Февруарски виелици ще веят, бебешки усмивки ще ни греят!

• 14 604
  • 291
  •   1
Отговори
# 210
bzepic, аз от тук не мърдам! Simple Smile По душа се чувствам февруарка, но по документи мартенка! Wink Даже започнах да мисля ново заглавие вече. Ама нещо май не ми се отдава. Помагайте, че с каквито темпове се движим скоро ще имаме нужда от нова тема. Simple Smile
Мисля, че не трябва да се притесняваш. Радвай се, че нищо не те боли и че имаш апетит. Моя за радост започна малко по малко да се възвръща. Аз така чакам да мине 12 седмица, че да се почувствам пак добре. Всички казват, че след 12 седмица трябва да преминат всички неразположения. Бебето трябва да го усетим някъде към 20-та седмица. И то като лек гъдел от вътре. Така поне ми обясниха!
Отивам сега да похапна, че се стремя някакъв режим да си създам! Simple Smile
bopsi , така ти завиждам за снимката. Simple Smile Не знам дали ще мога да се сдобия с такава. Към края на месеца съм при друг доктор, но не съм сигурна дали ще ми даде снимка.

# 211
Joya, pepeliashka - ако ви се поема от касата не му мислете а отивайте на БХС. Дори и да не се поема пак ви съветвам да отидете. Четох една статия за БХС, че със фетална морфология и БХС в 11-13 г.с. е голям процента за откриване на дефекти в плода, пък и е много по-лесно да ти вземат кръв, отколкото да те боцкат в корема, както е при амниоцентезата.
НИкит@ - стискам ти палци и да кажеш  как мина процедурата. Успокой се, че да не навредиш на бебчо.
patriciana - много ми е мъчно за тебе, знам как се чувстваш. Но щом много го искаш - ще стане следващия път.Стискам палци и късмет миличка.
За протоколо и аз не съм усетила мъника, въпреки че видях как си мърда Simple Smile

# 212
Моето коремче започва малкопо-малко да се оформя. Но съвсем става страшно като се нахраня Mr. Green, тогава откопчавам копчетата на панталоните и слагам ластик. Иначе си купих по-свободни и по-длъжки блузки и не си личи много.

Joya  ти сама трябва да си решиш според мен за това изследване. Всяка мама ще те посъветва различно и всяка за себе си ще е права. Ако имахме наследствена обремененост в рода , аз лично бих се изследвала, но както казваш ти при вас всицко е нормално / и при нас е така / тогава смятам ,че не е нужно.
За всичко се моля да имаме късмет и колкото да не съм суеверна и вярваща - както казват по-старите хора - всичко е Божа работа.

# 213
Здравейте!
Аз усещам бебо, предимно вечер.Може би това е така, защото е втора бременност и знам какво е усещането.Много е приятно.Пожелавм Ви скоро да го усетите и Вие!

# 214
Joya, pepeliashka - ако ви се поема от касата не му мислете а отивайте на БХС. Дори и да не се поема пак ви съветвам да отидете. Четох една статия за БХС, че със фетална морфология и БХС в 11-13 г.с. е голям процента за откриване на дефекти в плода, пък и е много по-лесно да ти вземат кръв, отколкото да те боцкат в корема, както е при амниоцентезата.
Anima мен точно от това ме е страх четох един куп истории в които процента на бхс е бил по малко от 1:200 и нещо си не го помня, цялата бременост са треперили и после здрави дечица дай боже
а като самата лекарка там ми обясни че цялата работа е с компютър в който вкарваш болести в семейството на майка баща на баба дядо даже и не наследствени и накрая, теория на вероятностите общо взето, изплюва резултат за който никой няма да се закълне че е верен Sad( и ако даде голям процент за откриване на дефект какво правиш Sad(( не ми се и мисли да чукна на дърво

70лв е прегледа не се поема от касата

# 215
Приели са 315 дни болнични за раждане и отглеждане на дете.

# 216
БХС не е задължителен, прави се по желание или ако има предписание - наследсвена обремененост или пък ако майката е над 35.
Четох статия по въпроса  в зачатие ( мисля ,че на предните странички от темата има линк ). Там има "за" и "против" ... Аз лично не бих го направила при наличието на ужасно много фалшиви резултати ... това значи от 16 седмица до края да ставаш и лягаш с мисълта, че нещо не е наред...
Ако излезе положителен резултат и  той е фалшив - тогава какво - ти би ли махнала бебето , ако знаеш, че може и да е грешка.
Аз лично не бих го направила . Не виждам смисъл да ми кажат може и да има пробелм , ама може и да няма - това си го знам и без да ми правят изследвания!

Сега ще поровя и ще намеря статията

# 217
# 218
Здравейте, момичета

благодаря ви че ми стискахте палци.

Махнаха бенката. Жива съм. Не боли, но като при всяка упойка усещаш какво ти правят, без болка, т.е. усещаш рязането, шиенето, но не и болка. И все пак като си помислиш че си ти...малко гадно.
Взех таткото за кураж. Горкия бебчо сигурно пируети е правил, понеже яко ми биеше сърцето от притеснение. Сега резултати ще чакам. Дано не е злокачествено че не ми се мисли.

Wish, остани при нас, ти си нашия организатор.

# 219
Здравейте и от мен!
Здравейте!
Аз усещам бебо, предимно вечер.Може би това е така, защото е втора бременност и знам какво е усещането.Много е приятно.Пожелавм Ви скоро да го усетите и Вие!

Здравейте и от мен! И аз имам леко гъделичкане отвътре в коремчето. За мен също е втора бременност, а сега чакам с нетърпение другата седмица защото съм на преглед да видим какво ще покаже видиозона Praynig. Относно коремчето вече започва да си личи, особено след хранене Joy

# 220
http://dnes.dir.bg/2006/08/09/news525155.html

Приели са закона на второ четене днес  newsm78. Сега трябва ли още нещо допълнително - или това е края на драмата ?

# 221
  • София; Дружбето
http://dnes.dir.bg/2006/08/09/news525155.html

Приели са закона на второ четене днес  newsm78. Сега трябва ли още нещо допълнително - или това е края на драмата ?
Май да го обнародва в ДВ

# 222
Здравейте, момичета!
Реших и аз да се включа при вас. Аз съм в 12 г.с. Все още не си знам термина официално, но аз го определям за 25 февруари. Утре ще ходя за направление от личната лекарка. Има ли мами от Варна на линия? Вие при кого сте записани за ЖК? Чух, че съществува програма за стимулиране раждаемостта, която се провежда в АГ, Градска и Окръжна Болница (за Варна). Знаете ли името на някой от АГ-то, който е част програмата. Някак не ми се иска да се набутвам допълнително, при положение, че с мъжа ми си скъсахме дупетата да си плащаме осигураовките. Wink
Е, нека не прикалявам с първата си побликация!
Здравейте отново на всички! Grinning

# 223
БХС не е задължителен, прави се по желание или ако има предписание - наследсвена обремененост или пък ако майката е над 35.
Четох статия по въпроса  в зачатие ( мисля ,че на предните странички от темата има линк ). Там има "за" и "против" ... Аз лично не бих го направила при наличието на ужасно много фалшиви резултати ... това значи от 16 седмица до края да ставаш и лягаш с мисълта, че нещо не е наред...
Ако излезе положителен резултат и  той е фалшив - тогава какво - ти би ли махнала бебето , ако знаеш, че може и да е грешка.
Аз лично не бих го направила . Не виждам смисъл да ми кажат може и да има пробелм , ама може и да няма - това си го знам и без да ми правят изследвания!

То4но така е! Днес бях при мойта гинеколожка и я попитах за мнението й.Тя ми каза,4е по принцип е доста относителен теста и при вси4ки положения те пращат с резултата на фетална морфология. Ако , недай си боже,  има някакви отклонения на феталната /която се прави ве4е на 4д!!! /  - то тогава си заминаваш директно на амниоцентеза! А ина4е какво??? Само дето ще трепериш цялата бременност!!!! Кой би го издържал???

# 224
Здравейте момичета,
аз вчера бях на преглед при лекаря при когото реших да раждам в бъдеще и се оказа, че е възможно да се запиша на консултации при неговата акушерка... Много съм доволна, че този товар с избора на акушер за ЖК, вече ми отпадна от главата. Та утре съм на изследвания - кръв и урина.. и за първи мерки и теглилки. Говорих с него за въпросното течение и ми каза че нямам изтичане на околоплодни води което е добре.. Утре ще настоявам и за цитонамазка ако не се вклучва в пакета от изследвания.. На мен ми казаха сутринта гладна и жадна при тях, но се притеснявам е ми става много зле сутрин и се чудя как ще се видим .. Гаденето не ми е отминало, дори се завърна с пълна сила.. а и киселини ми избиват, така че си имам пълна програма. Днес се вклучиха и бодежите отдолу дето всички сте ги изпитали, но мисля че е от преумора, понеже попрекалих с разходките днес.
златомира, добре дошла при нас..   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт