Етажната собственост - такава, каквато си я направим 7

• 39 253
  • 810
  •   1
Отговори
# 210
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ако някой съсед се е нанесъл в чуждо мазе собственикът длъжен ли е да предупреждава, че ще го опразни? Не се знае кой е нахалника. Даже си е сложил нова врата Confused

ние сложихме бележка на таблото за обяви, на общата врата към мазетата и на вратата на самото мазе, да се опразни мазето в срок до..., след което, в присъствието на домоуправител и свидетели ще разбием вратата и ще изнесем вещите в коридора.
но имахме подкрепата на домоуправителя, т.е. съгласи се да участва в разбиването, ако се наложи и да състави протокол за "находките".
не се стигна до там - неизвестният си изнесе всичко през нощта. Wink

# 211
Това за уведомителна бележка със срок го разбирам. Ама кой ще му изнася партакешите първо в коридора, после на бунището  (с камион, хора, на които се плаща). Става двойна работа. Какво ще стане, ако след като срока не се спази, директно се пристъпи към действия? Със свидетели, разбира се. Той не е питал, защо ние да го питаме?

# 212
при нас се знаеше, че човека се е "нанесъл" в двете седмици между купуването на апартамента и отиването ни там за подреждане и мебелиране на апартамента.
беше ясно, че няма кой знае какво вътре, а само го е затворил с ключ за да си го ползва след това. един вид "вие сега идвате и нямате мазе".
в нотариалният акт си пишеше кой номер е нашето мазе, между кои други собственици е и нямахме проблем да си отстояваме правото.

за изхвърлянето - не съм сигурна дали имате право да се разпореждате с чужди вещи.

# 213
Ами това е дилемата. Чужди вещи в чуждо мазе. В нот.акт на собственика пише, че това си е негово, описани са съседи и с кой точно граничи.

# 214
  • Варна
След като си е сложил нова врата значи това вътре му е поне малко ценно. Вероятно сам ще си го изнесе за да не му го изхвърлите. Защо не направите една консултация с кварталния полицай? Те, мисля, могат да се намесват в съседски разправии. И после, при отварянето, той би могъл да присъства. Говорете с него, после сложете бележка, че на конкретна дата в присъствие на полицията ще отворите и разчистите и действайте. Ако и домоуправителя е там, още по-добре.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 07:12 от HighSpeed

# 215
вълничке, нещо не ме разбра.
когато написах, че май нямате право да се разпореждате с чужди вещи имах предвид - освобождавате си мазето, но му давате възможност да си прибере нещата. не ги изхвърляте, защото утре може да измисли, че е имало нещо ценно и вие не можете да докажете, че не е така.

# 216
  • Бургас
Здравейте,имаме общо помещение във входа(отзад)със самостоятелен вход което не се използва от никого.Получихме предложение от външно лице да го отдадем под наем(символичен) за да се използва като склад ...няма да ползва ток или др .Трябва ми някакъв образец на договор който да представим на наемателя.Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 12:32 от dar4e1

# 217
  • BG
когато написах, че май нямате право да се разпореждате с чужди вещи имах предвид - освобождавате си мазето, но му давате възможност да си прибере нещата. не ги изхвърляте, защото утре може да измисли, че е имало нещо ценно и вие не можете да докажете, че не е така.

Чудя се, когато освобождават мазето със свидетели, не може ли да се опише какво са констатирали като вещи вътре? Това ще свърши ли работа или не?
Питам, защото тук обърнаха стълбището в площадка за отпадъци и да си призная, аз започнах да изхвърлям някакви неща .... тайно ...   Не твърдя, че съм права, но не може да се почисти от боклуци!

# 218
  • Варна
На наше събрание взехме такова решение и дадохме срок. Кой разбра' разбрал. След това се разчисти.

# 219
  • Варна

Чудя се, когато освобождават мазето със свидетели, не може ли да се опише какво са констатирали като вещи вътре? Това ще свърши ли работа или не?
Питам, защото тук обърнаха стълбището в площадка за отпадъци и да си призная, аз започнах да изхвърлям някакви неща .... тайно ...   Не твърдя, че съм права, но не може да се почисти от боклуци!

Една проверка на пожарната с наложена глоба ще оправи нещата.

# 220
  • Добрич
Преди няколко години и ние с решение на общото събрание дадохме срок за почистване на нещата от общата маза, а после наехме хора, които изнесоха всичко (платихме от касата). За металните предмети момчета от обява ни дадоха пари, но надниците на хората, които наехме бяха по-високи от приходите.... Важното е, че се разчисти.

# 221
  • BG

Една проверка на пожарната с наложена глоба ще оправи нещата.

Благодаря, не се бях сетила! Flowers Tulip

# 222
Другият по-сериозен проблем е, че там няма регистрирана ЕС, както и домоуправител. Не искат и не искат. Една добра душа събира волни пожертвования за да има поне чистачка. Та в тая ситуация трябва да се действа.
Това с пожарната не го разбрах...

# 223
  • Варна
Доколкото знам по изисквания на пожарната по площадките и стълбищата не трябва да има вещи. Защото в случай на пожар се приема, че хората не могат да се изнесат бързо заради боклуците. И мисля, че налагат глоби. Проверете.

# 224
  • Добрич
Глобата дали ще бъде на лицето, чиито са вещите или на цялата етажна собственост? Помислете и за това.

Общи условия

Активация на акаунт