Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво не бихте могли да забравите?

 • 5 210
 • 61
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 1 869
Нищо не забравям, много съм злопаметна. Не знам това хубаво или лошо качество е. По принцип съм склонна да търпя много в името на добрите отношения, но прекалят ли в даден момент, сека с голямата брадва. Колко хора така ги разкарах от живота ми ехее..

# 16
 • София
 • Мнения: 17 724
Браво бе, ударничка на теми.
Да не забравиш да ни упоменеш в статийката.

Нищо не забравям, нищичко.
Прощавам избирателно.

# 17
 • Мнения: 5 602
Не забравям и не прощавам. Като слоновете.

  # 18
  • Мнения: 2 220
  Завиждам на злопаметните. Не мога да се сърдя и много бързо ми минава, а не искам да е така.

  # 19
  • Мнения: 203
  Нищо не забравям. И винаги съм смятала, че да простим не означава и да забравим.
  Прощавам на някого веднъж, повече  е мекушавост, глупост и въртене в омагьосан кръг.

  # 20
  • Мнения: 24 056
  Истинска прошка без забравяне няма. Щом помниш - не си простил. И в това няма лошо.
  Останалото са лексиконски мъдрости за малки деца.
  Нормално е човек да не забравя и прощава това, което го е стресирало силно. За всички важи.

  # 21
  • Варна
  • Мнения: 838
  Като каза "лексиконски мъдрости", темите на авторката приличат точно на въпроси от лексикон.
  Затова не трябва да оставяме децата си да скучаят по време на грипната ваканция.
  Авторке, имаш интернет (очевидно), можеш да го използваш, някоя книжка да прочетеш. Безплатно.

  # 22
  • София
  • Мнения: 2 774
  Не съм злопаметен човек, умея да прощавам, но когато извинението е истинско, а не проформа. Аз съм над тези неща, но има много хора които си нямат друга работа и постоянно коментират някой без дори да погледнат себе си и осъзнаят собственните си постъпки и действия с тях се справям по друг начин, обръщам думите им на шега и шеговито ги слагам на мястото им.
  Има нещо в моя живот, което няма да си простя, но за съжаление и няма как да върна нещата за да се случат по друг начин. Преди години баща ми се обади и каза дъще искам да ти кажа нещо, може ли днес към 14ч. да ти дойда на гости, а аз му казах тате днес не съм сготвила хайде да го отложим за утре, защото той си е месар и чревоугодник и беше абсурдно да не го посрещна подобавайки. Той ми каза абе тате не искам нищо щом държиш толкова ще ми сипеш чаша вода, но аз как така та това е срам и позор. С триста зора се разбрахме за утре. Дойде другия ден стана 14ч., но баща ми не идваше бях всичкo сготвила и направила, той тогава нямаше мибилен тел., звънях на стационарния, но не се вдигаше не разбирах какво се случва и продължавах да го търся. На следващия ден ме потърсиха от полицията да ми кажат, че баща ми е починал пресичайки улицата е паднал на тротоара и се намира в съдебна медицина. Така и не успях да го видя, нито да разбера какво искаше да ми каже.
  Затова хора внимавайте какво правите, защото може да е непоправимо.

  Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 10:35 от pepita5

  # 23
  • Мнения: 1 122
  Аз не бих казала "прощавам", ако знам, че няма да мога да забравям,

  Бих простила много, почти всичко. Зависи от начина, по който е поискана прошката. Това е важният момент. Човекът иска ли я наистина, колко е важно за него и с какви жестови, и постъпки ще се бори за нея.

  # 24
  • Мнения: 4 950
  Прощавам, но не забравям когато някой, с който се е случило да имам конфликт, почне да ми се обяснява в писмена форма след конфликта. Rolling Eyes Нямаш ли очи и "смелост" да говориш с мен директно, не ми трябваш. Уважавам директните и спонтанни хора. Не съм в 5 клас, да се изяснявам по разни месинджъри, вайбъри, мейли и т.н. Направо игнорирам такива персони.

  # 25
  • Плевен
  • Мнения: 1 417
  По принцип не съм злопаметна и много бързо ми "минава".Но дойде деня,в който намразих така наречените роднини на мъжа ми.Лелята го окраде най-нагло,взе цялото наследство с измама.После се правеше на света вода ненапита,та никой не можа да разбере какво е направила.И така докато не изтече 10 годишния давностен срок за реакция.Докато сестра и се е мъчила в едната стая и е умирала бавно,тя в другата с баща си са обсъждали как да лишат единствения наследник на дъртия педал от наследство.Успяха със съдействието на адвокатите и съда разбира се.И сега се прави на сърдита.Благодарения на това сега имат 3 апартамента,а ние се "ширим" в 40 квадрата.Благодарение на нея ,мъжа ми си загуби семейното жилище и всички ценности,в последствие загуби и здравето си.Много благодаря на скапания живот за всичко.Не можем да забравим,нито да простим.Сега мъжа ми е без роднини,без помощ от никой.Всяка вечер сънува дъртите и не може да се успокои...Докара ни кошник проблеми тая яловата вещица.И благодарение на нея разбрах едно-яловата жена няма милост към никой,няма жал към никой.Пази се от такива,защото много проблеми могат да ти създадат.

  # 26
  • Мнения: 1 249
  Когато си влюбен, почти всичко прощаваш! После, като поотмине, започваш да цениш себе си, а като дойде детето, само то има значение.
  Не мога да се примиря с лъжата и изкривяването на фактите, така че, да успокоят душата на лъжеца.
  С времето, съм простила лошите думи и постъпки спрямо мен, тъй като съм си дала сметка, че в дадения момент, така са преценили хората, така са реагирали, водени от своята камбанария, морал и егоизъм.

  # 27
  • Мнения: X
  Мъжете пият по едно, две, три за да забравят.
  Жените пият едно, две, три, па като започнат да си спомняяяят...

  Simple Smile))))

  # 28
  • Варна
  • Мнения: 838
  По принцип не съм злопаметна и много бързо ми "минава"
  Дообре.
  Смятай, ако бяхте...
  Цитат
  Благодарения на това сега имат 3 апартамента,а ние се "ширим" в 40 квадрата.Благодарение на нея ,мъжа ми си загуби семейното жилище и всички ценности,в последствие загуби и здравето си. Много благодаря на скапания живот за всичко
  Животът пък, с какво Ви е насолил:)
  Цитат
  Не можем да забравим,нито да простим.Сега мъжа ми е без роднини,без помощ от никой.Всяка вечер сънува дъртите и не може да се успокои.
  Е па, успокойте се вече.

  Цитат
  Докара ни кошник проблеми тая яловата вещица.И благодарение на нея разбрах едно-яловата жена няма милост към никой,няма жал към никой.Пази се от такива защото много проблеми могат да ти създадат.
  Ихааа
  За жените с репродуктивни проблеми нямам такива наблюдения. Обаче, от глупави, ограничени и злопаметни хора, трябва да се пазим, да.
  Скрит текст:
  Не знаех, че роднините на мъжа ми (бившия, но все пак), са ни били длъжни.
  Нито моите родители ми оставиха жилище (или каквото и да било друго), нито неговите. Дванадесет години живяхме под наем, докато си купим свое жилище. Голям кеф е да не чакаш от някого (или да го кълнеш, когато не дочакаш).
  А, да! Благодарна съм за живота си, наистина. Не е лесен, но не и "скапан". Какъвто си го направим:)

  # 29
  • Мнения: 1 122
  Тази peten е навярно прототип на Бонка от един скорошен сериал.
  НО... не е злопаметна!

  Общи условия

  Активация на акаунт