Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 3

 • 33 930
 • 445
 •   2
Отговори
# 375
 • София
 • Мнения: 423
@TheFuture, благодаря много за детайлната информация! Със сигурност ще ми бъде от полза!

# 376
 • Мнения: 1
" И аз доколкото знам бройката е обща.А някой знае ли колко е бала за момчетата? "

Няма бройка за момчета и момичета,
съответно нямат отделни балове. В класът на дъщеря ми има 14 момчета и 9 момичета, така че не е много сигурно че момчетата са с по-нисък бал и по-малко.

Чертата се тегли след 88 и виждаш само номерца. Колко от тях са момичета и колко момчета не е ясно, а не е и важно мисля.


Здравейте,
Абсолютно съм съгласна, че селекцията е страхотна, според мен една от най-добрите. Това, което чувам от много места, обаче, е, че децата учат повече за приемния изпит, отколкото след това. Сега имам реален шанс да си съставя мнение от личен опит, иначе горе просто исках да кажа, че нивото на обучение не е било фактор при взимане на решение лично при нас.

Може ли да изкажете мнение като родител на деца ,учещи в Нукк?
Какви са минусите за вас?

Блгагодарение на онлайн обучението имах възможност да наблюдавам учебния процес от близо и до момента съм абсолютно възхитена от класната, която ни се падна (нямахме право на избор). Просто благодаря на всички богове - точно каквото искам и винаги съм си представяла. Нито твърде възрастна, нито твърде млада, говори с такава любов за децата. Учи ги много добре, децата усвояват материала, тя им води и занималнята и вкъщи няма нищо за домашно. Учат доста, правят доста контролни, диктовки, изпитвания, но и много играят. Децата ходят с огромно желание въпреки нелеката програма. Въпреки, че сумарно са прекарали сигурно 2 месеца в училище, просто виждам как дръпнаха като речник, като развитие, абе като всичко. Единствено за момента не мога да кажа, че съм възхитена по същия начин от учителката по английски, но пък децата и там понаучават неща. Транспортът е удобен и редовен, не чакаме твърде дълго на спирката.
Общо взето до 4ти клас съм спокойна, че са в добри ръце. После вече ще му мислим.

П.П. Сега видях, че питате конкретно за минуси, до момента само един мога да изведа - част от децата са от детската градина и се познават, както и родителите и ние външните сме малко като пришълци и не се полагат кой знае какви усилия да бъдем приобщени, но в тази ситуация и това е трудно да стане. Моите са двама и са общителни, но едно по-свито дете би срещнало проблем в началото.

А мнение относно “скъпи играчки” и “богат -беден” може ли да дадете?
Моля, да споделите информация относно приема дали има бройки които се държавна поръчка и не заплащат такси или всички деца плащат на една база. Разгледах сайта им, но там нямаше никаква информация по темата.

# 377
 • Мнения: 2
Здравейте, всички деца, приети в НУКК, заплащат една и съща държавна такса, която включва храна, транспорт и охрана. Няма допълнителна такса. Няма опция за "държавен" и "частен" прием, тъй като НУКК е държавно училище.

# 378
 • Мнения: 172
Предполагам, че постоянно възниква това объркване, заради частното училище и детска градина Монтесори, които се помещават на територията на комплекса. За самия НУКК няма частен и държавен прием, училището и детската градина са държавни.

# 379
 • Мнения: 12
Здравейте, и моята дъщеря ще кандидатства за НУКК. Моля ви да ми кажете къде мога да намеря бланката на приложение 1, с което се кандидатства за изпит. Видях го как изглежда в наредбата, но къде да го открия като отделен файл. Възможно ли е, още да не е качен на сайта. Отделно съм си взела служебна бележка от градината за предучилищна група. 
Предварително благодаря.

# 380
 • Мнения: 2
Desinka82, копирай го директно от Наредбата в нов файл и го попълни.

# 381
 • Мнения: 12
Eldjy, благодаря много.

# 382
 • Мнения: 435
Здравейте!

Мисля да запиша дъщеря ми да кандидатства в НУКК без никаква допълнителна подготовка. Разбира се, не очаквам да я приемат, но поне да видя на какво ниво е, на база връстниците си, а и да знае какво представлява “изпит”.
Имам 2 въпроса:

1/Може ли от някъде да видя примерни изпити от минали години
2/ трябва ли да може да срича

# 383
 • Мнения: 172
Назад в тази и старите теми са описани с подробности задачи, които са се падали, по разкази на децата и от родители, които са проверявали работите им. Не мисля, че може да видите конкретните задачи, публикувани.
Четенето - не знам дали е задължително условие, но помага със сигурност, да.

# 384
 • Мнения: 1
Здравейте!
Искрено пожелавам успех на всички, които ще кандидатстват тази година за 1-ви клас!
Ние бяхме решили да не кандидатстваме, но все пак ще го направим. Съответно, имам няколко въпроса:

1. Къде мога да разбера ПРАВИЛАТА за решаване на задачите на изпита? Например, че лабиринтите трябва да бъдат попълвани без прекъсване, без ъгли, без вдигане, без... какво още? Simple Smile

2. Има ли някъде обяснение за кой тип задачи колко ВРЕМЕ се отделя?

3. Каква е храната в училището от 1-ви до 4-ти клас?

4. Базата на двора поддържана ли е или не особено?

5. Разбрах, че транспортът се заплаща дори и да не се ползва (нелепо!), но ме интересува дали има и други такива (скрити) такси на училището?

6. Например, колко струват извънкласните занимания?

Много благодаря на всички!

# 385
 • Мнения: 69
Здравейте!
Искрено пожелавам успех на всички, които ще кандидатстват тази година за 1-ви клас!
Ние бяхме решили да не кандидатстваме, но все пак ще го направим. Съответно, имам няколко въпроса:

1. Къде мога да разбера ПРАВИЛАТА за решаване на задачите на изпита? Например, че лабиринтите трябва да бъдат попълвани без прекъсване, без ъгли, без вдигане, без... какво още? Simple Smile

2. Има ли някъде обяснение за кой тип задачи колко ВРЕМЕ се отделя?

3. Каква е храната в училището от 1-ви до 4-ти клас?

4. Базата на двора поддържана ли е или не особено?

5. Разбрах, че транспортът се заплаща дори и да не се ползва (нелепо!), но ме интересува дали има и други такива (скрити) такси на училището?

6. Например, колко струват извънкласните занимания?

Много благодаря на всички!

Здравейте,
конкретни правила за решаване на задачите няма- трябва да се поровите в темата, където има много писано от родители. Аз лично подробно бях описвала задачите, които се паднаха 2018 и 2019 година, когато синът ми кандидатстваше. там можете да видите и времето, което принципно се отделя на всяка задача- не си спомням вече по колко беше, но средно около 2-3 минути.
Някой беше писал за последната задача, която между другото се пада всяка година- тя е за концентрация, трябва за 1 или 2 минути да отбележат определена буква или цифра, която виждат на листа, колкото повече, толкова по-добре.
Виждам, че повечето се готвят по Азбуките- моят съвет е - обърнете внимание основно на книжките, които бяха издадени от НУКК през последните години. Поне преди 2 години на курса, който посещаваше детето ми учеха само от първата книжка и отделно имаха някакви помагала по математика и български език. Много е важно да може да брои сричките, да определя мястото на определена буква в думата и да може да смята. Лабиринтът също носеше много точки- там основното беше да е плавна, непрекъсната линията, да не се допира и да не е начупена, т.е. на завоите да е заоблена.
Относно храната в училището- децата се хранят в стол, като са отделени малките от големите. В първи клас им е сервирано, после вече те си сервират. Имат обяд и следобедна закуска. За сутринта си носят храна от вкъщи.  Следобедната закуска е различна, в никакъв случай не е най0здравословното, което могат да ядат, защото често им дават вафли или меденки, но пък има и бисквити Белвита, кекс, разни кифли. Обядът е страндартен- моето дете е малко капризно, но все си намира какво да яде, а понякога се нареждат и по няколко пъти за допълнително. Има барче, но класната на моят син в първи клас не ги пускаше да ходят до там да си купуват храна.
Дворът на училището е много голям и се поддържа (чисто, окосено, то кой знае какво няма иначе)- децата постоянно играят навън, когато времето е хубаво.
Положителното е, че малките са на ниските етажи и от всяка стая има директен изход към задния двор, така че всяко междучасие могат да бъдат навън.
Таксата за месеца се определя от дните, през които детето е било на училище- ако е отсъствало, не плаща за дните на отсъствията. Иначе излиза някъде около 200 лева на месец грубо, като в това се включва транспорт, храна, охрана- друго не знам. Транспортът се заплаща независимо дали детето ползва или не, обяснението е, че не може да се следи кое дете как се прибира и дали използва автобусите на училището, освен това транспортът е на разположение и за различни пътувания, екскурзии и други (друг е въпросът, че с тази пандемия екскурзии не е имало от миналата година, но това е обяснимо).
Относно извънкласните занимания- цените за различни. Например футбол и баскетбол се заплащат един път за няколко месеца и сумата не е кой знае колко голяма. Пианото е 12 лева на урок. Имат английски към Британика и ментална аритметика, но там цените се определят от самите фирми. Допълнителните занимания се провеждат по време на занималнята и не е задължително детето да ходи на тях, иначе имат право да избират и занимания по интереси, които са 2 пъти в седмицата по 2 часа и не се заплащат, а отделно от това като част от учебната програма имат и часове по народни танци и бални танци.
Успех при кандидатстването!

# 386
 • Мнения: 69
http://www.nukk.org/images/file/priem/grafik_deinosti_priemna_procedura_2021.pdf
на сайта на училището е публикувана заповедта за определяне на датите във връзка с приема на децата.
Успех на всички!

# 387
 • София
 • Мнения: 174
Хора, къде пише какви документи искат за кандидатстването за първи клас? Нещо не го виждам на сайта, а преди сякаш бяха изброени...

# 388
 • Мнения: 12
Здравейте мили майки, от днес стартира приема за учебната година 2021/2022. Цялата нужна информация е на сайта на НУКК.
Късмет на всички!!!

# 389
 • Cофия
 • Мнения: 1 178
Здравейте,
има ли вече  деца с изпратени вх. номер? Да проследим бройките ориентировачно.....
Успех на всички дечица!

Общи условия

Активация на акаунт