Етажната собственост - такава, каквато си я направим 7

• 39 250
  • 810
  •   1
Отговори
# 225
В този блок няма регистрирана ЕС, така, че сигнал към пожарната ще свърши работа. Санкциониран ще е съседа им, който трупа боклуци.

# 226
  • оттам, откъдето започва България
Точно изискванията на пожарната използвах, за да се разчистят стълбищните площадки. Получи се. Simple Smile
Същото се отнася и до коридорите в мазите.

# 227
В този блок няма регистрирана ЕС, така, че сигнал към пожарната ще свърши работа. Санкциониран ще е съседа им, който трупа боклуци.
Трябва да докажат кой ги оставил те вещи, което  не е лесно.
В нашия вход е същото. Имаме право да наложим глоба по Вътрешния правилник или там каквото сме подписали, ама няма доказване Кой е хвърлил дивани, маси, перални и т.н

# 228
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не съм 100% сигурна, но мисля, че пожарникарите първо дават предписание със срок за разчистване и ако срока не бъде спазен - глоба.
а предписанието от пожарната е достатъчен довод да се повикат "чистачите".

# 229
Преди няколко години и ние с решение на общото събрание дадохме срок за почистване на нещата от общата маза, а после наехме хора, които изнесоха всичко (платихме от касата). За металните предмети момчета от обява ни дадоха пари, но надниците на хората, които наехме бяха по-високи от приходите.... Важното е, че се разчисти.
Нашата обща стая я използва комшийката за маза,натрупала е зимните дрехи и купища боклуци.Години вече се "мъчим",да я принудим  да разчисти,все обещава,после само сменя дрехите,прибира зимните и  обратно.Сега правят ремонт на  къща в близко село,след това уж ще разчистват.А в тяхната маза има рафт с  малко буркани и стои отворена,празна.

# 230
  • София
Искам да сложим на границата на имота декоративна ограда от готовите мрежести пана.В момента е две педи бетон.Та-какъв тип подобрение се води това,че нещо се опитват да ми скачат съседите че не се водило по линия на фонд Ремонт.Видях че не в необходимо разрешение за строеж ,защото не е плътна.Според закона няма проблеми щом е по границата.Видях и схемата на вертикалната планировка.По нея сме.Привмам съвети как да действам.Защото де ядосвам на безхаберието на някои съседи.Щим не го виждат- не ги касае...Пари имаме в касата на блока.А и не е проблем няколко ентусиасти дето имаме мерак да го направим да финансираме с лични средства в крайна сметка ако се наложи.Ама-защо да е така.

# 231
Трудно ще мине такова нещо от общата каса щом не са съгласни всички. Сама казваш, че е декоративна ограда, не е имало преди това такава, че да се поправя. Ти искаш ограда, други ще кажат че не искат. До може да го направиш, но няма как да задължиш другите.

# 232
Здравейте, моля да ми кажете кой има достъп до  ключа от тавана на блок, един вход , 9 етажа и при какви условия.
Домоуправителят ни иска молба до него за ключа от тавана, щял да я разгледа и да реши....... В същото време навън вали и капе в апартамента ни. Майстора не можа да погледне каква е причината, защото не можахме да вземем ключ. Това изобщо нормално ли е? И какво може да се предприеме срещу този човек

# 233
В ред ли е тоя домоуправител? Молба за ключ, че и щял да я разглежда? Току-виж решил, че няма да даде ключа. Таванът е общ и е длъжен да дава ключа при поискване от останалите живущи във входа.

# 234
  • BG
Здравейте, моля да ми кажете кой има достъп до  ключа от тавана на блок, един вход , 9 етажа и при какви условия.
Домоуправителят ни иска молба до него за ключа от тавана, щял да я разгледа и да реши....... В същото време навън вали и капе в апартамента ни. Майстора не можа да погледне каква е причината, защото не можахме да вземем ключ. Това изобщо нормално ли е? И какво може да се предприеме срещу този човек

Не е нормално, тъй като таванът би следвало да е обща част. Този домоуправител се държи все едно е министър- председател .... какви са тези работи?! Аз бих подала оплакване до общината, с копие до него. Но истината е, че общината няма какво да направят, но пък той може да се стресне.
Иначе бихте могли на ОС да обсъдите въпроса, да вземете решение кой да съхранява ключа или всеки ще има по един и да се прекрати това самоуправство.

# 235
Благодаря ви.
За момент се зачудох дали нещо аз не съм в ред. Върховна наглост.
Утре ще ида и до общената, имам подозрение, че не се е регистрирал там.

# 236
  • Варна
Започнете от кметството ви. Говорете с човека, който отговаря за етажната собственост. Оттам може да направите един лаф с кварталния полицай. После отидете при тоя бей и му обяснете откъде сте минали и какво са ви казали. Ако не се стресне, действайте с жалба.

Ние подавахме жалба миналата година срещу нашия домоуправител. В кметството, с входящ номер. След около месец районния кмет ни върна официален отговор. Така че едва ли не може да се направи нищо.

# 237
  • София
В момента нали не е ОК да се правят събрания (на закрито)?!

# 238
  • София
Ако не осигурите нужната дистанция-не.Ние ще правим към края на юни.На открито Simple Smile И в този ред на мисли,как процедирате с отчета на дейността на ЕС?Навършваме една година

# 239
Здравей те моля за помощ от към актуална информация защото срещнах много мнения. От петък се преместихме в новото си жилище след година основен ремонт ние сме на 4 етаж входа е от 6 етажа. По време на ремонта проблем с теч от 6или 5 етаж решихме проблема с фирма и предопредихме съседите да отстранят теча. До тук добре но се оказа че входа има теч от покрива буквално стените във входа са наляти отговорност никой не носи никой не иска да дава пари за покрив според "домоуправителя" . Днес заваля силно и познайте гледам площадката пред нас локва цялата във вода качвам се до 6ти етаж там още по зле покрива църцори мокро до 1ят етаж. До колкото четох и ме съветваха можем да направим ремонта и да си търсим парите от всеки от входа или да ни приспадат дължимото от месечните такси. Каква е процедурата за това някой на ясно ли е? Извинявам се за дългия пост и ако има вече обсъждано мнение ще продължа да търся в темите подобен проблем ,но търся бързо решение за да започнем с нещо .. защото все пак тъкмо свършихме с ремонта не искам пак😩

Общи условия

Активация на акаунт