Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 7 фев. 2020, 11:57 ч.

Колебание за име.

 • 2 325
 • 69
 •   1
Отговори
# 60
 • София
 • Мнения: 1 975
За мен е малко грозно родителите да са избрали име по време на бременността и веднага след раждането майката да го кръсти с друго име. Знам за такива случаи. И не че е проблема самото име, а този партньор си позволява да нарушава еднолично предварително направени съглашения. Аз лично бих изгубил доверието си в този партньор.

# 61
 • Мнения: 7 269
Да,грозно е.Ако и двамата родители са харесали едно име и после единия се отметне.
Но в случая бащата държи детето да е кръстено на бабата.
А майката харесва друго име.

# 62
 • Мнения: 751
Изборът на име е важна крачка в съвместния живот на двамата родители, това е взаимно решение за нещо много лично и свързващо. Спояващ акт, така да го кажа, който се помни цял живот. Въпрос на воля и желание от двете страни е, да се намери подходящ вариант. И двамата носят отговорност за избора име, като част от отглеждането. Много странно звучи - Ами, така те кръстихме, защото баща ти се заинати.
Освен това, винаги ми се е струвало, че когато се кръщава на някого, фокусът се измества от детето и отива към този, чието име носи. Кръстихме го на баба му - тоест, на първо място е доволството на баба му, после идват интересите на детето. Мое усещане, де.

# 63
 • Мнения: 1 842
Да,грозно е.Ако и двамата родители са харесали едно име и после единия се отметне.
Но в случая бащата държи детето да е кръстено на бабата.
А майката харесва друго име.


Който е склонен към емоционални изнудвания при името на детето е бил склонен на това и преди това. Момичето от случая си е затваряла очите, когато е трябвало да избира и сега си сърба попарата. Така че какво се оплаква. Такъв го е "взела".

Апропо, ако ще се "кръщава на мама" ... да се бръкне мама с апартаментче в Софето за внучето, иначе претенциите да си ги изпрати по факс на Арменския поп. Или да забременее и роди тя. Аман от такива свекърви, ейй.

# 64
 • Мнения: 751
Дори да даде апартамент и имоти, означава ли, че ще го обича повече от другата му баба? Или, че е нещо повече? Пак се стига до  материални измерения на нематериални неща.

# 65
 • Мнения: 80
Аз не бих се чувствала ОК, ако името, което съм избрала, не се хареса на таткото. Аз си имах готово име много, много преди да забременея, споделих го с половинката ми и той го хареса. Колкото и да държах на това име, ако на него не му беше допаднало, определено щяхме да мислим ново, което да ни хареса и на двамата Simple Smile
Така че дали ще е Деймън, Минчо или Пенчо, ако единият не е хепи с това, то и аз не бих била Wink

# 66
 • Мнения: 1 842
Дори да даде апартамент и имоти, означава ли, че ще го обича повече от другата му баба? Или, че е нещо повече? Пак се стига до  материални измерения на нематериални неща.

Обикновено тия, които искат да им се напише внучето на тях са същите, които само взимат и се месят в семейството, но не дават, освен зимнина на синковеца, ама след като им е платил почивката в Малта, например. Така че няма конкуренция кой ще обича повече Нероден Петко.

# 67
 • Пловдив
 • Мнения: 6 934
"Бащата не трябва да се налага" е мааааалко различно от "майката има право да избира еднолично, щото тя ражда" (а бащата е само незначителна подробност).
Обаче тук имената в обсъждане са такива, че който и да се наложи или да не се наложи, все тая.

# 68
 • Мнения: 2 548
И аз мисля,че именно жената би трябвало да има решаващата дума при избора на име.

И защо пък да се ограничаваме само до избора на име? Решаваща дума трябва да имаме винаги.  Innocent

# 69
 • Мнения: 2
Библейските имена са най-подходящи. Имат уникални значения и се уважават навсякъде. Предлагам ви: Даниел или Давид/Дейвид, Дийн, Данте...
"Damien/Дамян" или "Damon/Деймън" НЕ ОЗНАЧАВА Демон(нечист, зъл дух) "Demon/Диймън"
Ако ви се налага да избирате, най-добре използвайте Damien или Дамян... имам познат с това име.. това е компромис. Nature Star2

Общи условия

Активация на акаунт