банани) и лъжица тахан.
Другата, стандартна за последните 9-10 месеца закуска - яйце, сирене, кашкавал, шунка, маслини и някой зеленчук понякога, действително е микс, но каква да бъде? Просто взе да ме запича последно време, да се подувам, затова реших да вкарам плодове, бях ги изключил, а допреди режима буквално закусвах с плодове, и след това още 3 пъти на ден ядях плодове, обичам ги, но мога и без тях, разбира се. Все си мислех, че боровинки с банан, няма да е чак толкова критично. Едно време пиех за закуска само фрешове, и то сладки, после се ориентирах към смутита - банани, портокали, ябълки, круши, все сладки и все това закусвах.

Може би е има значение и факта, че събота-неделя преядох с торти и хляб, но понеделник бях на фаст, 36-часов от неделя вечер до вчера сутрин.

Доколкото знам ти почти не си с ИР. Или лека форма.Така че не се плаши. Иначе хубаво правиш, че внимаваш.
И да, ако си преял е нормално да е покачено.
Ама фастването не значи да ядем торти и хляб и после да гладуваме.
Не че е лошо. Ако е прекалил човек е хубаво после да си даде почивка.
За момента аз закусвам 2 яйца с парче масло.
Изварата ми писна.
Цитат
яйце, сирене, кашкавал, шунка, маслини
За мен това  е много. Сега за мъж не знам.
Бих махнала два протеина.
Впрочем кашкавала може да доведе до запичане. Пробвай само с яйца, мазнина и маслини. Може и зеленчук. Но  + шунка и сирене много ми се струва.
Елора,
Омлет с ябълка е палео рецепта, а палеото се нагласява по цел и вкус. За палеото се казва, че е в групата на ВМНВХ с малко повече въглехидрати от строгото ВМНВХ, но с много по-малко от "стандартното" хранене. За това съм изумена от разбирането на някои хора, че ВМНВХ е да се яде масло и мас с лъжица, сланина , дори прочетох , че "се пие по 300 мл зехтин".
Обясни на фанатици, че малко парче хляб с много кашкавал, шунка, масло, маслини и др пак е ниско въглехидратно. А това го има дори тук, на първата страница в края на "ВМНВХ за начинаещи" от Андреас, преведено от Шоки.
Естествено говоря за здрави хора. Тези с някакъв проблем си доизкусуряват храненето.

Точно това не бих го пробвала. Омлет го ям със салата. Но който както му харесва. От разделното ми е останало това да не омесвам плодове с друга храна, но откакто съм на НВ, си позволявам със сирене или заквасена сметана понякога.
Иначе да, и друг път са идвали тук потребители, които нищо не са чели за режима, обиждат ни, казват, че едва ли не ще умрем, щом пием чаши масло и олио и си тръгват Grinning

Елора, а това дали не си го обяснявала и на месоядни с наднормено тегло и те да не искат да те послушат? Защото и такива има, дето да прекаляват с въглехидратите и пакетираните храни. И те обичат да си хапват пици, торти, спагети, ориз......Изобщо защо трябва да има ние и те?
Моя начин на хранене не си го хваля. Изобщо гледам да не го коментирам, защото хората са много нетолерантни понякога.
Аз много ги обичам гореспоменатите храни, и въпреки че съм вегетарианка, вече не ги ям. Значи все пак съм послушала някого.

Аз не налагам вижданията си, нито режима.
Като ме питат, обяснявам. Нормално е да питат. 20 години познаваш някого  с много наднормени кила и изведнъж го виждаш слаб.
Но не понасям и не толерирам глупости. Особено от хора с куп здравословни проблеми и да ми държат сметка и да ми дават акъл аз как да ям.
И това при положение, че аз съм доказала  какво  съм постигнала, а те с вегетарианстването си са доказали същото.
От вегетарианец до вегетарианец, разликата е огромна. Надявам се я разбираш и няма нужда да обяснявам.

Елора, след като познаваш толкова много вегетарианци, би трябвало да си забелязала, че са изключително спокойни хора, най- вероятно са си премълчали от възпитание.
Вегетарианец не значи автоматично спокоен и здрав човек. Недей така, смея се Mr. Green
Доказателство за това е присъствието тук на много бивши вегетарианци.
Ако бяха възпитани, нямаше да дрънкат глупости и да ми налагат вижданията си.
Не знаех, че признак на възпитаност е да слушаш, да мълчиш и да нямаш мнение.
Е, всеки с разбиранията си.

# 509
Ваня, а защо не яде поне яйца ( вече навсякъде има от свободни кокошки) и някаква риба. За месото и млечните, аз също съм на това мнение. Освен, ако не са домашни.

Общи условия

Активация на акаунт